Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszka octówka

Szkodliwy dla zdrowia ocet

Polecane posty

Gość muszka octówka

Kobiety ograniczcie do ABSOLUTNEGO minimum (jezeli nie mozecie wyeliminowac go całkowicie) spozywanie octu ! jakiegokolwiek: winnego, jabłkowego czy zwykłego ! Kwas octowy powoduje rozpuszczanie ise czerwonych krwinek ! Zawsze. To nie jest tak,ze musiałybyscie wypic go ze 100 litrów na raz ... zawsze to powoduje a przez rozpuszczenie czerwonych krwinek mozecie bardzo szybko nabawic sie białaczki ! Dlaczego w tym dziale ? bo ktos super inteligentny wymyslił sobie ze na diecie z oxtem mozna szybko pozbyc sie wagi ... moze to i prawda ale naprawde wolicie takim kosztem ?

Gość głupio się przyznać
taaa ja słyszałam że najlepiej chudnie się po Ace... :O Głupota ludzka nie zna granic...

Gość jest mase rzeczy stosowanych
w kuchni czy kosmetyce, które takie zdrowe nie sa .... oczywiscie jedne są bardziej szkodliwe inne mniej, kazdy moze powiedziec ze chemia jest wszedzie wiec i tak sie trujemy, ale własnie chodzi o te "bardziej" .... coca-cola jako jedyna zawiera kwas fosforowy, który rozpuszcza kości i moze dla dorosłej osoby takie ogromne znaczenie to nie ma ale dla dzieci to tragedia !!! na starość beda cierpiały na osteoporoze ... itd. itp. ....

Gość nabijam.
Swego czasu dużo się tu pisało o diecie polegającej na piciu octu jabłkowego...:O

Gość muszka octówka
no dokładnie :O dlatego tu to wkleiłam ale na zdrowiu chyba tez powinno byc takie ostrzezenie ... wiele osób sądzi, ze ocet winny np. jest czyms innym, zdrowym itp. ale kwas octowy to kwas octowy w takim przypadku inaczej sie tylko go uzyskuje :O

No cóż nie wiem skąd takie żródla informacji.Ja piję ocet jabłkowy 2 razy dziennie łyżka stołowa na szkl.wody mineralnej.Poleciła mi lekarka,kiedy zaczęłam się odchudzać.Oczywiście trzeba robić przerwy,bo można nabawić się wrzodów.

Gość Glupota ludzka nie zna granic.
Takich bzdur to dawno nie czytalam Pijac ocet spirytusowy mozesz nabawic sie m. in. zapalenia zoladka ... Bialaczke od octu, kto wam takich glupot naopowiadal, lekarz mialby tutaj ubaw po pachy, czytajac te bzdury A ocet jablkowy wskazany i bardzo zdrowy, nie pije sie go przy wrzodach i problemach zoladkowych

Gość zapytaj sie pierwszego lepszeg
chemika, mozesz sobie sama sprawdzic jak reaguje ocet z krwią np. kurczaka :O co robi kwas octowy z czerwonymi krwinkami ... :O:O:O

Gość muszka octówka
jezeli ty chłopcze w szkole nie uwazasz na lekcji chemii to twój problem nie mój :) W poniedziałek zapytaj sie pana od chemii czy tam pani jak działa kwas octowy i moze pogadamy ....

\"zapytaj sie pierwszego lepszeg chemika, mozesz sobie sama sprawdzic jak reaguje ocet z krwią np. kurczaka co robi kwas octowy z czerwonymi krwinkami ... \" A kto sobie go dożylnie aplikuje:P?

Gość lol maks uwazasz ze nic co
jemy nie przenika do krwi ?????? tylko do żołądka ????? chryste synek idz do szkoly bo sie osmieszasz :O

Gość lekarz in spe
Co za bzdura że od octu jest białaczka? Zgodzę się że może mieć jakiś wpływ na krew powodując anemię, ale na pewno nie białaczkę! Białaczka to nie jest krew po rozpuszczeniu jak by wynikało z opisu autorki topiku, tylko nowotwór krwi! Nie wypisujcie takich głupot jak nie jesteście czegoś pewni.

Gość a z czego bierze sie nowotwór
krwi ?

