Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra Magda

co jest potrzebne roslinie do fotosyntezy a co do

Polecane posty

Gość siostra Magda

oddychania-prosto ,tak zeby trafiło do 11 latka,muszę wytłumaczyc bratu

do fotosyntezy roslinom potrzebne sa: woda, dwutlenek wegla, energia sloneczna. do oddychania tlenowego natomiast potrzebny jest tlen i np. glukoza. a w szkole mu tego nie powiedzieli?

Gość henk1
Anyzówka to znowu ty z tym imbecylem,, Jak 11-sto letnie dziecko pojmnie cos o jakims wéglu i tych twoich wyuczonych bzdur ( prawidlowych ). Przeciez dzieci nie wiedzá co to jest

henk1 - masz jakies wąty? o jakim imbecylu mowisz, bo ja takiego slowa nie uzylam? jak dziecko chce wiedziec, to sie mu mowi prawde. zrobi z ta prawda, co bedzie chcialo - zrozumie, badz nie, bedzie wypytywac o dalsze szczegoly, badz nie. a co Twoim zdaniem powiedziec dziecku, ktore pyta o fotosynteze, wstawic mu bajke o fotosyntezowych wrozkach? :O niejedno 11-letnie dziecko bez problemu pojmie "cos o jakims weglu", w przeciwienstwie do niektorch starych koni :P

Gość henk1
Dzieci nie rozumiejá tak przedstawionych zagadnieñ. To tak jak ze wschodem i zachodem sloñca.Co to jest zachód sloñca? najprosciej to sloneczko idzie spac tam daleko a rano wstaje z bo to jest wschód.Malcowi mozna powiedziec,ze idzie lulu a rano przeciera oczka jak kazdy.A nie filozofie. Kiedys Ci zwrócilem uwagé,ale nie wiem o co chodzilo

Gość widze henk
ze masz dzieci za jakichs kretynow ... ciekawe podejscie... sadzac z moich dosiwadczen jako wychowawcy dzieci takie zrozumieja cos o jakims weglu lepiej niz niejeden dorosly jak napisala anyzowka. wbrew pozorom dzieci to nie idioci i potrafia zadziwic swoja wiedza.

henk=== sorry, ale obok mnie siedzi mój 12 letni syn. I przyznaje rację anyżówce :) Dziecko dziecku nierówne, ale średnio inteligentny 11-stolatek naprawdę to pojmie, zwłaszcza jesli czasem coś sensownego czyta i ogląda, a nie tylko morduje kosmitów na monitorze. To już nie przedszkole :P

ja tym bardziej nie wiem, o co chodzilo, trudno spamietac wszystkie pomaranczowe nicki ... a co do powyzszego - prosze bardzo, swoim dzieciom opowiadaj bzdury, skoro uwazasz je za inteligentne inaczej, mnie nic do tego. ja swoim mam zamiar opowiadac prawde, gdy mnie zapytaja o funkcjonowanie swiata. przyroda jest piekna taka, jaka jest.

i nie wiem, jak Ty, henk1, ale ja w wieku 11 lat to od dawna wiedzialam, ze Ziemia jest okragla i obraca sie wokol Slonca i wokol wlasnej osi.