Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojaca sie

czy ktos wyleczyl sobie bardzo zepsute zabki i teraz ma piekny usmiech?

Polecane posty

Gość bojaca sie

opowiedzcie o swoich przejsciach:)ile godzin spedziliscie na fotelu zeby w koncu szeroko sie usmiechac;)pozdrawiam

cale szczescie nigdy nie leczylam anu jednego zeba. Raz do roku od 12 roku zycia jestem na przegladzie i lakieruje zeby plynem przeciewrochniczym. Mam teraz 23 lata i piekny, zdrowy, prosty usniech (2.5 roku noszenia stalego aparatu w podstawowce ).Do tego mam w sumie wszystkie 32 zeby :) Polecam profilaktyke :) Warto

Gość bojaca sie
zazdroszcze:)

Gość teraz to już
za późno na profilaktykę. ja leczę się "państwowo", ale płacę za wypełnienia. wizytay mam co ok. 1,5 miesiąca. właśnie byłam , niedawno, a następna wizyta w styczniu:(

Gość kasia nie jest
kogo stac cholera na taki plyn??

ja byłam u dentysty wczoraj ( 2 ubytki - 100 ze znieczuleniem więc nie tak najgorzej), jestem umówiona na kolejne 3 wizyty :( Niestety podobno mam niedorozwój szkliwa (czy jakoś tak :P) i chocbym nie wiem co robiła to moje zęby i tak będą się szybciej psuły niż innym, ech...

Za lakierowanie zębów u dentysty raz do roku płace 350 złotych. Chyba w porównianiu z ewentualnym leczeniem i strachem przed zabiegiem to nie jest wiele. O zęby dbam od zawsze i jak widac warto, bo przez 23 lata nie mialam i nie mam ani jednego ubytku, za to piękny zdrowy usmiech.To lakierowanie naprawde pomaga i warte jest swojej ceny, bo cena zawiera usuwanie kamienia, piaskowanie i dopiero lakierowanie, wiec jest to kompleksowy zabieg.

Gość slyszalam o nim i bylam
jaK SIE JEST TAKIM NADZIANYM JAK TY TO SPOKO:(

wiesz, tu nie chodzi o to czy jest ktos nadziany czy nie. Faktem jest ze moja dentystka jest chyba najdroższa w regionie, ale byla pierwsza która miala taki sprzet kilkanascie lat temu i od malego do niej chodze.Wiec jej ufam i chodze z przyjemnoscia. ale ten sam zabieg podobno mozna wykonac za 150 zlotych (moj znajomy wykonywal za taka cene) a to chyba nie jest az taki wydatek raz do roku czy raz na dwa lata.Zalezy kot jakie ma priorytety i na co woli wydawac pieniadze. Wedlug mnie na zdrowiu nie warto oszczedzac.

Gość fluormeks
daje ten sam efekt co lakierowanie mozna kupic w aptece duzo taniej wychodz i:-), raz mialam lakier a potem juz fluormeks zreszta stomatolog mi polecila mowiac ze szkoda kasy na lakier od czterech lat nie mam zadnych ubytkow wiec chyba dziala ;-) tylko tego nie mozna stosowc non stop tylko tak jak w ulotce kuracja dwu tygodniowa czy jakos tak..;-)

Nie wiem, skąd macie takie dziwne ceny. W moim mieście lakierowanie zębów kosztuje 60 zł. Miasto wojewódzkie. Lakier \"Fluor Protector\" - bardzo dobry. Prawidłowo powinno się lakierować zęby co trzy miesiące, bo przez tyle czasu są chronione po lakierowaniu. Powinny być lakierowane zęby czyste. Jeśli jest kamień, to powinien być przed lakierowaniem usunięty (60 zł, lub raz w roku należy się bezpłatnie na fundusz), a jeśli nie ma kamienia, ro \"przejechanie\" po zębach szczotką ze specjalnie do tego przeznaczoną pastą (0 zł.). To tyle. P.S. jestem stomatologiem. :)