Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kig

zwiazek z obcokrajowcem-wcale nie jestem gorsza!

Polecane posty

czesc wszystkim, po krotce jestem od kilku miesiaca zakochana w Hindusie i co>?widze czytam ze wiele osob uwaza ze Polki ktore mieszkaja za granica i maja chlopakow z Indii, pakistanu Arabii sa uwazane za gorsze. Te nieszanujace sie \\\\\\\"latwe\\\\\\\". DLACZEGO????Co w tym zlego? MOWIE DOSC! Ktos jeszcze?

Gość tutututa
Ja nie krytykuje wyboru tych Polek ale boje sie zeby facet - arab nie zrownał jej z ziemią bo w tamtych krajach kiobieta naprawde jest nikim :(

Gość recepta
zgadzam sie z przedmówcą

No tak Arab to rzeczywiscie moze roznie byc chociaz jest duzo tych \'porzadnych\' natomiast nie rozumiem fobii przed Hindusami Chinczykami Pakistanczykami itd. czesto pomocny jest fakt ze zwiazek buduje sie na tzw \"neutralnym\" gruncie czyli jak w moim wypadku w Anglii.

Gość a fuuuuuuuuuuj
ciapate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość niewazne kim jestem
A czy Pakistanczyk nie jest przez przypadek Arabem?? Nie chodzi o jakas fobie.Chyba nie wiesz gdzie jest miejsce kobiety u wyznawcow Islamu.Mowisz o neutralnym gruncie? Spoko, ale jestem pewna, ze predzej czy pozniej ona i on wyjada do jego Ojczyzny(nawet w odwiedziny) a tam jest jego rodzinka,ktorej on nie ma prawa sie przeciwstawic. A inni obcokrajowcy typu Hindusi itp. - chodzi tu o roznice kulturowe, ktorych nie da sie pogodzic niestety. P.S. CZy zastanawialas sie kiedys dlaczego nie spotyka sie par typu ona z np. Pakistanu a on z Polski...Przemysl to

niewazne kto: jest to bardzoi trafne spostrzezenie to odnosnie ilosci par Polka+ Obcokrajowiec. Znam i odwrotne przypadki. Nie wiem moze mit o goracej krwiii albo dreszczyk emocji ma tutaj cos do gadania... Roznice kulturowe zawsze beda i tylko zalezy czy sie umie z nimi zyc. Niektore sa ucazliwe i nie do przejscia w niektorych przypadkach niektore wrecz komiczne (ot glupie bekanie przy stole i reakcje Polakow i Hindusow na nie) . I rzeczywiscie wszystko zalezy tez od religii. Spodobalam sie niedawno chlopakowii z Indii ktory wyznaje jedna z religii hinduskich. Pewnych rzeczy nie da sie obejsc wiec nawet przyjazn nie wchodzila w gre:-( Ale konkretnie w moim przypadku mam do czynienia z Chrzescijaninem (rodzina protestanckko-katolicka). Poki co nie jest zle... Chodzi mi wiecie o co? Czemu dziewczyny bedace w takim zwiazku sa przewaznie uwazane za te zle, latwe, brudne?no czemu?

Moze dlatego, ze tzw. egzotyczni mezczyzni marza o bialych kobietach.A Polki to niestety latwy łup.Np. Angielka predzej sie powiesi niz umowi sie na randke z takim facetem.A Polce on imponuje.Sama nie wiem czemu, bo ja osobiscie uciekam od nich jak najdalej.Sama mieszkam w Anglii i stad te wnioski.Moze sie myle...Nie wiem ale tak mi sie wydaje. A w Twoim przypadku nie powinno byc problemow.

Oj no ludzie z Turcji:-P wszyscy wiedza o co chodzi Ale ale nie zgodze sie z tym ze Angielki nie umowia sie z obcokrajowcem z tamtych stron swiat!wrecz przeciwnie. Wlasnie dlaczego tutaj tak duzo mieszanych dzieci i malzenstw? Od groma

No to sie ciesze, ze Ci sie udalo.I wiele szczescia zycze. Pozdrawiam! P.S.Ja nikogo nie atakuje przecież- po prostu staram sie wypowiedziec na pytanie autorki. Tak miedzy nami, bardzo dawno temu, spotykalam sie z Tunezyjczykiem.Mloda bylam i nie wiem czym mi zaimponowal...Ale porazka totalna.Dzis czuje wstret do siebie jak o tym pomysle.

do przedmowczyni: dziekuje:-) Milo z kims porozmawiac i wiedziec ze niektorzy maja jeszcze otwarte umysly pozdrawiam

Gość alutka999
do kig: nie martw sie kolezanko mam tkaie same poglady jak Ty. Nie rozumiem tego czego Ty nie rozumiesz. Przezylam swoja przgode z Hindusem/ Madry Przystojny Uroczy Inteligentny i wcale nie zamożny - normalny. Nie zamienilabym tych wspomnien na nic inneg.

