Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytający..jak zwykle

Ewa-znaczenie imienia

Polecane posty

Gość fourew
właśnie eviaczek, może najwyżej mamy pewne skłonności :)

Gość phiiiiiiiiii
kazdy z ojcem chodził na piwo , wielkie mi rzeczy!!!! dorzucam- zarozumialstwo

Gość fourew
wcale nie zimne, jak ktoś sam jest zimny nigdy nie zrozumie innego, albo nawet nie będzie się starał. Zimne i otępiały to są ofiary wojny :P

Gość jedna z ew
skłonności - dobre określenie:D no i uwielbiamy się bawić, w dobrym towarzystwie - miernota jest nam obca:D:p

Gość jedna z ew
tak, jestem w pewnych sytuacjach zarozumniała, ale ta cecha wychodzi mi czasami na dobre:p

Gość snobizm
równiez Ewom nie obcy :-(

Gość coz to ma znaczenie
czy ewa czy jakas tam krystyna, macie problem

Gość jedna z ew
no może nie snobizm lecz raczej oryginalność, która to niektórym ze snobizmem sie kojarzy:p

Gość tez Ewa
Ewki sa rozne, ale jedno jest pewne: nikt nie jest idealem, a wiec Beatki i inne Urszule nie powinny czuc sie lepsze od nas ;) Ja tez nie boje sie krytyki, bo sama znam swoje wady, ale i zalety rowniez!! :D Co wiecej, faceci zawsze chcieli sie ze mna zenic (i dostawali kosza, a wiec "zimna" jestem i "bez serca", no coz) a przyjaciolek tez mi nigdy nie brakowalo, wiec to chyba najwazniejsze :) Reszta niech sobie mysli i mowi co chce :P

Gość Drzazzzga
E, może znacie takie Ewy, ja snobką nie jestem, nie jestem fałszywa. Mam swoje zasady i jestem im wierna. Nie toleruję cwaniactwa, poklepywania się po plecach i odpuszczania win, za to, że z kimś bylam na wódce i za taką szczerość płacę. Staram sie pomagać i ... dobra nie będę się chwalić. Ale Ewa to fajne imię, a dziewczyny z charakterem :P

Gość snobizm
oryginalnosc??? masz poczucie humoru:-) ale to jedyna dobra cecha:-P

To prawda. Jeżeli imię określa człowieka, to znane mi EWY są naprawdę porządnymi ludźmi. I co dziwne: cechy, które tu podajecie są w 100 % prawdziwe i przypisane do EWY: spokojna, niezależna,.dumna, pracowita, estetka, lojalna. Jak kocha to wierna bez żadnych wyjątków. KOCHAM EWĘ i jestem szczęśliwy, że ona mnie też

Gość nie kazda Ewa ma takie
dobre cechy , ja znam kilka Ew i wcale ich nie maja :-( ale imie ogolnie ładne

Gość EWA MEWA
Ewa Drzyzga to ciepla kobieta jest, zupelnie sie nie zgadzam, ze "kazda Ewa jest wredna*. to tak jakby powiedziec, ze "kazda blondynka jest glupia". Tylko ograniczeni ludzie powielaja takie stereotypy.

Gość Łewkaaa
ta Ewa Drzyzga, Longoria, Bem, Sonnet, Demarczyk, Kasprzyk, Wiśniewska, Sałacka, Małas-Godlewska, Ziętek, Łętowska, Szabatin, Szelburg-Zarebina, Szykulska, Eve, Mendes, Green, Braun, różne są te ewy...

Gość Dukaty
Hercigova, Pacuła, Lipska, Wachowicz, Ewa z Raju :P

Gość Gżehó
W życiu znałem lepiej 3 Ewy: moja panią w klasach 1-3, koleżankę z klasy w liceum i...pewną Ewę (w sumie sam nie wiem jako kogo mam ją określic...cóż mogę ją nazwac jedynie koleżanką...). Panią uwielbiałem (to chyba pierwsza kobieta w której się zakochałem;]), koleżanka była niezwykle sympatyczna, a pewna Ewa...o to już dłuższa historia;P Ona naprawdę jest wspaniała, choc wiem,że nie wolna od wad (ale to jak każdy człowiek)... Chłonę każde jej słowo, każde spojrzenie, choc czasem rozmawia nam się trudno... Wiem,że ma wrażliwe serduszko, choc zgrwa niekiedy twardziela, jest nieufna i nie łatwo jej czymś zaimponowac, ale ta dziewczyna ma w sobie cos takiego,że po prostu jak czasem spojrzy to kolana się pode mna uginają:] Efka jesteś super... mam nadzieję,ze się nie pogniewasz o to co tu nabazgroliłem;P

