Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama Kacpra

od kiedy zabki??

Polecane posty

od kidy wasze dzieci zaczely dostawac zabki?? moj maly kacper bedzie mail teaz 4 miesiace strasznie wpycha cala dlon do buzi robi to caly czas czy to moze byc oznaka wyzynania sie zabkow??

Gość Dagusia23
mój Konrad miał 4 miesiące jak dostał pierwsze ząbki.. teraz ma 15 miesięcy i mu się zatrzymały na razie ma 8 zębów

Gość Dagusia23
no właśnie na to nie ma reguły

Gość pediatra
Mamo Kacpra! To njapewniej jeszcze nie ząbki-wsadza rączki bo się tego nauczył, a slini bo wkłada rączki. Ząbki raczej po 6 mieisącu ale są wyjątki....

Mój mały skończył 4 miesiące jak dostał pierwsze ząbki... teraz ma 16 miesięcy i ma ich już 16:D

Gość a moja ma
a moja ma 8 miesiecy i nie ma zabkow nawet sie nie slini jeszcze troche sie denerwuje juz powinny jej isc a tu nic sie nie dzieje

Gość maliszenka
Moj syn dostał pierwszego ząbka w 5-miesiacu.

Mojemu maluchowi wczoraj właśnie wyszedl a ma 6 miesięcy za parę dni:)

Gość asia_25a
Moja córeczka miała pierwszego ząbka po ukończeniu 1 roku życia

Gość mamciiiiiia
mojemu synkowi pierwszy zabek pojawil sie jak mial 6,5 miecha reszta wyszla bardzo szybko dzis ma 17 miesiecy i 13 zabkow w buzce:) na szczescie zabkowanie przechodzi lagodnie:)

No wlasnie a czy dzieci bardz mocno sie slinia podczas wyzynania sie zabkow??bo moj kacper bardzo sie slini a jak wasze dzieci znosily zabkowanie???

Gość e.s.
Mojej córci wyrósł pierwszy ząbek jak miała 3,5 miesiąca, teraz ma 18 miesięcy i 16 ząbków, właśnie zaczynają się przebijać piątki, więc już będzie komplet. OgOlnie bardo źle nosiła ząbkowanie, przy kazdym zabku, który się przebijał miała wysoką gorąckę, biegunkę itp. Obficie śliniła się tylko przy pierwszych.

Mojemu synowi pierwsze wyszły kiedy miał 4 m-ce - teraz od kilku tygodni ma ich 16.

A mojej córci pierwsze ząbki dolne jedynki wyszły jak miał niecałe 3 miesiące, teraz ma siedem miesięcy i 6 zębów.

Gość moj synek
strasznie sie slinil!!!

Gość karolinciaa
moja coreczka skonczyla juz 10mcy i jeszcze nie ma zabka, troche sie martwiue, bo tojuz najwyzsza pora....

Mój synek odkąd skończył 2,5 miesiąca nie rozstaje się z pięściami, cały czas trzyma w buzi, teraz za tydzień kończy 4 miesiące strasznie mocno się ślini wiecznie ma mokry kaftanik natomiast od 3 dni zaczął rzucać z krzykiem na brodę policzki i strasznie mnie gryzie jak tylko mu się uda nakierować mój palec do swojej buzi gryzie z krzykiem i strasznie się przy tym złości oczywiście ślini się przy tym bardzo intensywnie, sama nie wiem co mam o tym myśleć czy któraś tak miała czy to objaw zębów???

Gość Stokrotka__-26
podtrzymuje może ktoś odpisze

corce wyszly 4 zabki jednoczesnie pare dni po tym jak skonczyla 4miesiace siostrzencowi pierwszy zabek wyszedl w 4 miesiacu ale np u przyjaciolki mala zabkowala dopiero jak miala ok 11mieciecy co ciekawe stomatolodzy twierdza ze im pozniej zabki wyjda tym lepiej i tym sa trwalsze chyba rpzez to ze juz takie roczniaki to i mniej cycaja i w nocy nie ma tylu karmien...

Gość Jadziulka
mojemu synkowi wyszedł pierwszy ząbek w urodziny teściowej,miał 9 miesięcy :D :D :D

stokrotko - moja mala sie slinila a 3 dni przed przebiciem zabkow miala straszna biegunke no i niestety temperature ponad 39stopni. jesli nie jestes pewna czy zabek sie juz przebija to wez lyzeczke (metalowa lub srebrna) i postukaj koniuszkiem w dziaselko, jesli bedzie odglos to albo zabek juz wyszedl albo juz lada moment sie przebije. a mrozisz malemu gryzaczki?? dobrze je troche w lodowce potrzymac to maluch ma pozniej odrobine ulgi, zele na zabkowanie akureat zadnemu ze znajomych dzieci nie pomogly...