Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AniulQa

BY ĆWICZENIA SZYBKO PRZYNIOSLY EFEKTY

Polecane posty

Samo wykonywanie np setek brzuszków dziennie nie musi wcale wyrzeźbić naszego brzucha. Co zrobić, by cwiczenia na dane partie ciała naprawdę przynosiły efekty? Oto moje(SPRAWDZONE!!!) rady: -ZAWSZE(!!!) przed ćwiczeniami kształtującymi daną część ciała należy przeprowadzić 20 minut treningu kardio(czyli np rowerek, bieznia, szybki marsz). Dopiero po tym czasie zaczynamy spalać tkankę tłuszczową, dlatego też dopiero wówczas możemy przystapić do właściwych ćwiczeń. -Nie wazna jest ilość ale JAKOŚĆ wykonywanych cwiczeń!!! Np setki brzuszków to zbędny wysiłek. Osobiście polecam \"8 MINUTE ABS\"-jak sama nazwa wskazuje, jest to ośmiominutowy program na ćwiczenie mięsni brzucha. Gorąco polecam(ściągniecie go np przez kaaze lub e-mule) -do cwiczeń najlepiej zakładac pas neoprenowy(do kupienia w sklepach sportowych, hipermrketach, czy choćby na allegro za ok 20 zł) -najlepsza pora na trening to rano, przed sniadaniem. Spalamy bowiem wówczas nie spozyte przed chwilą jedzenie, lecz zalegający tłuszcz..a chyba o to nam chodzi :-) -najllepszy wg mnie trening kardio to...skakanka!!! Wystarczy już 10 minut skakania, móc przystąpić do odpowiednich cwiczeń. ponadto skakanka doskonale wysmukla nogi, biodra, pośladki, ale tylko jeżeli skaczemy nie więcej niż 10 minut. jezeli bowiem skaczemy dłużej, nasze nogi się zanadto umięśnią co nie tylkio nie doprowadzi do zmniejszenia np obwodu ud, ale wręcz może skutkowac jego powiększeniem.

super, że napisałaś :) a ja się dziwiłam, czemu mi brzuszki efektów nie dają ;)

Moim zdaniem 6 weidera jest gorsza od ABS chco obie pomagaja:)polecam;)Moze na wadze tak szybko sie nie straci, ale miesnie na brzuszku no i o pare centymerow mniej:D

Chcesz mieć płaski brzych? Trenuj Aerobiczną 6 Weidera! Aerobiczna 6 Weidera to zestaw złożony z 6 ćwiczeń. Wykonujemy je bez przerwy na rozluźnienie mięśni brzucha. Najważniejszym momentem każdego ćwiczenia jest zatrzymanie ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 3 sekundy. Oto te ćwiczenia (wykonujemy je na płaskim podłożu): 1. Ręce leżą wzdłuż tłowia. Podnosimy klatkę piersiową, uważając, aby nie oderwać części lędźwiowej od podloża. Unosimy nogę zgietą w kolanie o 90 stopni do góry, aż nie udo nie stworzy z częscią lędźwiową kąta prostego. W tym momencie łapiemy za kolano i przytrzymujemy je przez 3 sekundy. Wracamy do leżenia z podniesioną klatka piersiową i powtarzamy ćwiczenie z drugą nogą. 2. Analogiczne ćwiczenie. Podnosimy w nim równocześnie obie nogi. 3. Ćwiczenie różni się od pierwszego tylko tym, że ręce nie leża wzdłuż tłowia, lecz są zaplecione na karku. 4. Ćwiczenie analogiczne do 2 i 3. Podnosimy obie nogi mając ręce zaplecione na karku. 5. Unosimy klatkę piersiową mając ręce zaplecione na karku. Podnosimy na zmiane raz jedną nogę raz drugą tak jak w ćwiczeniu 1 i 3. Różnica polega na tym, żę w tym ćwiczeniu nie zatrzymujemy nogi przy maksymalnym napięciu mięśni, lecz robimy niejako nożyce. 6. Unosimy klatkę piersiową i obie wyprostowane nogi. Przytrzymujemy 3 sekundy. *Harmonogram ćwiczeń: -Aby osiągnąć zamierzony efekt ćwiczenia musimy wykonywać przez okreśolny czas, zwiększając ilość cykli jak i ilośc serii ćwiczeń. -Między seriami należy zrobić minimalną przerwę i porozciagać mięśnie brzucha, -najlepiej robiąc mostek. -Między cyklami nie robimy przerw! -Nie wolno także przerywać ćwiczeń na więcej niż 1 dzień.

Gość gość
Oprócz odpowiedniego treningu należy zainwestować w odpowiednie suplementy - warto zakupić Largomass, przekonałem się osobiście.

Gość gość
Ja właśnie dużo ćwiczę, trener personalny dobrał mi odpowiednią dietę, natomiast wspominał o zakupieniu suplementu largomass, zamierzam wesprzeć się, gdyż słyszałem, że jest to jeden ze zdrowych możliwości wsparcia się w kwestii wzrostu masy mięśniowej.