Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemna w tych sprawach

Do KOMPUTEROWYCH SPECOW prosze o instrukcje

Polecane posty

Witam. mam kilka problemow z moim komputerem i nie mam sie kogo poradzic. moze ktos z was bedzie wiedzial: 1). jak zmniejszyc czcionke na pulpicie, a tym samym w internecie, 2). co zrobic, aby odwiedzane przeze mnie strony (np. w google) nie odznaczaly sie innym kolorem, ale pomimo klikniecia linki pozostawaly niebieskie, 3). jak wylaczyc dzwiek, tzn. takie specyficzne plumkniecie kiedy np. ktos podlacza mi sie do rozmowy czy tp. Mam nadzieje ze mnie zrozumiecie. czekam na instrukcje, z gory dziekuje.

Gość regtre
nacisnij f1

1) Chyba chodzi o zmianę rozdzielczości...? Klikasz na pulpicie prawym klawiszem, wybierasz właściwości, zakładka ustawienia - tam ustaw rozdzielczość ekranu na większą i potwierdź OK.

2) Kolorów nie da się zmienić, tak jest zbudowana strona. 3) Wyłącz dźwięki w ustawieniach programu, którego to dotyczy - poszukaj w opcjach :o

Rozumieć nie rozumiemy ale się domyślamy ... 1)czcionkę ikon na pulpicie trzeba zmienić w Panelu sterowania>Ekran> Wygląd i tam szukaj 2)nie tworzyć w ogóle tzw histoii - odznaczenie linku informuje cię że możesz go objerzeć offline 3)pewnie chodzi o gg - w ustawieniach masz zakładkę dzwięk

dzieki. troche mi pomogliscie. zmienilam juz czcionke. ciagle jednak jest ten wkurzajacy dzwiek gdy przechodze ze strony do strony itd. tu nie chodzi tylko o gg. no i ta zmiana koloru linkow, np. widac na jakie strony wchodzilam, czy to naprawde jest nieodwolalne? kiedys nie mialam czegos takiego. szukalam w roznych ustawieniach i nic nie znalazlam, a to przeciez musi gdzies byc!

Gość Sprawiedliwy
co do dzwięku - wyłącz głośnik:D

Można kasować historię przeglądarki, albo w ogóle ją wyłączyć, ale z drugiej strony... czasem historia się przydaje. Nie wiem czy te kolory aż tak mogą przeszkadzać? Jak chcesz, żeby nikt nie widział na jakie linki wchodziłaś, to utwórz sobie osobne konto w Windowsie, załóż hasło i po krzyku. Dźwięki w Windowsie możesz wyłączyć: Start ---> Panel sterowania ---> Dźwięki i urządzenia audio ---> zakładka Dźwięki ustawiasz tam schemat dźwiękowy na \"brak dźwięków\".