Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Po co blogi

chciałabym wiedziec

Polecane posty

Gość Po co blogi

Po co umieszczacie je w stopkach? Czemu ma to słuzyc?Rozumiem dac link komus znajomemu ale wszystkim ? Lubicie sie obnazac

Gość jak sie komuś nudzi i
jest niedowartościowany to tworzy blogi oczywiście zazwyczaj tworzą je kury domowe

Gość najlepszym przykładem takiej
kury domowej jest p. Marcinkiewicz i p. Senyszyn 🖐️

Kiedyś też tak myślałam (pokazać mojego synka, z którego jestem dumna), ale już zmieniłam zdanie. Oberwało się mi i mam nauczkę na przyszłość. Teraz fotki/linki podaję znajomym lub w wyjątkowych sytuacjach.

Gość lans
moze i chca sie pochwalic dziecmi ale moim zdaniem chodzi tu o to aby siebie lansowac no i osmieszaja sie -to moja opinia

niewidze w tym nic zlego. chociaz osobiscie nigdy nie pislam pamietnikow a bloga na swoj temat tez nie potrafilabym prowadzic. brak mi wytrwalosci:D

A i jeszcze jedno- ci co prowdza blogi- uwazajcie co piszecie. Internet to zbiorowisko informacji - a to nie dobrze!!!!! Tak samo nie jestem zwolenniczka zdjec dzieci nago.

Gość jak sie komuś nudzi i
te osoby robia to tez pod publikę i dla sprzedaży...... eksichibcjonizm niska ocena samego siebie, brak wiary w siebie

Bloga nigdy nie prowadziłam - brak czasu i cierpliwości. Miałam w stopce link do strony ze zdjęciami bąbla. Oj, przekonałam się jacy ludzie potrafią być. Lepiej faktycznie uważać co się umieszcza i pisze - człowiek będzie spokojniejszy i \"zdrowszy\" ;)

Gość buka poka
Ja też nie jestem fanką blogów, ani linków ze zdjęciami dzieci, dlatego teZ ich nie czytam. Jeżeli ktoś jednak lubi pisać albo czytać, to przecież to jego sprawa. Nikt nikogo nie zmusza do czytania.

Niech każdy robi to, na co ma ochotę. Nikt nie każe klikać na stopkę. Jeśli czegoś nie lubisz zwyczajnie to ignoruj, bo przyczepianiem się i tak niczego nie zyskasz.

Nie czytam blogów, bo mnie to nudzi tak samo, jak oglądanie zdjęć cudzych dzieci, zwłaszcza, że mamusiom się wydaje, że mają cuda o ndzwyczajnych zdolnościach, a mają zwykłe dzieci, rzadko kiedy nawet ładne. Ech.....

Niby jak ktoś nie chce to niech nie klika na stopkę, ale niestety często jest tak, że klikają osoby, które tylko szukają \"zaczepki\" i \"dziury w całym\". Po co komuś dawać do tego możliwość;)

Gość sliczne bobo
Luckylady moze nam wyjasnisz w jakim celu umieszczasz linka do swego bloga

a ja tam nie rozumiem pytania.Każdy w stopce może napisać co chce więc o co chodzi?

A ja piękne. ;) Ale nie umieszczam żadnych linków, bo po co ktoś ma rozwiać moje złudzenia?

Wiadomo, że każda matka uważa swoje dziecko za urodziwe. Może nie najpiękniejsze, ale wyjątkowe itd. Mi jak ktoś na początku mówił, że mam ślicznego synka to odpowiadałam, że skoro tak uważają to się cieszę, bo ja nie mogę się wypowiedzieć obiektywnie :)

Piszę komentarze głównie w topikach poświęconych półrocznym dzieciom, a www jest z nimi powiązana tematycznie. Lubię się wymieniać zdjęciami z innymi mamami dzieci w podobnym wieku, więc spoglądam na ich strony i obserwuję, jak dzieci się zmieniają i rozwijają. Stopka jest dla mnie wygodniejszym rozwiązaniem niż wysyłanie zdjęć mailem, a wychodzę z założenia, że kogo to nie interesuje, nie będzie otwierał linka.

