Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytający..jak zwykle

Ewa-znaczenie imienia

Polecane posty

Gość pytający..jak zwykle

znacie jakąś Ewę??co o nije sadzicie??zbieram opinie:):)

Gość strzelczynni
wszystkie ktore znam sa falszywe

Gość vw-vw-vw
a moja Ewcia jest bardzo fajna :D

Gość fałszywe i złosliwe
egoistki , takie były Ewy , które znałam

Gość piekna brunetka
to taka jedna Ewa, ktora kochalem i kochac bede, ale ona mnie nie chciala :( Inne Ewki to moja siostra i pare innych kumpelek. Zgadzam sie, ze egoistki, ale cholernie duzo wdzieku maja i sa w gruncie rzeczy dobre, nieraz zagubione, czule, ale tez mocne, moga wydawac sie "bez serca" w pewnych sytuacjach, twarde i zdecydowane. Uwazam, ze sa pelne sprzecznosci. Jak to KOBIETY... ;)

Gość egoistki i wredne

Gość a tys nie egoistka
KAZDY jest egoista. Takimi sie urodzilismy ;)

Gość Polaris
to się nasłuchałam ja mam na imię Ewa ale mam nadzieję że nikt nie myśli o mnie tak jak wy o tych swoich znajomych Ewach

Gość Ewaefa
ja mam na imię Ewa i jestem cudowna! Naprawdę! A imię znaczy: dająca życie lub hawwa co znaczy wąż :P

Gość pytający..
nio dzięki:):)...moja dziewczyna ma na imię Ewa...i jest trochę egocentryczką:P..pa:)

Gość jedna z ew
Ewa to jest praimię, praimię wszystkich kobiet, Ewa brzmi jak ozdoba, a kobiecie jest dobrze w ozdobie.

spokojna, pracowita, porządnicka, systematyczna. Może przez to dla lekkoduchów trochę nudna, bo z zasadami. Ale dla wartościowego człowieka skarb: prawdziwy, lojalny przyjaciel, który nie zawiedzie nawet w bardzo cięzkich chwilach

Gość jedna z ew
już Cię lubię za prawdę z ku...riera wycięty:D.... z jedyną dygresją: Ewy nie są nudne...przeciwnie, ich towarzystwo nigdy Cie nie znudzi:P

Gość ewerlastinglow
O Ewie: Osobowość: Ta, co króluje w niebie i na ziemi Charakter: 95 % Promieniowanie: 97 % Rezonans: 120 000 drgań/sek. Kolor: Niebieski Główne cechy: Wola - Uczuciowość - Moralność - Akty­wność Totem roślinny: Lilia Totem zwierzęcy: Gołębica Znak: Panna TYP: Choleryczny. Mają niełatwy charakter. To ko­biety zdecydowane, pracowite, nieco chmurne, zazdro­sne, ale posiadające bogactwo czułości i miłości. PSYCHIKA: Są introwertyczkami, to znaczy, że mają skłonność do zamykania się w sobie i nie zawsze ujawniają swe myśli i uczucia. Są nawet skryte. Mają wielką pewność siebie i dużą dozę zdecydowania. WOLA: Bardzo rozwinięta, nie pozostawia miejsca egoizmowi. Ich totemem jest lilia, symbol piękna, czystości i silnego zapachu, który jednak nie wszyscy znoszą. POBUDLIWOŚĆ: W połączeniu ze zdolnością reakcji daje mieszankę wybuchową! ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Silna! Gdy się z czymś nie zgadzają, bardzo ostro się przeciwstawiają. Są uparte. porażki sprawiają im przykrość, ale nie powstrzymują Ich. AKTYWNOŚĆ: Zazwyczaj są wzorowymi uczennica­mi. Pociągają je zajęcia, w których trzeba dawać dużo z siebie, a najpiękniejszym z nich jest pozycja matki rodziny. Lubią także zawody, w których mają kontakt z dziećmi i z chorymi: mogą być lekarkami, pielęgniar­kami, nauczycielkami, zakonnicami. INTUICJA: Mają dobrą intuicję, ale nie ufają jej. Wolą spokojnie podążać utartymi ścieżkami, niż rzu­cać się w przygody. Stoją mocno nogami na ziemi. INTELIGENCJA: Nie starają się błyszczeć, a nawet wykazują pewną nieufność wobec ludzi, którzy próbu­ją za wszelką cenę przyciągnąć uwagę. Mają inteligen­cję analityczną, to znaczy interesują się raczej szczegó­łami, niż ogólnymi zarysami. UCZUCIOWOŚĆ: Łatwo je obrazić czy zranić. Są zaborcze, ale bardziej z chęci ochraniania innych, niż posiadania ich. Zdolne są do głębokiej przyjaźni, ale ograniczają liczbę przyjaciół i starannie ich dobierają. MORALNOŚĆ: Przestrzegają bardzo surowych za­sad. Posiadają wrodzony zmysł moralny, który zawsze objawia się w przełomowych chwilach. ZDROWIE: Posiadają dużą żywotność i solidne zdro­wie. Powinny prowadzić regularny tryb życia, aby nie dopuścić do nadmiernego rozwinięcia się i tak silnej pobudliwości. Słabe punkty: jelita, płuca i skóra. ZMYSŁOWOŚĆ: Stanowi ważną część ich życia uczu­ciowego. Wszystkie przyjemności życia i wszystkie popędy wiążą się dla nich z miłością - w najszczytniej­szym znaczeniu tego słowa. Najważniejsza jest dla nich radość dawania. DYNAMIZM: Sprawiają wrażenie, że wszystko przy­chodzi im z łatwością, podczas gdy w istocie muszą walczyć, by stanąć na wysokości zadania, którym jest "królowanie w niebie i na ziemi" dzięki zaletom serca. TOWARZYSKOŚĆ: Czują się swobodnie w towarzy­stwie, chociaż nie potrzebują innych. PODSUMOWANIE: Jako dzieci nie stwarzają problemów, albo raczej od najmłodszych lat umieją same rozwiązywać swe problemy, i później, kiedy staną przed nieuniknionymi trudnościami życia, doskonale potrafią same sobie poradzić.

