Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matematyca

Potrzebuje pomocy od kogoś dobrego z matematyki!!!!

Polecane posty

Gość Matematyca
przez x oznaczyłam ten 2 pozostający bok bo trzeba było to jakoś oznaczyc,ale to napewno tak ma byc!!!Jeszcze teraz specjalnie do kolezanki dzwonilam,i ona tez tak ma:(

Gość Matematyca
Tak przy wierzcholku B,bo w zadaniu pisze,że odcinek lezacy na tej prostej zawarty w trójkacie ma długość 2/3 IABI,czyli tam wyżej na długośći BC zostaje jeszcze odcinek i oznaczylam to przez x

Gość Matematyca
okej nie ma sprawy:)

tak szczerze, jak sobie to rozrysowałam, to stwierdziłam, że mi się nie chce... Sorki, ale muszę zająć się synkiem. Mąż mój kończy matematykę stosowaną, więc jak przyjdzie z pracy, to mogę mu to pokazać. Tyle, że on przychodzi ok 22:40, potem kolacja, kąpiel dziecka ito. Czas będzie miał pewnie ok 24. Jeśli do tej pory nie poradzisz sobie z tym zadaniem, to podnieś temat to spróbujemy coś zaradzić.

Gość Matematyca
okej......i tak wilekie dzieki ,że tyle czasu poświęciłaś mi czasu,to nic najwyżej napisz tutaj pozniej jak Ci sie oczywiscie bedzie chciali mąż bedzie umiał roziwązac,a jak nie to moze ktos zrobi w szkolce to odpisze,matma na 2 lekcji jest:)......jeszcze raz dzieki i buska:*

Gość Matematyca
Zrobiłam już to zadanie i wyszło mi zgodnie z odpowiedzią:) (jupi:)),jutro sie chyba zgłosze z matematyki:)