Każdy wie, że matce mówi się takie komplementy ( choć nie wiem po co), a matki łykają to jak gęś i cieszą się. Mam w rodzinie taką mamusię małego dziecka. Ma fioła i bez przerwy powtarza, że ta i ta sąsiadka powiedziały, że jej synek powinien w reklamach grać, taki śliczny! Omal nie pofrunęła do nieba. A dziecko jest naprawdę przeciętne i na dodatek ma całkowicie spłaszczoną potylicę, i żółtą cerę. Naprawdę nic ciekawego.....Ale wciąż słyszy \"Maciusiu, jesteś taki śliczny\" ...i biedak przecież WIERZY rodzicom, i będzie tak uważał, dopóki mu w szkole tego nie wybiją z tego płaskiego łba .

No i właśnie tutaj kłania się obłuda ludzka, bo skoro nie uważa się jakieś dziecko za ładne to lepiej nic nie mówić, niż powiedzieć coś dla zasady (bo tak wypada). To jest moje zdanie i tego się trzymam :)

Ja również. Nie opowiadam bajek mamusiom, ale im się to nie bardzo podoba, nie wiem - wyczuwają? Czasem wręcz domagają się jakiegoś tekstu pochwalnego....wymuszają, czekają na to.....Wtedy zwykle mówię \"fajny wózek\" ( lub cokolwiek innego).

ja tez czesto slyszalam komentarze typu- twoj synek to do reklamy. na szczescie nie mam takich zapedow zeby 2 latka do reklamy ganiac:D

Jaka tam obłuda, co w tym złego chcieć zrobić rodzicom przyjemność? :) Tym bardziej że z reguły są autentycznie przekonani o pięknie swoich dzieci. Miłość jest ślepa ;) Ja byłam przekonana przez dłuższy czas że mój pierworodny to było ósmy cud świata, dopiero po paru latach, oglądając po raz kolejny zdjęcia z jego niemowlęctwa stwierdziłam że był całkiem brzydki ;) A cudzymi dziećmi zawsze się zachwycam, bo sprawia to rodzicom radość, o wiele większą niż bezsensowne prezenty w rodzaju dziesiątego, do niczego niepotrzebnego śliniaczka w kaczuszki. Małe kłamstewko to nie zbrodnia :)

to ja obludnie pochwale sie swoimi pociechami :D ale tylko dlatego ze kocham moich synow i czasami chce ich pokazac swiatu- ale oczywiscie nie calemu. a skoro ten temat sluzy temacie- blog itp wiec.................: http://listopad-2006.blog.onet.pl/2,ID149442628,index.html

Ja też nie lubię chwalic dzieci jak są wyjątkowo brzydkie, dlatego staram się w każdym znaleśc coś ładnego i powiedzieć \"Ale ma duże oczki\", \"Jak ma duzo włosków\" itd. Wiem, ze mamie byłoby przykro, gdybym powiedziała \"Ładny wozek\". To już lepiej nic nie mówić

Chyba niektórzy mnie źle zrozumieli - mi chodziło bardziej o to, że są ludzie obłudni i przy rodzicach wychwalają ich dziecko, a za moment ledwo odwrócą głowę to opowiadają jakie to dziecko brzydkie itp. Spotkałam się czasem z takimi reakcjami, więc już wolałabym, żeby ten ktoś nie powiedział nic niż ma w ten sposób się zachować. W większości przypadków chwalę dzieci, bo są naprawdę słodkie - rzadko naprawdę zdarza się zobaczyć jakieś brzydkie (przynajmniej mi). Jeśli zdarzają się to podobnie jak Milagros staram się powiedzieć coś miłego o konkretnej \"części anantomi\";) przecież każdy ma w sobie coś wyjątkowego :) O wózkach też nie gadam ;) A to mój \"skarb\", a co mi tam ;) http://im.bobasy.pl/f/d/153834.jpg