Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

owsianka

CZY KTOS TU SIE ZNA NA KANALIZACJI??

Polecane posty

Gość nie-piratka drogowa
a jaki masz problem? nie znam się chyba ale może we dwie coś wymyślimy ;)

wygląda to następująco:mam mieszkanie 2 pokojowe w kamienicy, mamy swoją kuchnię ale łazienkę mamy wspólną z sąsiadami (niestety), chciałabym w kuchni zrobić łazienkę a w pokoju ( tym większym oba mają 60m2 wiec ten większy chyba ma 35-40m2) chciałabym zrobic aneks kuchenny.Tylko nie wiem jak by to było z odprowadzeniem ścieków z pokoju do wspólnej łazienki, musiałabym chyba ryć wspólny korytarz by położyć rurę kanalizacyjną, zastanawiam się jak to inaczej można rozwiązać

Wiesz nie wiem za bardzo o co nas pytasz bo w przypadku rozprowadzenia \"estetycznego\" jakiejkolwiek instalacji coś się zazwyczaj \"ryje\". ..

Gość i nie narzekali
mam sposób bez rycia ! kup przenośny kibel jak w przyczepie campingowej, proste rozwiązanie i tanie ;-)

W TAKIM RAZIE MOżEMY UZNAC ZE TEMATU NIE BYłO AHA I NIE WIEM PO CO MI PRZENOśNY KIBEL W KUCHNI DZIEKUJE ZA RADY

Gość nie-piratka drogowa
oj rzeczywiście nic nie wymyślę, ale poradź się kogoś fachowege na odpowiednim forum remontowo-budowlanym /na pewno coś znajdziesz w google/. powodzenia! trzymam kciuki za powodzenie remontu! :)

Gość instalator amator
no musisz dojść z rurą do pionu instalacyjnego, nie znam układu mieszkania ale prawdopodobnie własnie jest on ukryty gdzieś w ścianie łazienki, trzeba wiedziec jaki jest strop itd. czy w ogóle jest to możłiwe. Bo rury z ankesu można jeśli po prostu kuchnia ląduje w pokoju za ściną istniejącej kuchni odprowadzić w to samo miejsce ale z wc to już cięższa sprawa.

Gość a Ty święta Wincenta
przestań się wymądrzać, bo za miękki herbatnik z Ciebie na tym forum, by wszędzie się wpieprzać ze swym durnym nickiem. :O

Gość pf
a nie możesz tego pociągnąć do pionu w kuchni? wszystkie ścieki spływałyby jednym pionem w Twoim mieszkaniu

Gość pf
jeszcze lepiej jak byś wkleiła tu jakis plan tych pomieszczeń narysowany orientacyjnie np w paincie

Gość w sklepach są do kupienia
takie pompy-rozdrabniacze, które montuje sie za toaletą, umożliwia to montaż wc w każdym miejscu

ja wiem że istnieją takie pompy do kibelka ale tu nie oto chodzi tu chodzi o brudną wodę z aneksu kuchennego ktoś mi napisał na innym forum że taka rura musi mieć spad, kurcze trochę roboty z tym będzie

jak masz w paicie zapisany plik możesz go wstawić na www.mfoto.pl i podać tu linka do zdjęcia spad oczywiście że musi być ok 2%

nie wiem czy ktoś to już napisał ale rura ok kanalizacji - kibelka - może być oddalona o 1m od pionu czyli kibelek możesz przenieść tylko o 1m od tej rury grubej co pewnie teraz idzie przy kibelku w pionie takie przepisy - nic nie zrobisz

z tym że owsianka chce zrobić łazienke w swojej kuchni w której już jest pion, zalezy tylko jaka jest jego średnica (czy nie będzie za mała do kibelka?)

o kurcze ale Ty nigdzie nie pisałaś ile masz pionów; nie wiem skąd mi sie to wzieło :D czy dla kuchni i obecnie wspólnej łazienki jest jeden pion czy 2 oddzielne?

w tym rzecz że do kibelka są szersze rury i się nie da nic nie podłaczy pod ten pion kibelek ma inne wymagania, szersze rury wiadomo dlaczego, chyba nie muszę wspominać o tym co się może zdarzyć :D

rura od umywalki, zmywarki, pralki, prysznica, zlewozmywaka jest o wiele mniejsza wątpie by w ścianie miała jakąś rurę o której nie wie nie jestem ekspertem, ale coś tam wiem o tym kibelek można przesunąć jedynie o metr

kurka nie chce mi sie wgrać ten obrazek na mFoto cały czas jest wysyłanie żądania czy ja coś żle zrobiłam??

ja póki nie zaczęłam sie budować też nie wiedziałam że u siebie w bloku mam oddzielny pion kanalizacyjny w kuchni bo go nie widać i mnie to nie interesowało :D

owsianka --> zapisjąc plik w paincie zmieniasz rozszerzenie żeby zapisał się jako JPG ?