Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carol_20

objawy porodu

Polecane posty

Witam wszystkie mamy i ciężarówki też :) Jestem już po terminie a nadal nie czuje żeby moje dziecko chciało wyjść na świat. Jakie miałyście pierwsze objawy zbliżającego się porodu? Albo inaczej.. Skąd mam wiedzieć że to już i biec do szpitala? Chcę tam leżeć tylko tyle ile trzeba i ani dnia dłużej, więc nie chcę iść za wcześnie. Wpisujcie sie !!!

hej JA miałam 7 dni po terminie i przegrałam z męzem w karty tak się zdenerwowałam bo nie dość ze wygrał to jeszcze sie ze mnie nabijał no dostalam skrczy takich jak przed miesiączką. Zaczęłam sobie je liczyć potem weszłam pod prysznic bo czasami po prysznicy przechodza, a jak nie przeszły tylko sie nasiliły pojechałam do szpitala.

czy skrurcze są bolesne? Czasem łapie mnie takie coś w dole brzucha, uczucie jak bóle przed miesiączką ale to bardzo żadko. Nieraz czuję tylko delikatne twardnienie brzucha ale nie wiem czy to skurcz czy tylko dziecko się tam tak wygina i rozciąga.... :/

no to moze się zaczeło, ale spokojnie bo to jeszcze potrfa może nawet 24 godziny do właściwego porodu. Wejdź pod prysznic te pierwsze skurcze są takie właśnie. Jak będziesz je mieć częssto to zacznij się zbierać. Powodzenia i zdrowego maluccha

ja takze balam sie, skurcze mialam caly czas, ale w nocy zaczelo bolec inaczej, najpierw myslalam ze znowu te bole wrocily, ale teraz bol byl od krzyza, a te skorcze co 8-10 minut, zaczelam nerwowo chodzic po kuchni, brzuch twardy jak skala juz od paru godzin bez przerwy, -przez te wszystkie godz nie czulam ruchow synka nie chcialam jechac do szpitala, bo to 37 tydzien byl, myslalam ze samo przejdzie zaraz ale tam na ktg pokazaly sie regularne skurcze, ovzywiscie brzuch twardy caly czas-juz nie poczulam ani raz do porodu malego rozwarcie na 3 palce i szykja na maxa skrocona-ale tak mialam juz od 35 tygodnia po badaniu zaczelam krwawic, odeszly wody, no i w przeciagu....23 godz od przyjazdu do szpitala urodzilam z pomoca oksytocyny :( mam nadzieje ze Tobia akcja pojdzie szybciej, trzymam kciuki za szybki porod