Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no własnie

nie umiem sobie pomalować oczu

Polecane posty

Gość no własnie

makijaż oczu spowadza się u mnie do tuszu. Próbowałam cieni i była kompletna katastrofa. Wyglądałam jak z podbitymi oczami lub bardzo zaspana i jakaś zapuchnięta. Udało mi się nawet osiągnąć efekt rosyjskiej dziewoji. Makijaż kredką - porazka, a eyeliner nawet robiąc te mini kropeczki to i tak pomalowałam sobie poł powieki i znowu klapa. Mam zdolności manulane, wiele lat chodziłam na kółko plastyczne o ilo to ma związek;) Kurde, mam 27 lat i chcę w końcu się umalować! niemalże każdego wiczoru, przed myciem wyjmuję wszystkie kosemtyki do makijażu oczu i próbuję. Macie może jakieś stronki gdzie jest opisany makijaż krok po kroku, jakkies zdjęcia? Wrzućcie bardzo Was proszę! Zbliżają się Andrzejki a mi się tak marzy efekt przydymionych oczu, a nie upadku ze schodów. Dzieki

Gość wisssssssage
popros jakas kolezanke ktora dobrze maluje i ona niech ci pokaze jak powinans sie malowac ;))) ja tak robilam z koleznkami ktore nie potrafily sie pomalowac

Gość ja też nie umiem
i też chętnie zobaczyłabym jakieś linki z make upem. Te co wyszukuje w necie są jakieś do bani

Gość no własnie
Jak teraz się zastanowiłam to nie mam takich kolezanek, których makijaż oczu powalałby mnie na kolana

Gość evvela
Też nie umiem się malować, na wielkie "wyjścia" chodzę na makijaż do kosmetyczki, mam swoją ulubioną, zna moją twarz i kolory, które lubię. Nigdy nie mam stresa, że zrobi coś dziwnego....a nawet jak coś mi sie nie spodoba to zawsze jest czas by poprawić.

Gość no to hop
do gory! moze ktos sie zlituje i podrzuci jakies linki... bo ja tez nie umiem...

Wiecie co, moim zdaniem to praktyka czyni mistrza :) po pierwsze musicie zacząć od malowania się bardzo delikatnymi cieniami - bladoniebieskimi, -zielonymi, beżowymi, brzoskwiniowymi. Malujcie tylko RUCHOMĄ górną powiekę na razie. A jak chcecie kredkę, a \"nie umiecie\", to .. próbujcie nie czarną, a srebrną, brązową. I próbujcie malować jakby na lini rzęs dolnych ( tylko dolnych ;) ) powoli... a dojdziecie ;-)

Polecam do nauki srebrne lub białe kredki, tak jak to napisała poprzedniczka. Najłatwiej jest je zmyć lub rozetrzeć w sposób niezauważalny, czego nie zrobicie z wściekłym turkusem/zielenią bądź mocną czernią - ja uczyłam się malować oczy czarną kredką dopóki koleżanka nie wyprowadziła mnie z błędu i chodziłam wiecznie niedomyta na oczach, bo mnie piekło jak sobie próbowałam umyć dolną, niezbyt umiejętnie pomalowaną linię rzęs - raz nawet omal nie wybiłam sobie oka kredką, po tym jak próbowałam sobie namiętnie zrobić makijaż dolnej powieki na linii rzęs. Teraz umiem doprowadzić się do względnego porządku porankiem, a makijaże weselne czy uroczystościowe funduję sobie u znajomej kosmetyczki.

Gość hmm...hmm...
to juz sa jakies wskazowki :) dzieki... ja ostatnio probowalam zrobic sobie przydymione oko i niby nie wyszlo zle, ale cholernie gotycko - a to akurat nie o taki efekt mi chodzilo... srebra mowicie, hmmm...