Gość lukasz5345345345
Z uszkodzonego genetycznie szpiku kostnego - krwinki czerwone sie nie rozmnazaja tak samo jak neurony. Tylko ze krwinki wytwarza szpik a naurony sa wytwarzane podczas ciazy

Gość sabik
ja sie z tym zgadzam mozna dostac bo on zabija biale krwinki a jak sie z nim odchudzasz to chudniesz dlatego ze jestes chora czy jakos tak

owszem ocet na bazie alkoholu wyniszcza organizm ale poszukajcie sobie dobrze ze naturalny ocet jabłkowy tylko z fermentujących jabłuszek jest zdrowy, nie pity litrami ale w odpowiedznich proporcjach

Gość hipochondria
alkohol też jest niezdrowy bo powoduje denaturację białka i ma działanie karcenogenne.... a jednak stosuje się go do wszelkich nalewek ziołowych..... wszystko może być lekarstwem lub trucizną, zależnie od dawki

Gość całkiem_zniszczona
wszystko co jest napisane o occie to prawda! niestety jest on dobry na odchudzanie ale i powoduje białaczke! jako dziecko miałam nowotwora chemia naświetania udało sie! wywalczyłam sobie zdrowie i zycie! wtedy miałam 11lat dziś mam 24 i umieram! dwa lata temu znów wykryli mi raka złosliwy typ z reklinghausenem który nie pozwala na wyleczenie żadnego typu raka plus sarkoidoza rak na płucach szybko sie przezuca i niszczy! rok temu lekarze powiedzieli że choroba na razie staneła po rocznej hemi krioterapi radioterapi operacji! stwierdziłam zę chce schudnąć przeczytałam gdzieś o diecie octowej zaczełam stosować! i nie ma to znaczenia czy masz raka czy nie jeśli nie masz to będziesz mieć po piciu octu a jeśli masz to kiedyś też będziesz siedzieć na wuzku łysa wyniszczona wychudzona niedowidząc na oczy będzies zpisać takie oszczeżenie jak ja! ile mi zostało przez głupi ocet i głupote? lekarze mówia o roku czasu dużo czy mało? mnie to już nie obchodzi ale wy nie rubcie sobie takiej krzywdy...

Gość cholera calkiem zniszczona
nie zwalaj winy za nawrot nowotworu na ocet jaklkowy! Nie ma czegos takiego jak wyleczenie z raka, jesli na niego cjhorowalas, to do konca zycia zyjesz na bombie z opoznionym zaplonem, bo choroba moze wrocic. Nie sciemniaj, ze to od octu, jesli uzywalas octu jablkowego. Wprowadzasz ludzi w blad.

Gość całkiem_zniszczona
widzisz źle zrozumiałeś/łas nie piłam octu jabłkowego tylkoz wykły! nie najeżdżaj na mnie jeśli źle cztasz mojego posta pozdrwiam!

Gość mitoli
witam ocet jaki kolwiek jest szkodliwy! powoduje rozpuszczanie się krwinek czerwonych w naszej krwi powodując białaczkę jak ktoś wspomniał białaczka to nowotwór szpiku kostnego zgodzę się z tym ale to wtedy choroba spziku! a my móimy o białaczce wywołanej skutkiem picia octu ! jest to inny rodzaj białckzi! a rodzajów jest mnustwo! białaczka szpku kostnego jest białaczką ostrą ! a białaczka po piciu lub podawaniu sobie dozylnym octu z wodą to białaczka po prostu! wielu ludzi trafia na onkologie z powodu głupiego octu przejdźcie się pos zpitalu onkologicznym popytajcie chude dziewczyny które leżą lecząc się ! którym podawane są specjalistyczne leki na wzrost czerwonych krwinek gdzie sam organizm nie daje sobie rady z ich produkcją i mimo zę nie jest to białaczka szpiku kostnego dostają chemioterapie ! więc nie wmawiajcie że ocet jest zdrowy!!! bo jest szkodliwy !! na organizm !!

Gość mherubin21
co za bzdura!!!!! czy wiesz Muszko octówko co to jest białaczka? Mam wykształcenie medyczne i żal mi się robi jak ktoś takie bzdury opowiada- białaczka to choroba polegająca na produkowaniu dużej ilości niedojrzałych białych krwinek które nie są w stanie bronić organizmu- ta choroba nie ma nic wspólnego z krwinkami czerwonymi- nawet jeśli ocet rozpuszcza erytrocyty to nie powoduje to białaczki - co najwyżej żółtaczkę poniewarz uszkodzone krwinki czerwone są rozkładane w wątrobie i śledzionej- ewentualnie może rozwinąć się anemia z hepato i splenomegalią

Gość zawzięta 26 latka
Matko świeta. Kwasu octowego nie ma w occie jabłkowym nieuki.

Gość gjgygyg
sama bym w to nie uwierzyłą ale moja prababcia zmarła na białaczkę i właśnie namiętnie piła ocet... nie wiem czy to miało wpływ czy nie ale moja babcia sądzi, że mogło mieć.

