Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaklopotana Prosze o odzew

WSZYSTKO WSKAZYWALO NA CIAZE - A TERAZ OKRES??????

Polecane posty

Jestem zaklopotana - mialam zblizenie w dniach plodnych, mieze temperature, owulacja dzien 16 cyklu, kilka dni po moje piersi nabrzmialy ale calkiem inaczej niz przed okresem, staly sie wielkie i bolace. Do tego dostalam opryszczki i takiego swedzenia szyi i dekoltu. Przeszlo. Caly czas czulam taki lekki ciagnacy bol w dole brzucha - teraz sama nie wiem. Do tego zmeczenie - pokrazone i opuchniete oczy, zaparcia i odbija mi sie duuuzo czesciej niz zwykle, mam ochote na wszystko kwasne i czulam - nie wiem czy nadal czuje - zapachy ze wzmozona intensywnoscia. Zrobilam test ciazowy 4 dni przed spodziewanym okresem, negatyw. Teraz w 11 i 12 dniu po owulacji mam plamienia - ale moj okres zwykle zaczyna sie wlasnie dwoma dniami plamien - a potem z 5 dni miesiaczka na calego. Czy moglam sie pomylic? Zaufajcie mi - nigdy tak sie nie czulam - czulam ze jestem w ciazy - czyzby miesiaczka a ja mialam jakies urojone objawy? Nie nakrecalam sie wcale, nie mam fiola na punkcie zajscia ale ja na prawde czulam sie inaczej. Niby powinnam czekac pare dni i zobaczyc jak sie sytuacja rozwinie, czy to okres czy nie, ale ja juz nie wytrzymam, prosze o jakis komentarz.... Pozdrawiam Wszystkich...

Jeszcze powiem Wam ze mialam bialy sluz co nigdy mi sie nie zdarza po owulacji. Jesli jest mozliwosc ze jestem w ciazy, kiedy powinnam zrobic nastepny test? Czy raczej patrzec czy temperatura znow sie podniesie - dodam ze mi spadla w zwiazku z tym plamieniem. Pls czy jest jakas dusza ktora moglaby mi cos poradzic?

Gość chciałabym pomóc
jednego nie rozumiem 4 dni przed okresem spodziewanym robiłas test... a potem piszesz że teraz masz 11 -12 dzień po owulacji zakładając ze masz regularne i prawidłową II fazę to dopiero jesteś jeszcze przed okresem (14 dni trwa II faza) i to plamienie moze było w związku z zagnieżdzeniem zarodka ? napisz dokładnie jaki dzień masz teraz cyklu i ile dni one zwykle wynoszą?

Gość konopielka big
dziewczyno przyhamuj, jak obliczylam to 28 dzień cyklu. Rzeczywiście objawy mogłyby wskazywac, ale to tak wcześniej. Nikt tu nic nie wymyśli, daj organizmowi jeszcze pare dni. w zasadzie moze to bedzie tylko plamienie, zadna miesiączka, a to w ciazy moze sie zdarzyc w dniach , kiedy przypada miesiączka.

Gość klara 82
zrób badanie krwi, to się dowiesz napewno. powodzenia

Dziekuje Kochani ze sie odezwaliscie. Cykle mam 28 lub 27 dniowe ale ta druga faza jest u mnie krotsza - tak 12, 11 dni bo owulacja jest pozniejsza - dzien 16 a nie 14. [Tak z troche innej beczki slyszalam ze jesli faza II ma 10 dni lub mniej - moze byc problem - nie wystarczajaco czasu na zagniezdzenie, ale u mnie to trwa tak najmniej 11 dni.] Zrobilam test 4 dni przed @ bo myslalam ze a noz widelec cos wyjdzie i na opakowaniu reklamowali ze daje rezultaty we wczesnej ciazy, no nic. Maz stwierdzil ze tam tak jakby ciasniej sie zrobilo, wiec pomyslalam sobie ze moze to nie tylko ja cos w tych 'objawach' widze. Teraz mam 3 dzien plamien, jesli by tego nie liczyc jak miesiaczka - bo jeszcze tak na full sie nie zaczela, to bylby to moj 13 dzien po owu. Temperatura jednak poszla znowu w gore - tzn 1szego dnia plamienia byla raczej niska, 2giego dnia plamienia troche wyzsza i dzisiaj znowu troche wyzsza wiec moze sie podnosi i krwawienie sie skonczy, trzeba - och.... znowu.... poczekac i zobaczyc.... Aaaaa! Testu krwi nie moge zrobic bo tu gdzie jestem robia tylko na zlecenie lekarza a gina mam dopiero na 5go grudnia, w tym jesli bede miala krwawienie to przesune to 'mile' spotkanie. Nie wiem, zwykle okres mam tak: 2 dni plamien, 2 dni duzo, 2 dni mniej 2 malo i potem znowu plamienia z 1 dzien, czyli nie mam latwo :) Eh, pozdrawiam Was 🌼 jak cos by bylo to zloze raport.

