Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

X-MAN

kto z was tak jak ja, nie pojdzie dzisiaj do kosciola

Polecane posty

Gość ja tam
nigdy nie chodzę

nie pamietam kiedy bylam.nie bede chodzic jak 3/4 spoleczenstwa tylko po to zeby odbebnic niedzielna msze, nie czuje potrzeby to nie chodze.

A ja poszłam, nie po to, by \"odbębnić\" po prostu lubię chodzić do kościoła, dobrze się tam czuję.. nie zaprzeczam, że poniekąd jest to taka \"tradycja\", ale chodzę tam z przyjemnością. Niedziela bez mszy nie jest dla mnie niedzielą.. to jak bez rosołu ;)

Dziwny ten temat. Autor topiku sprawia wrażenie jakby miał wyrzuty sumienia co niedzielę z powodu nieuczestnictwa.

Gość pose
ja niechodzę w niedzielę chociaz wierzę czasem w tygodniu ide

Dla mnie dziwny temat, ale z innych powodów, autor sugeruje, że jeśli ktoś nie chodzi do kościoła, to już nie może wierzyć w Boga. Tego, że ktoś może nie być ani ateistą ani agnostykiem, jednocześnie nie będąc katolikiem już nie przyjmuje do wiadomości zdaje się:-/

Zacytujcie fragment w ktorym cos sugeruje? Moze dla katolikow to dziwny topik, ale ja nie chodze i chcialem poznac opinie innych ludzi Zawsze gdy wsrod swojej rodziny przyznam sie ze jestem agnostykiem i nie chodze do kosciola to spotykam sie z podobnymi stwierdzeniami ze: -nic nie mowia tylko maja taki grymas na twarzy -nieladnie, -nie tego cie uczylismy, -w naszej rodzinie wszyscy wierza w Boga -nie przyznawaj sie do tego ze taki jestes

w odpowiedzi na pytanie z tematu - i ja tez nie :) mała wojna - a jak to jest z tymi ludzmi, o ktorych mowisz? masz na mysli Muzulmanow, Zydow, Neopogan, Hinduistow, Buddystow? :) to fakt, autor powinien byl uwzglednic mniejszosci religijne :)