Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do was dziewczyny

brałam tabletki ponad rok...jak szybko stanę się płodna po przerwie?

Polecane posty

tylko nie piszcie że następnego dnia bo pytałam ginekologa i powiedział mi tylko "no przeciez nie od razu...może minąc nawet kilka miesięcy"...czyli jak to właściwie jest?

Gość zapominalskaaa
a no własnie tak to jest! Niektórym z własnej głupoty "uda sie" od razu zajść (mam nadzieję że mi nie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3358494 ) ;) a inni musze się dłuuugo starać. I gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie?

Są kobiety które mają owulację zaraz pod odstwieniu ,a inne dopiero po kilku miesiącach. Ale ty brałaś dość krótko ,więc nie powinno to długo trwać. Jak chcesz zajść w ciażę to zaleca się odczekać 3 cykle zanim zacznie się starania.

ale chodzi mi bardziej o to jakie jest prawdopodobienstwo że w te kilka dni po przerwie kiedy już nie biorę pigułek będę płodna jeśli brałam rok. ginekolog to tak ujął ze to wrecz niemożliwe zebym była płodna tak szybko...ale czy na pewno?;)

miarka do kogo była ta odpowiedz? mozliwe że miałam przerwę i juz nastpenego dnia po niej miałam owulację? to brzmi jak jakiś medyczny fenomen

Gość zapominalskaaa
a dlaczego nie? a jak ktos w czasie brania tabsów zajdze, bo zapomniał połknąć... To dlaczego Ty masz nie być tetraz płodna? Ale zalecam też przeczekać z 3 miechy, jak to mówią lekarze. Tak byłoby bezpieczniej dla dziidzi. Ale jak już Bóg da... ;)

jak ktos biezre długo i raz apomniał połknac to nie zachodzi w ciąze...to jest jakis glupi mit:o wiec w to na pewnoe nie uwierzę...a jeśli chodzi o owulację to jak juz powinna wystąpic tak jak normalna czyli 14 dnii od plamienia z odtawienia...czyli jednak nie w ten 8 czy 9 dzien przerwy...sama nie wiem.

Gość zapominalskaaa
mam nadzeję że to mit. Boję sięęęęęęę.

Tu chodzi o to keidy zapomniał tej tabletki. Jeżeli pierwszej po przerwie to owlulacja może nie zostać zablokowana . I tak jest przez pierwszy tydzień brania. Wtedy prawdopodobienstwo wpadki jest największe. Dlatego nie wolno przedłużać przerwy między opakowaniami. Oczywiście nie znaczy to ,że od razu będziesz płodna bo to różnie bywa ,ale nie można liczyć na to ,że sie \"uda\".

Gość zapominalskaaa
ale jeżeli chodzi o Ciebie to w sumie nie wiem. Moja dupolożka powiedziała mi że żeby zajść w ciążę, to powinno się po odstawieniu przeczekać jakieś 3 miechy. Ale jej chodziło raczej o zdrowie dziecka, a nie o płodność

O liczbę dzieci też :), bo po odstawieniu jajniki czasem głupieją i owulacja jest z obu. I bliźniaki gotowe :)

kiedy mowa jest o szybkim powróceniu owulacji a co za tym idzie płodnosci po odstawieniu to nie chodzi o \"natychmiastową\"...nie chodzi o to że jak jeden dzien nie biezresz tabletki(bez wzgledu czy to w srodku opak. czy po przerwie) to stajesz się płodna....szybkie powrócenie owulacji to jej powrót w 12-14 dni od plamienia z odtsawienia. z tego co ja wiem.