Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaszczutaa

moja rodzina ciagle komentuje,zatruwa moje zycie

Polecane posty

Gość zaszczutaa

Mam 24 lata. Pracuje, studiuje. Jestem po nieudanym , 3, 5 letnim zwiazku. On odszedl. Nawet nie wiem czy kiedykolwiek mnie kochal. Obecnie jestem samotna, probuje zajac sie wlasnymi sprawami. Nie chodze na randki , nie umawiam sie z mezczyznami ale mam grono znajomych, z ktorymi zawsze moge wyjsc, pobawic sie. Od jakiegos czasu nie moge zniesc komentarzy odnosnie mojej osoby. W mojej rodzinie dwie siostry cioteczne ciagle sa adorowane. Maja wybitne szczescie bo spotykaja na swojej drodze mezczyzn wyksztalconych, ambitnych, inteligentnych, uczuciowych. Ja natomiast ciagle musze wysluchiwac co robia moje siostry, gdzie sie bawia, jakie szczescie ich spotyka. Coraz czesciej slysze komentarze tego typu, ze nie dosc ze moje siostry sa ladne, studiuja, to potrafia wybrac odpowiednich mezczyzn a ja moglabym brac z nich przyklad. Poniewaz jeszcze mieszkaam z mama, codzinnie wysluchuje opowiesci jak to swietnie uklada sie zycie moim siostrom. Codzienne rozmowy telefoniczne mojej mamy z ciotka dobijaja mnie bo zawsze konczy sie tym samem, komentarzem jak ja nie potrafie ulozyc sobie zycia.

Gość iustitia999
uniezależnij się. Wyprowadź z domu, na drugi koniec miasta. Pokaż im i sobie że umiesz coś zrobić sama i nie potrzeabujesz do tego faceta. Wartosci kobiety nie stanowi jej mężczyzna :/ daj im popalić, wierzę w Ciebie, szybko się odczepią :)

Gość zaszczutaa
dopoki nie skoncze studiow niestety musze tu mieszkac ale juz powoli planuje za rok wyprowadzke dzisiaj wysluchalam jakie plany ma moja siostra na sylwester, jakie stroje kupila, co jej facet zrobil dla niej, jacy sa zakochani i komentarz: mowilam ci, ze z tamtym facetem przyszlosci nie bedzie zle wybralas a powinnas brac przyklad z siostr

Gość iustitia999
To zmów się z jakimś dobrym znajomym niech zgrywa przez jakiś czas Twojego przyjaciela, jakieś kwiaty, wyjścia itp., będziecie się dobrze bawić a rodzina się odczepi.

Wiesz, tak naprawdę (a nie życzę twoim siostrom nic złego) każda sielanka się kończy to co teraz wygląda lukrowo kiedyś może wyglądać fatalnie. To, że się nawzajem adroują itd., to jeszcze nie prawdziwy związek i życie. Poza tym nie słuchaj komentarzy swojej rodziny. Postaw sprawę jasno, że komentarze takie sprawiają ci przykrość i prosisz żeby się powstrzmali. Twoje życie jest twoją sprawą.