Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pobita.

POBICIE

Polecane posty

Gość pobita.

Jesli zglosze na policji pobicie, czy oni jakos zareaguja, pomoga mi czy raczej nie mam na co liczyc? Slyszalam wiele o przypadkach zero reakcji w takich sytuacjach. Prosze o pomoc

Gość maja taki obowiazek
ale wiele zalezy od Ciebie...jesli nie wiedza co do nich nalezy to mozna im to szybko wyjasnic...

zgłoś, nawet, jeśli nic to nie da, zostanie protokół, jak się to powtórzy będzie łatwiej działać jedź do szpitala zrobić obdukcję!!

nie daj sie zastraszyć!! walcz o swoje prawa!! wqiem, że to slogany, ale tak trzeba od policji i obdukcji musisz zacząć

Gość maja taki obowiazek
dokladnie tak... podstawa jest swiadomosc wlasnych praw i dochodzenie ich konsekwentne

Gość pobita.
Ale czy bede mogla potem prosic ich o interwencje na przyszlosc, czy tylko na protokole sie skonczy? Dzieki za odzew

Gość pobita.
Aha a czy oni od razu pojada sprawdzic co sie dzialo czy tylko mnie spisza?

Gość el..ch
za każdym razem będziesz musiała to zgłaszać i poproś o nr na komórkę do dzielnicowego, będziesz z nim miała szybki komntakt

Gość el..ch
im więcej bedą mieli sygnałów od ciebie, tym prawdopodobniejsze, że coś zrobią, a może od razu trafisz na porządnego glinę,

Gość el..ch ma racje
zrob tak wlasnie... a co do ich postepowania to ciezko stwierdzic...z moich dosiwadczen z policja wynika ze czasem biedacy nie wiedza co maja robic nawet..

Gość pobita.
ech czyli to bez sensu tylko upokorzenie :-(

Gość el..ch
czasami jednak trafisz na takiego, któremu w rodzinie np zdarzyła się taka sytuacja i pomoże ci od razu bardzo...ciężko wyczuć...teraz zamiast pisaać leć po obdukcję i zgłoś to od razu, bo rozumiem, że sprawa jest świeża

Gość el..ch
jak masz mówić ech..tylko upokorzenie, to nie zaczynaj w ogóle tematu, potem sama będziesz sobie winna, jak to zajdzie za daleko

Gość pobita.
Najpierw zrobic obdukcje? I z tym na policje? Sory za glupie pytania ale dotad nie mialam przyjemnosci...I gdzie pota obdukcje w szpitalu? Na izbe przyjec?

Gość el..ch
idziesz na izbę i mówisz ,zostałam pobita. Najle0iej by było, żebys poszła od razu, nie myjąc się i w tych ciuchach co byłaś, żeby nie zacierać śladów, ale tak też możesz, lekarze cię zbadają, i dostaniesz papier. Na policję możesz jak wolisz, wcześniej, lub później. Jeśli pódziesz z obdukcją, może być tak, że wszczęte zostanie postępowania przeciwko tej osobie i ją załatwisz na cacy

Gość pobita.
a mozesz rozwinac co znaczy zalatwie na cacy? Oprocz tego ze jak on sie dowie ze bylam na policji to jeszcze bardziej mnie pobije..

Powinnaś to zgłosic, policja ma obowiązek się tym zająć..żeby obdukcja była ważna musi ją zrobic uprawniony lekarz, płaci się za to ok 50.zl ale jeśli pójdziesz na pogotowie to też Ci mogą stwierdzić konkretne obrażenia. Mówisz o interwencjach w przyszłości...czy doświadczasz przemocy w domu?Jeśli tak powinnaś może skontaktować się z Niebieską linią:0 801 1200 02 , (płatny tylko pierwszy impuls) jest to ogólnopolskie pogotowie dla ofiar przemocy w rodzinie.Dostaniesz tam wszelkie wskazówki i porady jakie mogą Ci być potrzebne.Dziś czynne do 22.00 Pozdrawiam.

Gość el..ch
za pobicie grozi kara do kilku lat więzienia. Nie bój się, jak będziesz się bała, napewno to się powtórzy. Na początek zrób obdukcję. Zgłoś na policji , że taka sytuacja miała miejsce, albo wstrzymaj się z policją, tylko uprzedź kolesia, że masz obdukcję, trochę go to wystraszy, przcowałam w sądzie kilka lat, z doświadczenia wiem, że kolesie się takich rzeczy boją

Gość pobita.
Dzieki dziewczyny, mam podbite oko w kolorze sliwki, zadrapania na twarzy, troche opuchnieta twarz i boli mnie glowa. Bo tylko w glowe mnie bil.

Gość maja taki obowiazek

Gość pobita.
i doszczetnie polamany telefon...:-(

Gość tez bylam pobita
idź szybko do spzitala na obdukcje!!!!potem na policje zglos sprawe, złożysz zenania, a policja dotrze do oprawców. obdukcja konieczna jest!mozesz potem na rozoprawie sądowej dostać odskzodowanie....w dośc duzej kwocie.

Gość maja taki obowiazek
sie wyslalo cos pustego... koniecznie zrob tak Ci mowia dziewczyny, nie moze Cie jakis damski bokser poniewierac, ktory leczy swoje kompleksy w taki sposob...

Gość pobita.
oprawca spi teraz pijany w moim domu...

Gość tez bylam pobita
aaaaaa i obdukcje w szpitalu robi sie za darmo......dopiero po jakims czzasie idzie sie do lekarza sądowego.....jesli zakładasz sprawe o poicie, to twedy placi sie 50 zl, ale warto

Dziewczyno nie pozwól się tak traktować!!! Zadzwoń proszę na niebieską linie... Nikt nie ma prawa nikogo bić, nie ma na to ŻADNEGO usprawiedliwenia!!! Nawet jeśli wytrzezwieje i będzie przepraszał... I idz koniecznie do lekarza!!Nie wiadomo czy nie ma jakichs poważniejszych urazów.

Gość el..ch
możesz mieć wstrząs mózgu, skoroboli cię głowa. Uciekaj póki śpi i leć do szpitala. Musi cie ktoś obejrzeć i zbadać. masz pojęcie skąd się biorą wylewy krwi do mózgu u młodych kobiet? np stąd, że dawały się być i nie zgłaszały tego na policję, a teraz są kalekami. Teraz to tragizuję, ale taka jest prawda. Zrób to dla siebie samej, jeśli to twój mąż nie trzymaj obdukcji w domu, daj jakiejś koleżance w zamkniętej kopercie, żeby jej nie zniszczył

A w ogóle to jeżeli on jest teraz w Twoim domu, to możesz zadzwonic na policje, zgłosic awanturę domową.Muszą interweniować.Zawsze możesz powiedzieć, ze zasną zanim przyjechali, zgłosic powicie i zarządać zeby go zabrali na izbe wytrzeżwien. To powinno nim troche wstrząsnąć... Ja wiem, że łatwo mówić, ale jeśli nie zaczniesz działac natychmiast, to sytuacja będzie stawać się tylko gorsza!!!

Gość pobita.
dzieki dziewczyny, na razie nie mam z kim zostawic dziecka a przeciez z dzieckiem nie pojde