Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamuskaaaa

Jaki krem przeciw rozstępom dla cieżarnych???Co polecacie???

Polecane posty

Gość przyszla mamuskaaaa

Gość anulka damulka
Oliwkę "Nivea Baby"

Gość a ja stosowałam
oliwkę w żelu Johnson Baby (czy jakoś tak to sie pisze) z tym że ja najłatwiej rozprowadzać gdy skóra jest mokra, np. po kapieli, bo wtedy się dobrze wchłania i rozprowadza.

Gość polecam MUSTELE
krem przeciw rozstepom drogi ale bardzo skuteczny przy regularnym stosowaniu

Gość najlepsza oliwka johnsona

No ja stosowalam oliwke Johnsona. Dwa razy dziennie całą ciąże. I mam okropne rozstępy przy pępku i na piersi :(

wszystko jest pomocne o ile skora jest elastyczna.Czyli ma odpowiednia zawartosc kolagenu.Czesto bywa tak ze mimo b.dobrej pielengnacji one i tak moga sie pojawic ale to wtedy juz warunkowane jest indywidualna wlasciwoscia skory. Popytaj w rodzinie:mamy,jej siostr jak było u nich-to czesto genetyczna przypadlosc jak wiekszosc zdrowotnych epizodow. Pozdrawiam:)

ja stosuje oliwke w zelu penatena przeciw rozstepom, ale to na razie jeszcze zapobiegawczo bo dopiero 3 msc, a zamierza sobie kupic krem z gerbera, slyszalam ze jest spoko

No niestety to prawda. Jak sie ma taka skore jak ja to zadne super specyfiki nie pomogą (a sklonnosc do rozstepow mam po tacie)

moja szwagierka niedawno urodzila .Smarowala brzuszek zwyczajna oliwka dla dzieci.Nie ma zadnych rozstepow ale...tak jak juz pisalam to bardzo indywidualna sprawa. Ja 8 lat temu nie mialam az takich srodkow dostepnych;)..rozstepow nie mam wogole. Trzeba dbac alby skora przedewszystkim nie utracila wilgotnosci czyli ja nawilzac zeby sie nie wysuszala.Lekarz mowil ze tak naprawde jakis wielkich cudow te kremy specjalistyczne nie dzialaja i sa inne raczej z nazwy niz tak naprawde ze skladu.Dobry balsam nawilzajacy czy natluszcajacy skore tez dziala w podobny sposob. No ale...my juz tak mamy ze patrzymy na reklamy i nazwy i lepiej sie czujemy jak mamy cos co te cuda ma zdzialac prawda?:):)

Gość jusiek
Fissan,a z droższych mustella na przemian z oliwką

Ja również polecam Mustele...Drogi ale skuteczny

Ja stosowałam do połowy ciąży oliwkę a potem fissan.

Ja też polecam oliwkę w żelu Johnsona - jest świetna ! Nie dośc że nie mam żadnych rozstępów to jeszcze skóra nabrała ładny koloryt i gładkośc. Dodatkowo do każdej kąpieli dodaję sobie troszkę zwykłej oliwki :) Mustele też mam ale niestety nie mogę jej stosowac ponieważ zapach tego kosmetyku doprowadza mnie do omdlenia :(

Ja używałam takiego kremu na brzuch, biust i nogi i mogę pochwalić się zerową liczbą rozstępów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.