Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radawanka

moja siostra jest alkoholiczka

Polecane posty

Gość radawanka

w ciagu ostatnich dni wszystko wyszło...pije prawie codziennie..po malej butelce...sama...i mysli ze tego nie widac...jestesmy z mama załamane...ona ma dopiero 28 lat...i co teraz????

Gość moze chłopa jej brak
?Baba bez spermy głupieje?

Gość radawanka
ma chłopa ...jest w zwiazku 6-letnim wiem ze wszystko jest wporzadku...

nie zazdroszcze wam sytuacji, ponieważ jak powiesz siostrze, że się ma leczyć to wszystkiemu zaprzeczy i wasze gatki nic nie pomogą. Prawda jest taka, że siostra sama musi zrozumieć, że alkohol to jest jej problem i Ona sama powinna podjąć decyzje o leczeniu. A wierz mi przeprowadzane rozmowy z nią i powiedzenie wprost, że ma się leczyć nic nie pomogą. Moja bratowa jest alkoholiczką, prośby i błagania ze strony rodziny nic nie pomagały, argumenty że ma to zrobić dla siebie, męża i dzieci też nic nie dały bo według niej to wszyscy mieli problem a nie ona. Dlatego współczuję wam bo przed wami cieżka droga ale mam nadzieję, że zakończy się pomyślnie

Gość Aisogłam
wspolczuje. powinnas chyba delikatnie jej zasugerowac ze cos jest ne tak skoro takc zasto pije.mam taki poblem ze swoja dosc bliska kolezanka.pije piwko cdziennie. co do niej przychodze proponuje mi piwo albo drinka. nierozumie gdy odmawiam. najgorse jest to ze jak bedac u niej ostatnio zajzalam do lodowki. wedliny nie bylo, owocow nie bylo ale 6 butelek piwa owszem.

Gość radawanka
kaissa--- ja to wszystko wiem....dopoki ona sam nie stwierdzi ze ma problem i sama zechce sie leczyc mozemy nawet na głowie stanac i tak to nic nie da...ale dzieki za odpowiedz...nie wyobrazam sobie co bedzie dalej...

Gość radawanka
ona sie poprostu uzaleznila ,a zaczelo sie wlasnie od tego piwka...od zawsze je lubila...jak impreza to i piwko a teraz sa skutki...piwko juz jej nie wystarcza...juz jest w takim stanie ze potrzebuje czegos mocniejszego...razem z mama chcemy powiedziec o tym jej chłopakowi...z tym ze ja obawiam sie jego reakcji...bo co bedzie jak on postanowi od niej odejsc? to nie jest wyjscie...a taka sytuacja moze doprowadzic do tego ze zacznie pic wiecej...mysle ze ratuje ja tylko jakis zamkniety osrodek...ale ona musi przestac chciec!

Gość erhshrry
www.alkoholizm.akcjasos.pl/czat zaczep tam operatora uzyskasz pomoc bo tu to same dwbile siedzą

Gość radawanka
dzieki za odpowiedzi

Gość Ranking Ośrodków Terapii
Alkoholizm coraz częściej dotyka kobiet, na szczęście z każdego uzależnienia można wyjść, jeśli tylko się znajdzie na to siły. Ranking Ośrodków Terapii (http://osrodkiterapii.pl/)to miejsce, gdzie można znaleźć idealny ośrodek dla siebie. Warto skorzystać z pomocy, kiedy się jej potrzebuje...