Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studia to g....

Nienawidze moich studiów....

Polecane posty

Gość studia to g....

Dzisiaj Andrzejki a ja musze kuć, po 4 kolokwia w tyg do końca już, jutro musze iść do pracy tak samo w sobote i niedziele...... Niszczą mnie te studia psychicznie i fizycznie......za to żeby jakąś mieć szanse na prace musze się katować do 24 roku życia :(

Gość dziara
no przecież masz już pracę

Niekoniecznie. Jest wyjście: zamiast nosić teczki, można dźwigać woreczki...wapna i cementu na budowie. Miotłę też bez studiów zręczniej się trzyma.

Gość studia to g....
ale mam ją bo studiuje.... i szukali uczących się...a pracuje by studiować :(

Gość studia to g....
to dlaczego w Anglii można normalnie żyć i pracować bez studiów ??? tylko w Polsce jak nie masz znajomości albo jak nie kradniesz, to musisz mieć milion pięćset fakultetów :/

Gość dziara
dlaczego ludzie wszystko robią na siłę

Gość studia to g....
bo chcą jakoś żyć a nie wegetować.....myślisz, że studia do czegoś innego niż do pracy mi są potrzebne ???

Gość dziara
no przecież do tej wspaniałej Anglii można jechać bez studiów

Gość studia to g....
Tylko tam ludzie zyją normalnie !!!! Pracują na różnych stanowiskach i nie potrzebują studiów... , mają WŁASNE mieszkania, mają na wakacje, prezenty dla rodziny itp...a my co mamy ? nic.....uczymy się prawie do 30 , że dostać "posade" za 1500zl :(

Gość dziara
aż za 1500 gdzie ta babcia wysiadła jak wracała z Syberii lipny mam region --------------------------- no to czemu nie wyjedziesz?

Gość . . .
wspołczuje wam, sorry ale ja studiuje dla przyjemnosci. nigdy nie mialam problemu zeby sobie cos zalatwic, na brak kasy tez nie narzekam. nie mam znajomosci nie kradne...az sie sama zastanawiam jak ja zyje. przestancie biadolic tylko bierzcie sie w garsc i przestancie sie katowac, znajdzcie radosc ze studiow i fajna prace ktora da frajde...ot i cala moja filozofia, ja tak mam i gwarantuje ze tak sie da :-)

Gość dziara
jednostkowe przykłady o niczym nie świadcża i nie dobijaj

Gość to nie fair
trzeba mieć za co ??? no i moii rodzice by chyba zawału dostali, dla nich te studia to wszystko...

Gość . . .
z takim podejsciem to i nic dziwnego...zreszta nie moja sprawa, poprostu sie tak da, niezaleznie od tego czy sie to komus podoba czy nie :-) wystarczy wziasc sie i nie poddawac jakiejs durnej bieganinie...a zacznij studiowac cos co cie intersuje skoro to ci tak nie odpowiada...nie rozumiem po co sie zmuszac? zreszta nie moja sprawa.

Gość o rany...
studia to był najpiękniejszy okres w moim życiu, chociaż początkowoteż ich nienawidziłam,zmieniło się to na 3,4 roku,ale ja nie musiałam pracować,chciałabym wrócić do tych pięknych lat..

Gość to nie fair
studiam studiom nierówne...mój kuzyn na humanistycznych ma taki luzik , że szok, tam można korzystać z zycia.....a ja męcze się na inż :(

Gość . . .
to zmien na humanistyczne jesli masz oczywiscie ku temu talent :-) fakt jest super (jam humanistka :-)jest tyle fajnych kierunkow, po co sie meczyc na czyms nudnym ...no zrozumiec tego nie moge. bierzcie sie za swoje zycie, niech sie samo toczy, naprawde nie trzeba go porzadkowac :-) tylko trzeba je troche ukierunlwac :-) ;-P

Witam! Widze ze studia @ Ciekawie ! Ja ide na Studia takie humanistyczne (takie dla ludzi po humanie) nie wiem co bede robić ale żyje :)

Gość taka jedna1987
ja mam też taki sam problem....!!!!Uczę sie,że by miec w miare przyzwoite średnie,ale to ponad moje siły...i jeszcze codziennie musze dojeżdzać...śpie po 5 godz.na dobę,bo musze jeszcze zając sie domem,bo moich rodziców wiecznie nie ma...To jakiś koszmar!

Gość załamie cie
ale skonczylam studia i co z tego a nic!! narazie nie widze z tego pozytku bo po dlugich poszukiwaniach pracy mam ja w koncu ale co z tego jak zarabiam 700 zł mogłam isc na fryzjerke lub kucharke lepiej bym na tym wyszła W tym kraju nie warto studiowac az 5 lat!! tzn moze warto dla tych co maja koneksje i bogatych rodziców

ja studiuje na 2 kierunkach - bo lubie. studia pozwalaja mi jakos zyc, ale nie pod wzgledem finansowym czy cos, po prostu wypelniaja mi zycie, sa ciekawe, rozwijam sie i doceniam. a propos Anglii - bylam i faktycznie zycie tam jest prostsze. ale czy po to sie urodzilismy zeby zawsze isc na latwizne i wybierac tylko proste sciezki?? ja tam wole walczyc.

Gość bhghg
jestem na farmacji i mam taki zapierdol za przeproszeniem, że już nie wyrabiam. Pocieszam się, ze jak skoncze te studia, to bedzie ok