Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JA___

Jak rozrobic spirytus-POMOCY

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmm
spirytus to się kupuje, co najwyżej możesz go roziceńczyć do takiego stężenia jakie chcesz mieć.hmmm...czy chcesz wszystko od początku robić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja lubię 1 do 1 ,czyli 0,5 l spiytusu na 0,5l przegotowanej wody,ale moja mama zawsze robi słabszą wódkę ,tak że wychodzi z tego 1 l i jeszcze ćwiartka !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość linka daj jakiego
hmm sokiem z jagód albo innym można rozrobić + oczywiście woda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sa śliczne
przeciez napisane ROZROBIC a nie ZROBIC

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Fajnie można zrobic z sokiem malinowym np, albo przepalankę z karmaelem, a jak rozrobić, to 1:1 tak jak Yogi mówi i zostawić na 24h niech przeżre :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak kupiłem kiedyś busa i sąsiedzi przyszli opić lałem im świeżo zrobiony-butelka była gorąca !!! :D:D:D W czterech wypili tego litr -nie umieli przejsć do domów 300m ,a jeden POLEGŁ na moim ogródku !!! :D Ale sami chcieli !! A mówiłem żeby choć ostygło ! :D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Homo Alcoholicus
zalej jakies owoce najlepiej jadalne o konkretnym smaku np. śliwki, moga byś suszone o tej p[orze roku, dadzą ciekawy kolor i rewelacyjny smak, jak naciągną (ok. 2 -3 miesiące) masz gotową nalewke mozna wtedy to rozcieńczyć, a sliwki jesć, śliwka leżąc w żołądku puszcza alkohol powoli w śluzówkę żołądka i powoli trzyma cie stan upojenia, gdy po rostu wypijesz alkohol część żołądek wchłąnia a część z braku czasu jest trawiona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ksiondz-a czemu ta jedna szklanka spirtu osobno ??? Chyba coś ci się pomięszało !:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mozesz tez zrobic nalewkę
na jesienno-zimowe wieczory :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zasada jest taka że ...
z o,5 l spirytusu robi się 1l 250 ml wódki :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość VVAMPIRE
ja od dłuższego czasu kupuje napuj w kartonie hortexa limonkowo cytrynowy, lub tymbarka limonka cytryna mieta jak kto woli i mieszam z pojemniku z miarką mocniejszy rozrabia sie 300ml spirytusu i 400 ml napoju a słabszy bo mocny naprawde mocny i kopie ja tak rozrabiam to 270ml spirytusu i 430ml napoju pyszny wtedy wychodzi i niezle kopie z godzinke dwie sie przegryzie i zycze niezłej zabawy aha WAŻŃE musi byc ww napuj bo inne mogą sie zważyć a z tymi dwoma elegancko wychodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rozrabiam spirytus z piwem: 0,5 l spirytusu i 1 l piwa, dodaje cukier i cukier wanilinowy. Ale to juz za późno bo ten alkohol musi sie conajmniej 3 dni \"przegryzać\'.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kwa-kwa
ja sama rozrabialam spirytus na wlasne wesele ;-) 1 czesc spirytusu, 1/2 czesci wody przegotowanej (wystudzonej) i 1/2 czesci sprite`a (odgazowanego), do tego szczypta cukru - wyszlo super!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stachuwsw
jak mozna zrobić dobrą cytrynówkę 0,5l wody dodajemy 3 pokrojone cytryny 1 szklanke wody zostawiamy na 24h potem dodajemy do tweg 0,5l spirytusu i znowy niech postoji 24h później lejemy w butle wstawiamy do lodówki na 48h i gotowe za pierwszym razem może nie wyjść jak ktoś nigdy tedo nie robił ale trening czyni mistrza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stachuwsw
stic niestety nie mogę się z toą zgodzić jak ktoś potrafi to spirytus bedzie lepiej smakował niż wódka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sadlii
ja tam rozrobiłem 400ml spirytusu z wodą gazowaną "polaris" z biedronki xD dolałem troche napoju z greyfiuta i odrobine cytrynki :D:d i siekiera gotowa :):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Iwan
wyciąć niewielką dziure w arbuzie nastepnie wlewac polowli do niego niewielka ilosc sprytusu(moze byc vódka tylko twedy wlewamy wieksza ilosc) zatkac arbuza tym wycietym kawałkiem i wsawic na noc do lodówki--> Smacznego (ZAJEBISTE i kopie) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wypraktykowany
ja to kupuje czysty spirytus 1l.i rozrabiam go pół na pół z wodą mineralną niegazowaną 2l tylko wcześniej odlewam ten 1litr z butelki żeby wlać ten litr spirytusu.i mam zapaz na czarną godz.Pózniej rozlewam go w buteleczki 0,5 to mam 4 butelki i pijemy.Bo takto to by byl zamocny do picia bo w 1l.czystego spir.jest około80%.smacznego i miłej imprezy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krzysiek w
Ja pije co tydzien na kazdej imprezie.Rozrabiajcie w stosunku 1:1 spityt ze spritem odgazowanym i 2 szklanki wycisnientej cytyrny i zajebiscie nie chce sie zygac jest smaczny i nastepnego dnia nie masz kaca a poza tym bierze w 10 mic szybciej niz wudka i jest tanszy wienc ogulknie zajebiscie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grzess
Mnie jeszcze uczył facet, który przed wojną już umiał wódkę zrobić i rozrobić. Szkoda, że nie ma tu jak opowiedzieć jak zrobić dobry spirt (nie szit pędzony w PRL). Jednak jeśli chceci łagodny i smaczny trunek to jak wiem trzeba tak: 1L spirytusu zmieszać z 1L wody przegotowanej i odstanej, najlepiej ze studni głębinowej. Do tego dodać należy 50ml tejże wody podgrzanej i zmieszanej ze 150ml czystego soku z malin domowej roboty i 1 cukrem waniliowym (dawniej moczyli to z laską wanilii). Następnie należy to połączyć i odstawić na min. 3dni w miejsce chłodne i zaciemnione. Nigdy nie piłem piękniejszego w smaku trunku. To jest właśnie ambrozja :))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość thorgal
4 warki strong odgazowane na litr spirytu lub pół na pół z redbulem lub pół na pół z odgazowaną pepsi lub pół na pół tymbark jabłko mięta musi się przeżreć w zamrażalce MOC JAKIEŚ 60 KONIKÓW

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×