Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pzeziebionko

co na przeziebienie w ciazy?

Polecane posty

Gość pzeziebionko

meczy mnie katar i kaszel co moge wziac?

Gość oskrzelka
lepiej sama nic nie bierz. U mnie tez zaczelo sie od zwyklego kataru a skonczylo sie zapaleniem oskrzeli i antybiotykiem. W ktorym jestes tyg ciazy, bo jesli to pierwszy trymestr to sama infekcja moze byc bardzo niebezpieczna dla ciazy. Ja dostalam ampicyline, to antybiotyk nie przenikajacy przez lozysko, a dodam ze moja pani doktor jest zwolenniczka minimalnej liczby lekow w ciazy. Na lepsze samopoczucie i katar kazala zrobic sobie syrop z miodu cytryny i cebuli. Aha i najwazniejsze to pilnowac temperatury bo ta moze byc doslownie zabojcza, oczywiscie jesli chodzi o dziecko. Narazie zrob sobie herbaty z miodem i z cytryna i do lozka. Nie bierz zadnych lekow na wlasna reke, a dla pewnosci idz jutro do lekarza to napewno ci nie zaszkodzi. Pozdrawiam :)

Gość pzeziebionko
dzieki !!!!wlasnie zaczol mi sie 4miesiac..

Gość oskrzelka
nie ma za co :) wiem z praktyki bo to moja druga ciaza 6 miesiac ze nalezy sie pilnowac bo zwylke przeziebienie raz dwa moze zamienic sie w cos pozadnego .

Gość ja miałam katar 2 tyg przed po
piłam herbatke z cytrtną a na gardło tantum verde, rutinoskorbin - najlepiej jak pójdziesz do lekarza :) pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia :)

Gość ja miałam katar 2 tyg
przed porodem :)

Gość jusiek
zdecydowanie tantum verde na gardło na katar woda morska w spray na kaszel mleko z miodem lub herbata z miodem icytryną

Ja właśnie pare dni temu bylam chora lekarz kazał pic herbatke z sokiem z malin , mleko z miodem , moczenie nóg w ciepłej wodzie z dodatkirm soli leczniczej na ból gardła Sebidin