Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolaaaaa

wypadek samochodowy pomozcie prosze

Polecane posty

Gość karolaaaaa

wczoraj gdy juz bylam pod blokiem moim samochodem musialam zaparkowac, cofalam i niestetyx uderzylam w inny samochod nie wazne jak i prosze nie piszcie , ze nie umiem jezdzic, bo jezdze juz ponad 10 lat i takie cos mi sie zdarzylo pierwszy raz. Chodzi o to, ze stanelam zadzwonilam po policje i czekalam az oni przyjada i powiedza mi czyj to jest samochod. Zrobili to zawolalismy wlasiciela, wlasiciciel powiedzial, ze sie dogadamy i nie bedziemy szli przez ubezpieczenie. Dzisiaj do mnie zadzwonil i powiedzial, ze wstawil swoj samochod do salonu i oni go ocenia i ja mam tu zaplacic. Sluchajcie co mam zrobic??Jego samochod jest stary to stary opel vectra i oni pewnie mi powiedza z 500 zlotych, lepioej zaplacic czy isc przez ubezpieczenie???dziekuje z gory za odpowiedzi i prosze nie krytykowac tego ....

Gość karolaaaaa
odpowie ktos??pomoze mi ktos???

Gość pojecia nie mam
ale no wlasnie moze wiecej zaplacisz (bo koles dostanie nowiutki firmowy zderzak (na przyklad) z salonu, co na pewno moznaby bylo taniej zrobic) - chociaz tez nie woadomo jak ubezpieczenie by to wycenilo. Ale pozostaje jeszcze kwestia twojego ubezpieczenia bo im dluzej jezdzisz bezwypadkowo tym nizsze placisz - tak? wiec koszty ubezpieczenia sie podniosa. a dokladnie jak to jest pojecia zielonego nie mam:/

cóż.... policz ile masz zniżek za bezszkodowość i oblicz ile stracisz kasy aż znowu dojdziesz do takiego stanu (zniżek) jak masz teraz. I wtedy zdecyduj. Myślę, że 500zł to nie jest bardzo dużo... mój sąsiad zarządał 300zł za SAMO malowanie zderzaka, jak zimą na lodzie ślizgiem wpadłam w jego auto i lekko zdarł mu się lakier ;)

Gość karolaaaaa
ale jeszcze cos mnie boli w tym wszystkim :) mianowicie moglam z tego miejsca wypadku uciec i on by sie nie zorientowal kto to zrobil i nawet nie bylo swiadkow, a ja poczekalam, zadzwonilam na policje powiedzialam to jemu, a on mowi, ze jego to nie obchodzi??ja to zrobilam to mam placic. Tak zebym uciekla to by sam siedzial na tych kosztach. No wlasnie u niego tez tylko malowanie, bo tam bylo jakies zadrapanie. Ja nie jestem z tych, ktore uciekaja, ale denerwuje mnei to, ze chcesz zrobic dobrze komus, a tu masz taki pech!!!

karola nie chcę być wredna ale zostać tam i powiadomić policję lub odrazu właściciela to był twój zasrany obowiązek i nikomu tym łaski nie zrobiłaś. Gdybyś uciekła byłabyś zwykłym przestępcą więc nie rozumiem twojego oburzenia. Wyrządziłaś szkodę więc logiczne że musisz ponieść tego konsekwencje. Bądz dorosła. I nie myśl o tym, że on postępuje niewłaściwie bo nie masz zupełnie racji.

to wiesz co zrób? tylko musisz być do tego asertywna ;) Uprzyj się, że pojedziesz z nim do lakiernika i osobiście zapłać za lakierowanie, bo inaczej może zrobić Cię w balona zawyżając koszty. Jak Ty zapłacisz to przynajmniej będziesz miała pewność, że nie dałaś się oszukać. A jak się nie będzie chciał zgodzić to powiedz mu, że zawsze możecie zgłosić sprawę do ubezpieczyciela, ale znając życie wycenią szkodę tak, że jeszcze dopłaci z własnej kieszeni do malowania ;)