Gość tolerancyjna111
Czytajac rozne fora, doszlam do wniosku, ze ludzie odczuwaja potrzebe czucia sie lepszym od innych, krytykowania i wysmiewania. Anglik czuje sie lepszy od Polaka, Polak czuje sie lepszy od Hindusa, szczuply od grubego i tak mozna wymieniac w nieskonczonosc. Ludzie maja kompleksy i aby podniesc sobie poczucie wartosci, musza poczuc, ze sa kims lepszym od kogos innego. Takze nie przejmuj sie i zapamietaj, ze kazdy ktory ubliza, wysmiewa sie i krytykuje innych, tak naprawde rozpaczliwie probuje udowodnic samemu sobie, ze jest cos wart.

Gość rftgthyjk
sa dwie grupy hindusow: mam pare kolezanek fajne pogodne babki, ale raz bylam kelnerka na weselu hinduskim ..i niewazne ze hindusi mnie tak podrywali ze glowa boli ale najgorsze jest to ze jeden po zakonczonym weselu stojac obok mnie zapytal faceta , pracowanika czy moge z nim pojsc!!!!!!!!!!!zenada fcuk...kurwa to ja nie moge decydowac.. i nie nie zapytal tylko faceta...czy ja moge kurwa a niewazne czy ja chce.....

Gość tylko jego na cale
czlowiek pochodzenia tureckiego , to nie arab!!! Troche edukacji nie zaszkodzi. Podobnie jak muzulmanin nie musi byc arabem. Wkurzaja mnie wypowiedzi osob, ktore nie maja pojecia na temat narodowosci , kultur i religii...

Gość ghfjgfjgjhiuj
tak trzymaj dziewczyno ja rowniez jestem z hindusem i on jest bardzo kochany szanuje mnie itd..........:):)

Gość a róbcie sobie co chcecie
z tymi waszymi ciapatymi , tylko błagam nie kalajcie polskiej ziemi tymi śmieciami :) pozdrawiam

Moj narzeczony jest Niemcem, dlatego polowa Polakow/Polek uwaza mnie za zdrajce itp:p nauczylam sie nie reagowac na zaczepki,chociaz raz we wroclawiu pan w tramwaju prawie na mnie napadl, jak uslyszal, ze rozmawiam z moim chlopakiem po niemiecku a z siostra po polsku. Nazwal mnie k***a i dz***a :/ ale nie jestem pewna,czy mialabym odwage zwiazac sie z kims z tak odrebnego kregu kulturowego, jakim jest np. islam...nie jestem uprzedzona, poprostu przerazaja mnie niektore historie:/

Gość zodiakalna waga
to chyba zalezy od faceta w sumie polacy tez sa okropni, bija, zdradzaja itd to nie ma nic wspolnego z narodowoscia ja tez bylam w anglii jakis czas, zakochalam sie w obcokrajowcu ( bulgar) i zle na tym wyszlam , teraz jetsem bardziej uczulona na facetow z tej nacji ze wzgl na swoje doswiadzcenie... i tu nie chodzi tylko o tego jednego faceta, ale znalam wielu facetow z tego kraju i nie mam niestety dobrejgo zdania ale tak jak mowie "jak kto trafi" ja trafilam zle :O

zodiakalna waga- dokladnie to samo powtarzam:) ja np. naprawde nie mam dobrego zdania o Turkach. Nie dlatego,ze jestem uprzedzona ogolnie do narodu, poznalam kilka Turczynek i sa naprawde ok. Ale codziennie widze, jak sa traktowane tureckie kobiety, ograniczane przez swoich facetow, prawie ubezwlasnowolnione. Nie mowie, nie we wszystkich przypadkach tak jest, ale w wiekszosci...Kultura i mentalnosc maja ogromny wplyw na to, jak wyglada zwiazek i jesli facet od dziecinstwa jest wychowywany w patriarchacie, gdzie kobieta jest od sprzatania,gotowania i rodzenia dzieci to niestety, ale rzadna milosc go nie zmieni:/

Gość zodiakalna waga
dokaldnie akurat co do bugarow to mam zle zdanie i to nie dlatego ze spotkalam jednego faceta ale wielu i niestety kazdy z nich zdradza, kazdy mysli tylko a y wyruchac kolejna polke i kopnac ja w dupe potem:Ostad moje upzredzenia

Gość Mendez kendra
A nikt nie zauważył Ze Polki zawsze maja powodzenie u mężczyzn Ze wszystkich kultur?? Często widzi się polki z anglikami, hindusami, Niemcami, szwedami.. Itd Ale żadna kobieta oprócz Polki nie chce biednego lysego Zakompleksionego POLACZKA z petem i piwem w lapskach!!