Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suchaa

SUCHA SKÓRA - OWDODNIONA???używam dobrego kremu....

Polecane posty

Gość suchaa

Iwostin,intensywnie nawilżający, ale po kilku minutach po nałożeniu podkładu (używam L'Oreal ideal balance) skóra jest sucha,widać skórki,i suchą skórę, poproszę o poradę,zmienić krem?na jaki bo już nie wiem...

Gość podklad_zmien

Gość suchaa
zmienić podkład?na jaki?proszę o przetestowane konkrety,bo sama już nie wiem...

Gość saffi
polecam physiogel 75ml za 38 zł świetny

ja też myślę, że to raczej wina podkładu, on chyba jest do cery mieszanej? a nie do suchej. poszukaj podkładów nawilżających.

Gość mysle że
wiesz wina jest kremu tez tak mialam ale gdy zmienilam krem bylo juz ok polecam serie z Biodermy atocrem Po zinc troche kosztuje ok 36 zl w aptekach netowych a w zwylklej jakies 10 zl wiecej no i on jest do cery z tradzikiem tzn z tendencja do tradziku ale odowiednio nawilzy skóre jest zalecony przez dermatologa :)

Gość mysle że
tez uzywalam iwostinu ale nie sprawdzil sie

Gość moniaaaczek
bardzo dobry jest żel z flos leku aloesowy lub z żywokostem - poleciła mi go pani w aptece i jest to strzał w 10. Kosztyuje ok 8 zł a jest lepszy np od iwostinu, rvb (profesjonalne kosmetyki), vichy, lirene, itd

Gość ale beznadziejna rada
jak można polecać osobie z suchą cerę serię do cery trądzikowej??? może dla cery trądzikowej te kosmetyki dobrze nawilżają, ale sucha ma zupełnie inne potrzeby! i nie może być wysuszana cynkiem. jeśli cera jest sucha, to krem nawilżający nie wystarczy, krem dla takiej cery powinien również natłuszczać.

Gość suchaa
czyli radzicie najpierw zmienić krem...a podkład zostawić narazie? kurcze tylko który ten krem, moniaaaczek proponuje żel flos lek i chyba najpierw tym tropem pójdę, zobaczymy... i dzięki!

Gość ja mam jeszcze gorzej
bo mam piekielnie suchą skórę..... Łuszczy się niemiłosiernie. Zrobie peeling, a jak tylko zmyję go wodą, wytre twarz, to mam pełno obłażącej skóry wszedzie:O Kremu uzywam tez Iwostin albo Neutrogeny z soją. Ale guzik to daje. Smarowałm twarz oliwą- tylko pryszcze mi się porobiy:o Na głowie to samo- skóra mnie swędzi, szczypie, mam taki łupiez czasami:( Nie moge już! A najgorsze, że moje skóra sie przetłuszca:O Mam tendencje do pryszczy i zaskórników:( Nie używam wysuszających kosmetyków, ale wystarczy, że na moje czoło poleci trochę wopdy z kranu (a ja i tak ma niechlorowaną...) a skóa jest wysuszona, złazi płatami, jest zaczerwieniona:( Juz nie mogę, mam zmarszczki mimiczne i bez przerwy złazi mi skóra:( Musze robic peeling dwa razy w tygodni, a i tak nawet niemogę się umalować normalnie:( Masakra!

żel do suchej skóry? sucha skóra potrzebuje czegoś natłuszczającego, a żele są zwykle beztłuszczowe. o tej porze roku to żele nie nadają się do żadnej cery, chyba, że POD KREM właściwy. a Ty masz w końcu suchą cerę czy odwodnioną? do odwodnionej nadaje się właśnie ten Iwostin, a także np. Dermedic Hydra In, La Roche Posay Hydraphase, Avene Hydrance Optimale, Bioderma Hydrabio (te 3 ostatnie kremy są w wersji lżejszej legere i bardziej treściwej riche - wybierz tę drugą do cery suchej, jak i na tę porę roku dla każdej), Vichy Thermal Fix 2, do suchej np. Vichy Nutrilogie 2. kup sobie też w aptece kapsułki omega 3 z wit. E, to powinno pomóc.

Absolutnie nie jest to wina kremu z Iwostinu.Ten krem długotrwale nawilża skórę i z pewnością nie powoduje jej wysuszenia.Zdecydowanie jest to wina podkładu,który jest do cery mieszanej.Proponuję zmienić podkład,np na Astora Anty-Stress,a krem stosować nadal,bo jest bardzo dobrym kremem.

gdyby krem byl dobry, to cera nie byla by wyszuszona !!!! skora sucha i odwodniona potrzebuje jednoczesnego nawilzania i natluszczania. Obecnie nie uzywam ani drogeryjnych ani aptecznych kremow, a z tych co uzywam do nawilzania moge polecic WELEDE z serii irysowej -- najlepszy nawilzacz jaki w zyciu mialam!!! Z tego co pamietam z drogeryjnych swietnie nawilzal i jednoczesnie natluszczal bez zostawiania tlustej warstwy --- Dax Cosmetics Re-Lipid krem do cery suchej i bardzo suchej. Niestety wiekszosc kremow nawilzajacych nadaje sie tylko do cer normalnych, cery suche potrzebuja kremow poltlustych!!! Na noc polecam jakis tlusty krem na lanolinie - np. Bebydream krem na brodawki z serii dla kobiet w ciazy!!!!

Ja ploecam kremy Lavery,szczególnie ten dla dzieci i niemowląt z alergiami.Świetnie nawilża:)

Gość Kama25
Krem Iwostinu jest naprawdę bardzo dobry.Polecam

Gość oczywiście że to wina PODKŁADU
IDEAL BALANCE to doskonała równowaga zatem to podkład do cery mieszanej, a jeśli masz cerę bardzo suchą to nei ma co sie dziwić iż wysusza Ci buzię

Gość juzienka_79
ja osobisćie zmieniła bym krem na nanobase, swietnie nawilza