Gość Folklorek
lojalne - do czasu, inteligentne, z cudownym poczuciem humoru i poczuciem sprawiedliwości. Mają swoje zasady i ich się trzymają, nie ważne co reszta.

Gość jedna z ew
ewerlastinglow--->szczęki mi opadły:p cała ja! chociaż nie wierzyłam nigdy w numerologię, wróżby i inne bzdety:)

Gość samodzielne niezalezne
opiekujace sie innymi - takie sa Ewy.

Gość ewerlastinglow
jedna ew ---> też sie zgadzam z tym opisem :D

Gość ..mamut..
cofacie sie do sredniowiecza :-p co ma imie do zycia czlowieka?

...mamut....w pewnym sęsie masz racje.... ..ale jednak coś w tych imionach jest bo ludzie z tymi samymi imionami mają bardzo często te same cechy... jednak w tych imionach cos siedzi....

Gość fourew
no, ale przynajmniej sobie tu miło pogadamy, każdy sie podzieli swoimi uwagami itd.

Gość placaca za swoją glupotę
ewy to najgorszy typ kobiet!!! nielojalne nieuczciwe mysla wyłacznie o swoich przyjemnosciach wieczorami pija piwo i ogladaja eurosport

Gość fourew
a kto pomyśli o naszych przyjemnościach, jeśli my o nie nie zadbamy. A na Eurosporcie wielu przystojnych samców :P

Gość najzłosliwszy typ kobiet
Ewa, sa zawistne i fałszywe

Gość hehehehahaha
"Najgorszy typ kobiet", taaaaa... Bo takie MARZENY czy inne AGNIESZKI to super-babki, nie? ;) Dla mnie MARZENA to synonim "najgorszej kobiety" i w dodatku brzydkiej, ale przeciez to nie imienia wina... A EWA kojarzy mi sie z piekna kobieta. Moze czasem zimna i oschla, ale przyjemnie na nia popatrzec, poza tym ma swoje zasady. Szanuje ja.

oczywiscie a Beaty to puszyste pannice, Agnieszki wredne i dwulicowe, Kaśki głupie...to jaki jest czlowiek nie ma nic wspólnego z tym jakie nadano mu imie...to pisałam ja, Ewa

Gość najzłosliwszy typ kobiet
potwierdzam i zimne jak sopel lodu

Gość eeeeeeeewwwwwwaaaaaaaa
ech,zgadzam sie z tym,ze imie kojarzy sie nam z osoba ktora je nosi-ja nie cierpie monik,agnieszek,kasiek i dorot ale to dlatego ze znam posiadaczki tego imienia i nie zyje mi sie z nimi dobrze

Gość jedna z ew
ilu dydkutantów, tyle opinii, ale faktem jest, że Ewa krytyki sie nie boi:D prawdą też jest, że interesuje sie sportem (w dzieciństwie chodziła z ojcem na mecze) tu także nauczyła się pić piwo, chociaż na poczatku jej nie smakowało:D ale w nałóg picia nie wpadła i jest porządną kobietą:) to na tyla a teraz na pewno posypią sie paszkwile:D:p🖐️