Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła nauczycielka

Czy są tu nauczycielki naucz. początkowego? Mam pytanie!!

Polecane posty

Dziewczyny, studiuję zaocznie pedagogikę wczesnoszkolną, jestem na II roku i przymierzam się do odbycia praktyk (2 m-ce). Możecie mi podszepnąć, jaką drogą szukam szkoły, gdzie mogłabym te praktyki odbyć? Mam po prostu przejść się po okolicznych podstawówkach i porozmawiać z dyrektorami czy jakoś inaczej? Poradźcie :):):) I jeszcze jedno pytanie. Czy można praktyki "rozbić" na 2x1 miesiąc lub inaczej, czy muszą one być jednorazowe? Pozdrawiam!!

W W-wie, Wyższa Szkoła Pedagogiczna przy ZNP :)

Gość uuuuuuuuuupppppppppp

o odbycie praktyki musisz smam sie starać, potem dyrektor wyą lekcjąęcia samodzielnie a on Cie hospituje Po zakończeniu praktyki wpisuje do zeszytu praktyk swoja opinię o Tobie, ktora jeszcze musi potwierdzić dyrektor. Acha i musisz przed każdą lekcją napisać szczegółowy scenariusz zajęć - to co będziesz z uczniamikrok po kroku robić. Czy można rozbić praktyki na dwie tury, tego nie wiem, najlepiej to uzgodnić z dyrekotorem, życzę powodzenia:)

Dziękuję serdecznie!

jak studiowałam pedagogikę resocjalizacyjną to miałam p[raktyki w przedszkolu :D, nie wiem co to miało wspólnego :) póżniej w szkole i w areszcie śledczym, praktyki szukasz na własną rękę, uprzedzam ze nie jest łatwo, niechętnie przyjmuja praktykantów, ja za szkołą nieżle się ubiegałam ale w końcu pewna uprzejma pani pedagog przyjęła mnie na tą 2 tyg. praktykę. Musisz odbyc ciągiem praktykę nie może odbywac się na 2 razy. O dzienniczku już wczesniej masz napisane