Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pat211

KAŻDY DAR NAJMNIEJSZY TO JEST WIELKI DAR

Polecane posty

To cytat z piosenki : \" I Ty mozesz zostać św. Mikołajem\" czy w grudniu, tym magicznym miesiącu chcemy i pomagamy innym, co maja gorzej w życiu? Proszę napiszcie. Ja co rok robię małe prezenciki pod choinkę dla rodziny z mojego osiedla. Są tam 3 dziewczynki i chłopiec a matka jest samotna i chora na biodro. I zawsze wydaje mi się, że robię za mało, że może ktoś jeszcze potrzebuje pomocy, ze ktoś czeka , że ktoś nie ma kolacji wigilijnej...Też tak macie, czy nieprzejmujecie się tym ?

Gość przejmuję się.............
ale cóż zrobić, nie znam nikogo kto by był biedny

1. pomagam : Dom Dziecka oddalony ode mnie o 200 km 2. ostatnio jednej pani a właściwie jej córce cos podaruję - niedługo dostaną od nas ( mnie i męża) prezent :D - kto mnie zna ten wie o czym piszę 3. zawsze robiąc zakupy, dgy jest akcja zbiórki żywności wkładam do koszyka wszystkiego podwójnie i potem oddaję na akcje Wiem, że to są drobnostki - dla mnie i męża ale dla kogoś jest to WIELKA pomoc. Pozdrawiam dobre serca.

Gość zgadzam się nalezy
pomagac a w tym okresie szczególnie.

Gość fajny topik - mało odp.
;)

Gość BRAK DOBRYCH SERC
niestety................................

Gość dfhfgdh
topik tak sformuowany że na jakąś konkretną dyskusje to nie licz!!

Gość bierz GO......................
Przeciez to proste pomagamy lub nie ja tak czasami

Gość mogę to i owszem pomagam
:D

Gość spoko loko

Gość spoko loko
gdzie w tym roku będzie imprezka i ty możesz zostać św Mikołajem?

Gość i co z tego wynika
????????????????????

..taaa..ida świeta i tylko wtedy nam sie o tych potzrebujących pamieta. Pamietajmy o nich i wspierajmi ich cały rok, a nie tylko okazjonalnie, zeby innym pokazać.....

Gość koala misiu 1
święta to fajny okres aby pomagać, ale jestem zdania ze cały rok nalezy pomagać:D a nie tylko odwalać pomoc na tydzień przed świętami

..wielkie slowa, wielkie slowa... ..naraz każdy chce pomóc.... ..zacznijcie od drobnych uczyków na codzien to juz swiat bedzie lepszy.. ...kazdy naraz chce sie udzielac charytatywnie...a np babci w aitobusie miejsca neie ustapi... ..ruszcie głowa jesli chcecie pomóc.. nie trzeba na wielka skale..czasem maly gest pomoze... ...nie o ilosc chodzi lecz o jakosc...

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ja juz pomogłem sprezentowałem coś koledze, jest biedny a bardzo chciał mieć - no i ma!!! Trzymaj się Aruś.

...prezenty? co wy.. ..myslicie ze prezenty im zycie zmienią.... ...zastanówcie sie .... ...nie to najwazniejsze..kto wie , ten mnie zrozumie

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nie zmienią, ale przynajmniej trochę uszczęśliwią

Gość pamiętam i pomagam
nie tylko przed Bozym Narodzeniem, starma się to robić systematycznie - w miarę możliwości oczywiście.

Gość ............jestem Zośka
co rok, na kolację wigilijną zapraszamy do siebie samotna sąsiadkę. Ma 72 lata, nie ma nikogo i jest u nas zawsze w wigilię. Jest to cudowna starsza Pani, opowiada ciekawe historie, zawsze śpiewa kolendy - wigilia z nia jest niezapomnianym przezyciem. Co do pomocy innej - to moja mama ma kolezankę, samotną mamę z dorastającym synem i zawsze w ciągu roku również stra się jej pomóc nie tylko rezczowo ale i finansowo, a także psychicznie. Uważam, że mama robi cos wielkiego i bezinteresownego.

Gość Roberta31
a może tak podniosę temat

Gość csasa
coś nie "idzie " temacik?

Gość A jak ma iść
Skoro tutaj tych co pomagają pomawia się,że są oszustami,że sami na tej pomocy korzystają. Jest wiele osób,które pomagają ale nie chcą sie ujawniać.Robią to z potrzeby serca a nie dla poklasku.Ja też pomagam i dla tego nie piszę pod czarnym.Mam dość nagonki na co niektórych forumowiczów przez resztę pseudo dobrych ludzi.