Gość Pppew
a moja efcia:) ma dobre serduszko jest uczciwa i oddana ...no i ma zajebiaszczy tylek:)

Gość evć
tak sobie tu czytam i chyba już wszystkie możliwe cechy zostały przypisane temu imieniu sama jestem Ewą i czuję się indywidualnością, tzn-nigdy do końca przez nikogo nie zrozumianą, nie uważam żebym miała cokolwiek wspólnego z którąś z Ew jakie znam

Gość effkaaa
to prawda jestem idywidualistka z wnetrzem duchowym -dziwna jestem

Gość krarara
suka i psychopatka

Gość ewka ew
tak imię podobno ma znaczenie - choć bardziej data ur porządnickie z zasadami i starające się spełnić marzenia - jak ktoś im wejdzie w drogę zrobią wszystko, żeby zniszyć - stąd tyle niepochlebnych opinii ;) czasami też mają wszystko w d... - złudzenie optyczne, po prostu ma być tak jak chcą ;)

Gość xoxevwvaxox
znam jakąłś Ewę b sama mam tak na imię heh muśle że takie imie jest fajne heheh przunajmiej mi pasuje heh lol pozdro**

Gość ja jako Ewa
mam sobie to i owo do zarzucenia, ale o dziwo, środowisko odbiera mnie bardzo pozytywnie. Osobiście jednak wszystkie Ewy, które znam, lub znałam w przeszłości nie były warte funta kłaków. Tak więc... chyba nie ma reguły i nie ma sie co czepiać imienia.

Gość Ewusskkkiiiiiiiiii
Ja mam na imię Ewa i jestem z tego dumna!!!!uwielbiam jak ktos na mnie mowi ..Ewuśka:):)niemoge czytać to jak piszecie ....bo prawda imie to ma juz swoje określenie, ale tak naprawdę kazdy z nas jest inny!!!!ja jestem spokojna, uczciwa, lubie pomagać innym, szybko dostosowuje sie do towarzystwa i jest wesoło!!:)Kocham to imie i niezamieniłabym je na rzadne skarby!!!!!!Ewy to skromne i piękne kobiety!!!!:):)pozdrawiam wszystkie Ewuski:*):*):*):*)

Gość EwaEwciaEwuniaEwkęsJewciul
Witam wszystkich zgryzliwcow..!!! Nie rozumiem irytacji i zniewagi niektorych osob na tym forum do jakze pięknego imienia EWA. Nie wszsystkie Ewy są:''wredne,dwulicowe,i.t.d' moze akurat Was ogarnąl jakis pech.Moje kolezanki i przyjaciolki nigdy nie mają do mnie zadnej urazy.Troche samokrytyki,dystansu i empatii.Pozdrawiam wszystkie Ewy..!!!!:*:*:*::*

Gratulacje za "długowieczność" topiku. Jednak EWY muszą być ciekawe, skoro przetrwały aż tak długo. Proponuję dalsze wypowiedzi, ale przemyślane, obiektywne i nie chamskie. Moim zdaniem EWY to wartościowe kobiety - systematyczne, pracowite, lojalne. Tyle tylko, że nie lubią tłumów, mało towarzyskie, ale w kameralnym środowisku super dusze towarzystwa. No i mają coś do powiedzenia - po prostu mają wiedzę

kiedys nie lubilam swojego imienia, z wiekiem mi minelo ;) pozdrawiam wszystkie Ewy :D

Gość Ewuka
Ja też nie lubiłam swojego iminia do czasu. AL eja to akurat mam na imie Ewa bo urodziłam się w Wigilie;];] Ale jak poczyałam sobie waszych opini to az mi sie blogo zrobilo . AJ jako Ewa jestem:lojalna, uparta, nie lubie byc w centrum zaiteresowania, troskliwa, nie zbyt ufna, pracowita ale tez czasami zbyt ciekawska ...;(; Pozdrófka dla wszystkich Ew;] Zagadka" Jak się nazywa szesnaście bojowo, nastawionych Ew??? odpowiedź: F16