Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kari kari

Cała prawda o stosunkach przerywanych.

Polecane posty

Gość Kari kari

Czytajac zarzuty pod stosunkiem przerywanym, coraz czesciej powatpiewam w wiedze ksiazkowa. Fakt, faktem. Stosunek przerywany- antykoncepcja zadna. Ale brak wytrysku zapobiega ciazy. Wiec moze antykoncepcja nie jest, ale zapobiega ciazy (wiec w czym w koncu jest ? ;) ). Owszem przynosi stres i odliczanie dni do miesiaczki. . Ale na Boga. Myslmy. Stosunek przerywany ma taka sama skutecznosc jak prezerwatywa (pod warunkiem, ze kochamy sie w niej do konca, a stosunek przerwiemy w odpowiednim czasie czyli nie na sec przed). Zas zawodzi gdy ... go nie ma. Czyli nie przerwiemy (nie zdazymy). Co do plynu. Raz przeczytacie, ze sa w nim plemniki i juz robicie z kazdego stosunku ciaze. Z tym plynem jest otoz inaczej niz myslicie. Sam w sobie nie zapladni jajeczka. Ale jest cos z czego nie zdajecie sobie sprawy. Otoz z tego, że po pierwszym wytrysku, trzeba duzo czasu, aby cewka moczowa i gruczoly opuszkowe mezczyzny oczyscily sie z spermy. Moral ? Drugi stosunek przerywany w krotkim czasie odstepu jest ryzykowny. Wydziela sie plyn, ktory zbiera resztki spermy z wczesniejszego wytrysku i wydala na zewnatrz plemniki. Wtedy mamy ciaze. Ale to tez nie do konca. I rzadko. Na 25 wpadek podczas stosunku niezabezpieczonego [ mam na mysli stosunek przerywany], jedna powstala wskutek tegoz plynu. Reszta - za pozno, nagly wytrysk, sperma wytrysnela na drogi rodne itd Nie jestem zwolenniczka takiej metody. Po pierwsze nie satysfakcjonuje mnie to, ze mezczyzna nie konczy we mnie, po drugie po co mimo wszystko stresowac sie. Stawiam na antykoncepcje hormonalna. Ale mam swiadomosc, ze penetracja penisem nie oznacza dziecka.

Gość aniulaan
A czy możesz mi napisać co myślisz o tym że: stosunek był w prezerwatywie, facet zdjął prezerwatywe i za jakiś czas wszedł we mnie ale tylko na chwilę. I byłam jeden dzień po miesiączce?????

Gość Kari kari
zalezy czy mial wytrysk czy nie. Po co sciagneliscie prezerwatywe ?

Gość aniulaan
Własnie miał wytrysk i chciał zmienić na drugą i to była chwila... ale po tym w normalnym czasie dostałam miesiączkę.

Gość Słoooooooooooneczko
a co myslisz o stusunku przerywanym w 6 dniu cyklu ? ja wiem, ze ciąza nie jest w takim przypadku możliwa, skoro nawet nie było żadnego wytrysku :) Bardzo mi pomogłas tą wypowiedzią, bo sa tu naprawde takie osoby, które potrafią człowieka przestraszyc:(