Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nad niemnem

Czuje sie bardziej Europejka niz Polka.

Polecane posty

Gość nad niemnem

Oczywiscie jestem Polka, ale szczerze mowiac bardziej jestem przywiazana do Europy w calosci niz konkretnie do Polski. W Europie czuje sie jak w domu i wcale nie musze mieszkac w Polsce. Poza tym lepiej rozumiem sie z cudzoziemcami niz rodakami (tak uogolniajac). A jesli dobrze sie rozumiem z rodakami, to raczej sa to ci, ktorzy duzo podrozuja i maja otwarte umysly.

Gość jednym słowem kospomolitka
:classic_cool:

Gość gość
To tak samo jak i ja

Gość gość
Bo jestescie Europejkami pochodzącymi z Polski. Jak mozna czuć sie Europejka a jednocześnie nie czuć sie Polka i na odwrót. Przecież to jedno z drugim sie wiąże. Dlatego wlasnie powstała UE by zjednoczyć i wyrównać szanse wszystkim europejskim narodom. W przyszłości albo bedzie jedno państwo Europa albo państw w Europie nie bedzie wcale.

Gość gość
jesteś zwyczajnym nikim bez charakteru :) no cóż i tacy chodzą po tej pięknej ziemi

Gość gość
Polczyno a odpowiedz ty mi dzięki czemu, to dzisiaj możesz z innymi narodami europejskimi rozmawiać, podejmować prace w bogatszych krajach? Czy dlatego, ze jestes Europejka, ktora notabene byłaś od urodzenia? Czy moze dlatego, ze jestes Polka, a twój kraj po setkach lat zawirowań historycznych wreszcie zajął należne mu miejsce w Europie? Co za posrance.