Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boidudek

czy zakładanie spirali boil?

Polecane posty

Gość boidudek

jak w tytule, boli? zastanawiam sie nad ta forma antykoncepcji, rodziła, wiem juz, że powinno sie to zrobic w czasie miesiączki, ale i tak mam stracha - boli?

Gość mnie nie bolalo
ale pewien dyskomfort jest to fakt.no i ten bole kilka godzin po-macica sie obkurcza jak po porodzie i troche to boli.ale nospa pomaga

Gość boidudek
a miałaś potem kontrolnie jakieś usg robione, czy spirala leży jak trzeba? no i czy faktycznie przy spirali miesiączki sa bardziej obfite i bolesne?

Gość Nowa przynajmniej tutaj...
Podobno zalerzy to od tego jak unerwiona jest macica mnie osobiście nic nie bolało .Nie ma sie czego bać wskakujesz na fotel 10minut i niechciane ciąże masz z głowy .

Gość mnie nie bolalo
po pierwszej miesiaczce od zalozenia idzie sie do kontroli(usg) a potem co pol roku wystarczy. pierwsze trzy miesiaczki byly tragiczne jesli chodzi o obfitosc i bole pierwszego dnia ale pozniej juz lepiej-nie takie obfite i bole jakos tak zniknely.mysle ze poprostu organizm tez sie musial przyzwyczaic. tylko o tamponach mozna zapomniec niestety

Gość mnie nie bolalo
aaaaa no i trzeba dodac ze jednak kazda z nas bedzie odczuwala i reagowala indywidualnie

Gość Nowa przynajmniej tutaj...
miesiączki faktycznie sa obfitsze .USG robi się odrazu po założeniu trzeba sprawdzić czy dobrze jest założona.

Gość hrynka
dlaczego trzeba zapomniec o tamponach?

Gość mnie nie bolalo
z tego co pamietam to chyba dlatego nie powinno sie uzywac tamponow bo spirala powoduje przewlekly stan zapalny macicy a uzywanie tamponow wiaze sie z ryzykiem spowodowania rowniez stanu zapalnego wiec byloby nieciekawie.no a pozatym te zwisajace sznureczki w srodku - nawet gdyby mozna bylo uzywac tamponow ja bym sie obawiala ze moze sie cos tam zachaczyc i wyciagne spiralke razem z tamponem

Gość boidudek
dziekuję za odzew :) mam jeszcze tylko obawy co do tych stanów zapalnych i do częstotliwości łapania róznych infekcji, czy infekcje przy spirali są faktycznie częstsze i bardziej uporczywe do wyleczenia?