Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JA___

Jak rozrobic spirytus-POMOCY

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmm
spirytus to się kupuje, co najwyżej możesz go roziceńczyć do takiego stężenia jakie chcesz mieć.hmmm...czy chcesz wszystko od początku robić?

Ja lubię 1 do 1 ,czyli 0,5 l spiytusu na 0,5l przegotowanej wody,ale moja mama zawsze robi słabszą wódkę ,tak że wychodzi z tego 1 l i jeszcze ćwiartka !

Gość linka daj jakiego
hmm sokiem z jagód albo innym można rozrobić + oczywiście woda

Gość sa śliczne
przeciez napisane ROZROBIC a nie ZROBIC

Fajnie można zrobic z sokiem malinowym np, albo przepalankę z karmaelem, a jak rozrobić, to 1:1 tak jak Yogi mówi i zostawić na 24h niech przeżre :D

Jak kupiłem kiedyś busa i sąsiedzi przyszli opić lałem im świeżo zrobiony-butelka była gorąca !!! :D:D:D W czterech wypili tego litr -nie umieli przejsć do domów 300m ,a jeden POLEGŁ na moim ogródku !!! :D Ale sami chcieli !! A mówiłem żeby choć ostygło ! :D:D

Gość Homo Alcoholicus
zalej jakies owoce najlepiej jadalne o konkretnym smaku np. śliwki, moga byś suszone o tej p[orze roku, dadzą ciekawy kolor i rewelacyjny smak, jak naciągną (ok. 2 -3 miesiące) masz gotową nalewke mozna wtedy to rozcieńczyć, a sliwki jesć, śliwka leżąc w żołądku puszcza alkohol powoli w śluzówkę żołądka i powoli trzyma cie stan upojenia, gdy po rostu wypijesz alkohol część żołądek wchłąnia a część z braku czasu jest trawiona

Ksiondz-a czemu ta jedna szklanka spirtu osobno ??? Chyba coś ci się pomięszało !:D:D

Gość Mozesz tez zrobic nalewkę
na jesienno-zimowe wieczory :-D

Gość Zasada jest taka że ...
z o,5 l spirytusu robi się 1l 250 ml wódki :-D

Gość VVAMPIRE
ja od dłuższego czasu kupuje napuj w kartonie hortexa limonkowo cytrynowy, lub tymbarka limonka cytryna mieta jak kto woli i mieszam z pojemniku z miarką mocniejszy rozrabia sie 300ml spirytusu i 400 ml napoju a słabszy bo mocny naprawde mocny i kopie ja tak rozrabiam to 270ml spirytusu i 430ml napoju pyszny wtedy wychodzi i niezle kopie z godzinke dwie sie przegryzie i zycze niezłej zabawy aha WAŻŃE musi byc ww napuj bo inne mogą sie zważyć a z tymi dwoma elegancko wychodzi

Rozrabiam spirytus z piwem: 0,5 l spirytusu i 1 l piwa, dodaje cukier i cukier wanilinowy. Ale to juz za późno bo ten alkohol musi sie conajmniej 3 dni \"przegryzać\'.

Gość kwa-kwa
ja sama rozrabialam spirytus na wlasne wesele ;-) 1 czesc spirytusu, 1/2 czesci wody przegotowanej (wystudzonej) i 1/2 czesci sprite`a (odgazowanego), do tego szczypta cukru - wyszlo super!

Gość stachuwsw
jak mozna zrobić dobrą cytrynówkę 0,5l wody dodajemy 3 pokrojone cytryny 1 szklanke wody zostawiamy na 24h potem dodajemy do tweg 0,5l spirytusu i znowy niech postoji 24h później lejemy w butle wstawiamy do lodówki na 48h i gotowe za pierwszym razem może nie wyjść jak ktoś nigdy tedo nie robił ale trening czyni mistrza

Gość stachuwsw
stic niestety nie mogę się z toą zgodzić jak ktoś potrafi to spirytus bedzie lepiej smakował niż wódka

Gość sadlii
ja tam rozrobiłem 400ml spirytusu z wodą gazowaną "polaris" z biedronki xD dolałem troche napoju z greyfiuta i odrobine cytrynki :D:d i siekiera gotowa :):)

Gość Iwan
wyciąć niewielką dziure w arbuzie nastepnie wlewac polowli do niego niewielka ilosc sprytusu(moze byc vódka tylko twedy wlewamy wieksza ilosc) zatkac arbuza tym wycietym kawałkiem i wsawic na noc do lodówki--> Smacznego (ZAJEBISTE i kopie) :)

Gość wypraktykowany
ja to kupuje czysty spirytus 1l.i rozrabiam go pół na pół z wodą mineralną niegazowaną 2l tylko wcześniej odlewam ten 1litr z butelki żeby wlać ten litr spirytusu.i mam zapaz na czarną godz.Pózniej rozlewam go w buteleczki 0,5 to mam 4 butelki i pijemy.Bo takto to by byl zamocny do picia bo w 1l.czystego spir.jest około80%.smacznego i miłej imprezy.

Gość krzysiek w
Ja pije co tydzien na kazdej imprezie.Rozrabiajcie w stosunku 1:1 spityt ze spritem odgazowanym i 2 szklanki wycisnientej cytyrny i zajebiscie nie chce sie zygac jest smaczny i nastepnego dnia nie masz kaca a poza tym bierze w 10 mic szybciej niz wudka i jest tanszy wienc ogulknie zajebiscie.

Gość grzess
Mnie jeszcze uczył facet, który przed wojną już umiał wódkę zrobić i rozrobić. Szkoda, że nie ma tu jak opowiedzieć jak zrobić dobry spirt (nie szit pędzony w PRL). Jednak jeśli chceci łagodny i smaczny trunek to jak wiem trzeba tak: 1L spirytusu zmieszać z 1L wody przegotowanej i odstanej, najlepiej ze studni głębinowej. Do tego dodać należy 50ml tejże wody podgrzanej i zmieszanej ze 150ml czystego soku z malin domowej roboty i 1 cukrem waniliowym (dawniej moczyli to z laską wanilii). Następnie należy to połączyć i odstawić na min. 3dni w miejsce chłodne i zaciemnione. Nigdy nie piłem piękniejszego w smaku trunku. To jest właśnie ambrozja :))))

Gość gość thorgal
4 warki strong odgazowane na litr spirytu lub pół na pół z redbulem lub pół na pół z odgazowaną pepsi lub pół na pół tymbark jabłko mięta musi się przeżreć w zamrażalce MOC JAKIEŚ 60 KONIKÓW