Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewuszkaaaaa

Bielsze zęby -raz jeszcze!

Polecane posty

Gość dziewuszkaaaaa

kochani czy ktos z was uzyskał efekt bielszych zębów domowymi sposobami,badz zakupionymi w aptece?? marza mi sie choc troszke bielsze zeby,nie bardzo chce wybielac u dntysty bo tak wybielaja jednorazowo bardzo co osłabia zęby :-(

Gość HHT
Ja kupilem paski white strips (nie wiem dokladnie jak sie pisze) oraz biala perla. ZADNEJ poprawy.

Gość HHT
a palisz papierosy?

Gość dziewuszkaaaaa
nie palę papierosów,nie pije kawy a zeby mam zółte ,strasznie mnie to denerwuje!!!

Gość dziewuszkaaaaa
co sadzicie o tym??? moze warto zaryzykowac??/

Gość HHT
No wlasnie ja tez nie pale i kawy nie pije. A te srodki w aptekach to wlasnie sa (chyba) glownie dla palaczy :o Ja bym sie dawno zdecydowal na dentyste, ale to dosc drogie jest.

Gość HHT
verbatim - a palisz fajki?

Gość dziewuszkaaaaa
na jakiej zasadzie działa biała perła??? czy to jest pasta?? mozna jej uzywac jezeli mam kilka ubytków w zebach ??

Gość HHT
To jest taka pasta, ktory wkladasz w aplikatory a aplikatory zakladasz na zeby. Czy mozna uzywac, jak masz ubytki, to nie wiem.

Nie radze robić sobie wybialania w gabinecie bo to jakby nie było narusza szkliwo przez co zęby łatwiej ulegają przebarwieniom i trzeba zabieg powtarzać. Preparaty dostępne w sklepach nie przynoszą zbytnio efektów. Jeśli chcesz mieć trochę bardziej biale zęby po prostu myj je dobrą pastą często w ciągu dnia. Zresztą kolor zębów w dużej mierze zależy od koloru twojej kości więc czasem nie da się zbytnio tego zmienić.

Gość dziewuszkaaaaa
masz wyleczone wszystkie ząbki??

hm...mam ubytk takie tyci tyci ktore nie kwalifikuja sie jesze podobno do zaleczenia

Gość HHT
verbatim - powaznie? Powiedz na jak dlugo zakladasz aplikatory. I nie masz problemow ze śliną, która wchodzi w aplikatory?

dziewuszka,chcesz wybielac majac dziury? i jednoczesnie obaiasz sie,ze wybielanie u dentysty oslabi zeby? tylko u dentysty mozna wybielic oslabiajac szkliwo minimalnie. srodki ogolnie dostepne nie dzialaja albo dzialaja bardzo slabo i to wlasnie one najbardziej niszcza,scieraja zeby!!! przede wszystkim,nie wiedzialam,ze jeszcze ktos chodzi z pochnica i wie o tym ,ze ja ma i zamiast pedzic do dentysty mysli o wybielaniu. sorry,ale... do dentysty marsz!!! :-D :-D :-D

powaznie. Na poczatku bylo troche problemow ze sliną i podkladalam sobie husteczke higieniczna...JA jej w ogole nie polykam:) na poacztku trzymalam 30 min a teraz okolo godzinki, nie mam xzadnej nadwrazliwosci..Ale na serio pomoaga bo ludki zauważają:)

wybielilam zeby u dentysty jakis rok temu i chociaz pale i pije kawe,wciaz sa bielusienkie. a mialam wczesniej zolte.

Gość dziewuszkaaaaa
bez przesdady nie mam wielkich dziur ,które widać z daleka,ciagle chodze do dentysty na leczenie,ale moje leczenie jest nieskonczone,gdy juz dochodzimy z leczeniem do konca pojawiaja sie nowe ubytki :-(

Gość HHT
verbatim - ja tez trzymalem aplikatory okolo godziny. A problemy ze sliną mialem do konca, slinotok nie ustąpil :o Udalo Ci się DOKLADNIE dopasowac aplikatory do struktury zebow?

Gość HHT
Bo mi sie to nie udalo i zostaly duze szczeliny miedzy zebami a aplikatorem.

Gość wybielanie w
gabinecie, żelem, pod lampą - bezpieczne, nie uszkadza, nie uwrażliwia, ale drogie :(

hm...jak to mozliwe? przeciez najpierw wklada sieje w wrzatek i dopasowywuje do ząbków.. A jesli miales przerwy to tak zacisnij..kurcze nie wiem jak to wytlumaczyc...tak zassij...

Gość HHT
dalem do wrzatku, zalozylem na zeby i po chwili aplikator byl juz zimny i sztywny :/ Trochę się dopasowal, ale malo dokladnie

polecam szorowanie ząbków sodą oczyszczona raz w tygoniu, nakładanie cytrynki na zabki na 5 min dziennie.... dla zdesperowanych sól grubo ziarnista ale niszczy szkliwo.... hmmm co jeszcze.. chyba tylko pasty rozjsnijące i czeste mycie ząbków:P

Gość cytryna i soda
też jadą szkliwo i to równo

Gość slonik19300
a ja wybielalam zabki w domku zelem illumine 10 ...nakladalam w nakladki i tak sobie spalam caaala nocke,rano sciagalam ,mylam zabki i ...po dwoch dniach widac roznice.Nakladki musza byc zrobione u dentysty,specjalnie profilowane do uzebienia...koszt ok 100 zlotych.Zel mozan kupic u dentysty lub w hurtowni stomatologivcznej za duuuzo mniejsze pieniazki.Ja jestem zadowolona i to bardzo.Po wybielaniu nie mozan przez tydzien pic napojow kolorowych..typu barszczyk,sok wisniowy itp.Potem juz do woli.Powodzenia.Aha,gdyby ktos pytal,pracuje u stomatologa jako asystentka i jest to tak zwane "nocne wybielanie" ktore pacjent moze wykonac samodzielnie w domku.pa.

Gość conis
Ja bym się bała używać różnych tych wybielających preparatów w domu. Ponoć niektóre z nich zawierają szkodliwe substancje, które naruszają szkliwo. Lepiej wg mnie wybrać się do specjalisty.