Nie dodalam ze piersi mam nadal obrzmiale, troche z boku bola - a zwykle w czasie @ robia sie lekko mowiac sflaczale. No i zadnego PMSu nie mialam, zadnych humorkow a wrecz bylam milusia... nie to co zwykle. Tylko wczoraj sie z tej frustracji poryczalam, oh jej, niby to nic, ide sie troche jakos zrelaksowac... moze w niedziele zrobie drugi test, ale zalezy co bedzie. Kobieta byc.... 🌼

Gość Glitzy25
Hi, W tak wczesnej ciazxy ja nie mialam zadnych objawoow, humorkoow, smaczkoow, mysle ze to troche za wczesnie. Strasznie bolaly mnie tylko piersi i urosly wiele bardzie niz w czasie okresu. W dzien w ktoorym miala nastapic @ mialam boole podbrzusza jak zwykle, wiec myslalam ze nadchodzi. Ale po tygodniu owych booloow nadal nic wiec zrobilam test. 2 kreski. Mysle ze duzo tu dziewczyn ma urojone objawy. Ciasniej w 2 tygoniu ciazy??Prosze.... Powodzenia. Jesli chcesz baby to zycze Ci jej. Ja jestem w 3 miesiacu. Piersi dalej bola, niedobrze mi wciaz. To cie czeka.

Gość chciałabym pomóc
skoro mówisz ze II faza jest u Ciebie krótsza no i okrs jest raczej z tych "długich" to może masz lekko rozregulowany hormon-progeteron on wpływa na fazę lutealna (najlepiej jak trwa 14 dni)-u Ciebie 11-nie najgorzej ale może to tylko tak jak mówię lekkie odchylenie od normy tego progesteronu proponuję zbadaj jego poziom- moze powinnas brać luteinę lub duphaston zapytaj lekarza

No i jestem i juz sama nie wiem, okres mialam normalny 7 dni juz prawie koniec, tym razem jednak o dziwo obylo sie bez proszkow przeciwbolowych bo nie bolalo tak mocno jak zwykle. Gienka przesunelam na 20go z racji krwawienia. Temperatura spadla ale nadal odbija mi sie niemilosiernie - nie wazne czy po jedzeniu czy po piciu, wsjo rawno, czasem podchodzi mi jedzenie, ciagle mam przeczucie jakby cos mi w gardle utkwilo i nie moge tego przelknac. Wczoraj wieczorem to jakby jakas ropucha mi na zoladku siedziala i dlugo mi zajelo zeby zasnac. Moja dieta jest normalma jak zwykle. Poza tym piersi normalnie jak po okresie nie bolace nie nabrzmiale ale takie 'pomiedzy' flakiem a silikonem. Chyba sproboje dac sobie spokoj, na ciaze jeszcze pewnie przyjdzie czas. Ale jedyne co mnie zabija to to ze w pewnym momencie bylam na 100% pewna ze jestem a teraz to juz calkiem inna sprawa. Wielkie dzieki wszystkim.. pa pa pa

Gość ola79797
7 dniowy okres i SPADEK TEMPERATURY ewidentnie wskazuja na brak ciazy

Gość pierwsze objawy ciąży
są dopiero po minięciu spodziewanego terminu miesiączki. Ty chciałabyś miec objawy kilka dni po zapłodnieniu? O matko....Dziewczyno, skoro chcesz zostać mamusią, to chyba jesteś już dużą dziewczynką i powinnaś już cokolwiek poczytać o ciąży i jej objawach. A jeśli nie wiesz skąd wziąć taką lekturę, to może porozmawiaj ze swoim ginem. On ci wszystko wytłumaczy. Pozdrawiam i nie widź tego, czego nie ma

A jednak bylam dzisiaj u gina bo cos tam im sie pomieszalo i prosili zebym jednak przyszla. Tak, objawy ciazy moga sie zaczac kilka dni po zaplodnieniu. Nie wazne, stchorzylam i nie opowiedzialam mojej calej historii, lekarz tylko zrobil standardowe badanie, pobral cos tam do analizy i powiedzial ze wszystko wyglada dobrze i powodzenia w staraniach, i zeby nic nie brac teraz (nawet nie folika) tylko czekac na brak @ i pozytywny test, wtedy sie zglosic. Aha i jeszcze tylko dodal ze srednie starania owocuja po 6 miesiacach. Raczej starej daty ginek, wygladal na 60tke. I tyle. A ja nadal bekam. Pewnie sie trzeba wybrac do innego doktora...

... tylko nie wiem jakiego... tego od zoladka czy specjalisty od glowy... bo juz oszalalam! Ale chyba nie ja jedna.

Gość skoro spadła ci
temperatura to wszystko jest jasne, nie jestes w ciązy, a bekasz bo może dietę zmieniłaś albo coś ci zaszkodziło... moim zdaniem tak bardzo chcesz być w ciąży, że się wkręcasz w jej objawy, poza tym jeśli na sto procent czułas ciążę, to może doszło do samoistnego poronienia, dlatego nie robi się testów przed teraminem miesiączki, bo potem jest wielkie rozczarowanie dla tych które chcą, albo ogromny stres dla tych które nie chcą być w ciąży, głowa do góry i wyluzuj psychicznie :)

Do zaklopotanej.... Raczej nie jestes w ciąży,mozna mieć plamienia ale nie 7 dniowe w ciązy.Ja robiła test 5 dni przed spodziewaną @ i wyszedł mi pozytywny,dziś jest termin @ nadal nie przyszla bylam na becie hcg i potierdziło ono tylko testy.Musisz troszkę wyluzować ja ten miesiąc sobie odpusciłam bo mąż wyjechal w delegacje tygodniową w moje płodne dni,ale przed owulacją staranka były i o moje zdziwienie jestem w ciąży ,a niespodziewaliśmy sie w tym miesiącu i pach zaszłam po 6 miesiącach starań.Powodzeniz ci zyczę i trochę wyluzować ,to nie jest tak proste zajść za 1 razem :) Dodam że z 1 dzieckiem staralam sie 7 niesięcy więc twój lekarz ma duzo racji :)

Hmm a może nie do końca dobrze określiłaś dni płodne? Polecam korzystać z testów owulacyjnych aby mieć stu procentową pewność. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.