Jantar 0 Napisano Grudzień 1, 2006 Bliska dla mnie osoba - siostra mojej mamy jest uzależniona od alkoholu. Kobieta ma męża, dziecko (18 lat), wygląda (jeszcze) bardzo atrakcyjnie, elegancko i wiele osób ją nawet podziwia. Niestety, pije. Codziennie, w najlepszym wypadku co drugi dzień, często od wczesnych godzin porannych. Sprzyja temu jej praca - barmanka - kto pracował, to wie, że często w takiej pracy leje się alkohol. Wszyscy znajomi, jej mąż, syn, rodzina udają, że tego nie widzą, że nie ma problemu, a ona po prostu się stacza.Dodam, że ma 40 lat,a w tym zawodzie pracuje już 20 lat. Postanowiłam się wyłamać i ryzykując \"wielką zadymę\" powiedzieć jej prawdę w oczy i zaoferować swoją pomoc, jeśli podejmie leczenie. Pierwszym krokiem jaki zrobiłam w tej sprawie to rozmowa z jej mężem. Jesteśmy umówienie na przyszły tydzień, by porozmawiać o tym problemie. Trochę się tego wszystkiego obawiam, ale czuję że powinnam przynajmniej spróbować jej pomóc. Co o tym sądzicie? Czy dobrze robię zwracając jej uwagę? Co zrobilibyście na moim miejscu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach