Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Power of love

Czy ta piosenka nadaje sie na tą PIERWSZA?

Polecane posty

Gość kaaaaaaaaaaaa
PIOSENKA JEST SUPER JA SAMA CHCIAŁABYM JĄ MIEĆ ALE MAMY ORKIESTRE A NIE CHCIAŁABYM USLYSZEC JAK JĄ ŚPIEWA 4 CHŁOPAKÓW :-) PIEKNA ALE TYLKO W ORYGINALE

Gość piotr rubik a feeee
blee. on ma okropne piosenki, taki wydumane, smutne, pompatyczne, okropienstwo przerost formy nad trescia:{

W topiku o pierwszych piosenkach napisałam tak: \"Mówicie o tej piosence Radka, słuchałam, przecież ona zaczyna się słowami: \"Choć nie masz oczu bardziej błękitnych, niż tamta miała...\" Nie wyobrażam sobie tańczenia pierwszego tańca do piosenki, gdzie facet wspomina swoją BYŁĄ! I mówi, że kocha mnie momo,że nie jestem lepsza od tamtej...! \" :-( Na pewno nie chciała bym rozmyślać o ewentualnej \"byłej\" mojego faceta na moim własnym weselu. Piosenka nawet ładna (zwłaszcza refren), ale uważam,że nie na pierwszy taniec.

mój kolega miał tą piosenke na pierwszy taniec, spiewała kobieta z mężczyzna, wyszło pięknie:) goscie byli naprawde wzruszeni;) ale faktycznie, gdyby miało zaspiewac to 4 facetów to lipa;)

lilia wodna i rain dropp posłuchajcie słow nie masz oczu bardziej błekitnych niż tamta Biała, tamta co kiedyś ..... ( chodzi o Maryję) ;) osobiście wybiorę inną piosenkę, ale ta również może być.

mówicie, że w tej piosence wspomina się byłych.. fakt, ale w kontekscie, że chociaz bylo się wczesniej z kimś, to tą osobe do której sie spiewa własnie się wybrało.. to wg mnie nie tyle wspominanie, co porównanie, że ta wybrana osoba jest najlepszą, tą, którą się całe zycie szuka:)

Jasne, chodzi o Maryję :O Maryja dla żartów niebo w strzępu porwała :O Trzeba być gluchym chyba. Tam jest \"Niż tamta miała\" A nie biała :O

Gość żenująca piosenka żenujące
wykonanie. tandeta. nie nadaje się.

Ależ co Wy mówicie, gdzie tu porównanie do Maryi? \"niebo dla żartów w strzępy porwała\" - przecież Maryja nic takiego nie zrobiła! Tu chodzi o tą jego byłą - rzuciła go i to z błahego powidu (\"dla żartów). \"Niebo na strzepy porwała\" - czyli zniszczyła jego \"niebo\"= szczęście , życie :-( skrzywdziła go...

Gość to wam powiem
ja tez to tak rozumiem :-(

Gość tekst jest ok na slub
Pytam się gwiazdy Co drogę wskazać Błądzącym miała Czemu ze wszystkich Pragnień na świecie Ty - mnie wybrałaś Gwiazda, co w rzece Wciąż się przegląda Też tego nie wie Czemu ze wszystkich Pragnień na świecie Wybrałem ciebie Czemu ze wszystkich Pragnień na świecie Wybrałem ciebie Połóż mnie Połóż mnie na twym Połóż jak Pieczęć na sercu Poczuj smak Poczuj smak by móc Jak pieczęć Proszę połóż Połóż mnie Połóż mnie na twym Połóż jak Pieczęć na sercu Tekst nadaje sie na slub, zgadzam sie z bezzebna łachudrą "porównanie, że ta wybrana osoba jest najlepszą, tą, którą się całe zycie szuka". Świadczy o tym tekst: Czemu ze wszystkich Pragnień na świecie Ty - mnie wybrałaś

ta jasne nie o byłej :P a ciekawe o kim a ten fragment : .....\" po którym został w komodzie szalik ....\" to o kim niby o Panu Jezusie ?? :O melodia ładna ale tekst się nie nadaje ;)

ja również uwazam że ta piosenka nie nadaje się na pierwszy taniec, ale każdy ma swój gust i będzie miał piosenkę jaką wybierze:)

Gość daniela
polecam Slubowanie-bede wierny Ci

daniela,wybacz ale jesli \"bede wierny ci\' porównujesz do psałterza wrzesniowego to chyba na głowe upadłaś:D piosenka proponowana przez Ciebie jest z gatunku\"gali chodnikowej\"(przynajmniej orginalne wykonanie) co do Psalmu..czy ktos tu(poza nielicznymi wyjątkami) słucha ze zrozumieniem?,,chodzi TAM oto ze sie dokonało OSTATECZNEGO jedynego wyboru///pomimo tego ze TEN FACET/KOBIETA nie jest 1 w naszym życiu..NAPEWNO chcę aby był OSTANIĄ.. do wczesniejszych związków,miłosci,drgan serca zawsze bedziemy mieli sentyment..bedziemy wracać myslą..ale ot zwykłe wspomnienia🌻.. \"ty kazdym latem i kazda zimą mojego świata\" a zwasze,to dłużej niz wieczność.wg mnie poto bierze sie slub. Psalm jest piękny-ale nie nadaję sie 1 pląs:D on jest bardziej do słuchania,niż do tanca..ewn. jako podkład na film z wesela..