Gość biołogłowa
Poczytajcie zanim zaczniecie głupoty pisać i się ośmieszać! Ocet jabłkowy ma wiele korzystnych właściwości, m.in. wspomaga odchudzanie czy ułatwia trawienie. Wykazano także jego pozytywne działanie w leczeniu anemii. Zwiększa bowiem syntezę krwinek czerwonych. Może być więc stosowany jako naturalny lek pomocniczy w leczeniu anemii czy białaczki. Zawiera mikroelementy oraz witaminy, które także wspomagają leczenie białaczki. Pozytywne aspekty spożywania octu jabłkowego Ocet jabłkowy jest znany głównie jako przyprawa do potraw i sałatek oraz naturalny środek odchudzający, bowiem poprawia trawienie, wpływa na syntezę enzymów trawiennych oraz ułatwia rozkład tłuszczów. Posiada także wiele innych pozytywnych właściwości dla organizmu, m.in. poprawia działanie układu krwionośnego, a także działa odtruwająco na organizm. Białaczka to choroba nowotworowa układu krwiotwórczego. Wyróżniamy kilka rodzajów białaczek w zależności od elementów morfotycznych krwi, z którymi jest ona związana. Wyróżniamy białaczkę limfoblastyczną czy białaczkę szpikową. U większości osób cierpiących na białaczkę pojawia się także anemia. Jest to zbyt mała ilość hemoglobiny, co wiąże się ze zmniejszoną ilością czerwonych krwinek. Transformacji nowotworowej może ulec komórka macierzysta związana z procesem erytropoezy w szpiku, w wyniku czego dochodzi do wytworzenia bardzo dużej ilości nieprawidłowych krwinek czerwonych. Wtedy też ujawniają się objawy anemii. Naturalnym środkiem wspomagającym leczenie anemii może być ocet jabłkowy. W tym wypadku może być on zastosowany ze względu na swoje właściwości stymulujące - wytwarzanie krwinek czerwonych. Ocet jabłkowy jest bogaty w fosfor, wapń, potas i sód. Białaczka, to choroba związana także z wyniszczeniem organizmu, dlatego też dostarczanie składników mineralnych w occie jabłkowym jest dosyć istotne. Leczenie białaczki opiera się głównie na stosowaniu chemioterapii oraz na leczeniu radiologicznym, co sprzyja wytwarzaniu szkodliwych dla organizmu wolnych rodników. Może temu przeciwdziałać także ocet jabłkowy. Bogaty jest on bowiem w witaminę E, która wykazuje właściwości przeciwutleniające, tj. neutralizujące działanie wolnych rodników. Witamina E uważana jest za jeden z najsilniejszych antyoksydantów. Ocet jabłkowy może być więc stosowany jako środek profilaktyczny u osób z grup ryzyka zachorowania na białaczkę. Jak prawidłowo zażywać ocet jabłkowy w białaczce? Jeżeli osoba cierpiąca na któryś z rodzajów białaczki decyduje się na zażywanie octu jabłkowego, musi to skonsultować z lekarzem prowadzącym. Ocet jabłkowy może być spożywany w postaci płynnych mikstur sporządzonych w odpowiedni sposób w domu lub dostępnych w aptece. Osoby z chorobami żołądka, szczególnie z chorobą wrzodową, nie powinny go spożywać. Obecnie istnieje wiele suplementów diety zawierających w swoim składzie ocet jabłkowy, które mogą być stosowane u takich osób. Ocet jabłkowy nie może być spożywany w dużej ilości. Zaleca się wypijanie 2-3 łyżeczek octu, rozpuszczonych w szklance przegotowanej wody, najlepiej bezpośrednio przed posiłkami, 2-3 razy dziennie. W celu polepszenia smaku można dodać soki owocowe lub miód. Profilaktycznie stosowanie opiera się natomiast na przyjmowaniu 2 łyżeczek octu na pół szklanki wody. Dzieci 1 łyżeczka octu z 2 łyżeczkami miodu rozcieńczone w wodzie objętości odpowiadającej pół szklanki wody. Należy jednak pamiętać, że leczenie octem jabłkowym nie może być alternatywą do leczenia farmakologicznego. Może je jedynie wspomagać.

Gość ghfja
juz wiem dlaczego w internecie (zwlaszcza na forach) nie doszukiwac sie wiedzy o zdrowiu .. bo jakas tepa cipa chlapnie cos bez jakiegokolwiek sensu a pozniej sie to rozprzestrzenia jak cholera . ludzie ocet jablkowy jest z jablek jest naturalny zawiera bogactwo cennych skladnikow odzywczych ma sporo kwasow , ale pozytecznych jak kwas jablkowy ,cytrynowy, mlekowy OCET SPIRYTUSOWY to DNO