Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytający..jak zwykle

Ewa-znaczenie imienia

Polecane posty

Gość jedna z ewuś
nie prawda ze Ewy sa dwulicowe wrednie i ble ble ble jesteśmy najfajniejszymi babkami na świecie...najgorsze są Anki Kaśki Doroty I aldONY Mam wielu przyjaciół ktorzy sądzą ze moje imie jest ładne. A zresztą kochają mnie nie za moje imię tylko za to jaka jestem:P tak więc spadać bufony od naszego imionka,bo gdyby nie Ewa kiedys w raju to by was dziś na tym swiecie nie było.my mamy pierszenstwo,Ewa była PIERWSZA...:P

Gość
Ewa do od hebrajskiego chawwa znaczy "życie" :)

Gość Ewa 16
Jako Ewa jestem lojalna i wierna w uczuciach - w miłosci i w przyjaźni. Cenię sobie wolność, niezależność (nie lubię być do niczrgo przymuszana), a także uczciwość i sprawiedliwość. Gdy trzeba, jestem wzorem pracowitości, ale unikam nielubianych zajęć... (niestety, im jestem starsza, tym coraz częściej i bardziej świadomie...). Jeśli potrafię, chętnie pomagam ludziom. Niestety, nie wszyscy mnie dobrze rozumieją i czasem posądzają o coś złego - mysli, intencje, czyny - niesprawiedliwie. W rezultacie wycofuję się na ubocze i wolę jak kot chodzić własnymi drogami (unikam kolejnego zranienia), a przecież lubię mówić i łatwo nawiązuję kontakty z innymi ludźmi. Szkoda, że mnie nie rozumieją...

Gość TeżEwa
Snobistyczna, zarozumiała egoistka... no wypisz wymaluj Ewa...:P Ale przynajmniej zadna Ewa nie boi się przyjąć krytyki. owszem ostrożnie dobiera przyjaciół ale przynajmniej wie ze może na nich liczyc tak samo jak oni na nią. kazda ewa to altruistka tak bylo jest i bedzie. a ze ma swoje zasady wsród których jest `rób swoje na swoich zasadach a inni niech mowią co chcą` to akurat jest zaletą. Fałszywa?? wredna?? choleryczka?? nielojalna?? nieuczciwa?? zawistna?? widocznie zasłużyłeś :P niech wam będzie, ale przynajmniej inteligenta :P

Gość figa1990
Ewa? imie szczerze nie ma znaczenia. bo o tym jakimi ludzmi jestesmy decyduja nasze wybory i motwy ktorymi sie kierujem... A co do Ewy... Moja przyjaciolka ma tak na imie i jest jedna z najlepszych osob jakie w zyciu poznalam.... Jest skryta w sobie, nie mowi o swoich uczuciach przez co jest sarkastyczna i niezbyt dobrze nastawiona do zycia, ale zeby byla egoistka? kazdy z nas jest... mniej lub wiecej. Pozdrawiam moja Ewcie... Trzymaj sie laska bo sie wykonczysz:*

Gość ..Misia..
Hej ty plecaco za swoją głupotę chciałabym dowiedziec sie jak masz na imie ja sie zgadzam sie z tym co naoisał ewerlastinglow ja mam na imie Ewa jak bym wiedziala to bys sie nie pozbierała!!!!!!!!!!!!

Gość Ludziiiik
Ja myślę tak: Mam koleżankę Ewe, która kiedyś wszyscy lubili, zapraszana była na wszelakie imprezy, każdy sie na niej wzorował pod względem makijażu i ubioru. Na studiach wykładowcy ja zapamiętywali i zawsze jak rok czegos nie wiedział ona miała taką inteligencję, ze zawsze wyratowała nas z opresji. Ale... no własnie, za dużo ludzi zaczęło ja obgadywać i zazdrościć. Znosiła to ale kiedys wybuchła i wszystko wygarnęła, co jej leży na sercu...Teraz ona jest raczej sama, nie przyjaźni sie z nikim z roku, ale na ulicy zawsze idzie z kimś. Ja uważam że każda zawiść jest z zazdrości, Jak ją ludzie zaczęli wychwalać, to reszta nie mogła tego znieść i chciała ja zniszczyc. Naszczęsie ona sie tym nie przejęła, poprostu zyje sobie z boku. Dlatego powiem, ze zazdroszcze jej uśmiechu, gustu, szczerości, wiedzy itp, dlatego nie moge jej znieśc, bo jej nie dorównam nigdy...

Gość MALUTKA EWA
Bardzo wiele cech pasuje do mnie,poza tym dla Ewy bardzo wazna jest rodzina,dzieci.W zyciu kieruje sie miloscia i dla milosci poswiecilaby wiele,jak ktoś ją zrani to długo pamieta...

Gość ghul
W Ewy które ja znam są dość powściągliwe w okazywaniu uczuć, dumne, czasem wyniosłe, inteligentne, wiem, że lubią pomagać innym, ale przejawiają to tak, że ludzie ich nie rozumieją i odbierają zupełnie inaczej. Tak naprawdę mają ambiwalentne charaktery... jednocześnie samolub i altruistka, introwertyczka i ekstrawertyczka, chłodna i zmysłowa, namiętna, błyskotliwa i gadająca od rzeczy, spokojna i wybuchowa... Właściwie trudno ustalić regułę, w jakich sytuacjach Ewy zachowują się tak, a w jakich całkiem inaczej... Ale zwykle są pewne siebie i stanowcze. Za to nie wszystkie moje znajome Ewy lubia wystepować publicznie. Pozdrawiam wszystkie Ewy, bo mimo wszystko uważam, że to wspaniałe kobiety!

Gość EEEEEEEEEEEEEEEEEvvvvvvvvvaaaa
Ja dodam natomiast, że mój przedmówca miał rację!! Na pewno ten opis pasuje do mnie, wiele we mnie sprzeczności. Na pewno jestem altruistką, ale są chwile, że myślę także o sobie, szczególnie wtedy , gdy naprawdę czuję , ze zapomniałam o swoich problemach i zaniedbuje się , np. swoje zdrowie. Jestem choleryczką i to najbardziej mi przeszkadza w życiu, ale jeśli ktoś stara się zrozumieć moj trudny moment to się wyciszam, a nawet zamykam w sobie, aż zupełnie powrócę do równowagi.. A przychodzi ona szybko i znowu jestem pełna humoru i lubianego przez wszystkich dowcipu. Staram sie być odpowiedzialna, ale w duszy nadal jestem szalona. Lubię czasami robić rzeczy o które by mnie nikt nie podejrzewał , nie lubię żyć zgodnie z moim wiekiem( mam 36 lat), nie lubię zaszufladkowywania, cenię niezależność pod każdym względem, kocham zaszaleć i spokój we własnym domu. Ale przede wszystkim nie jestem egoistką ani snobistką ani bufonem, bo zawsze jeśli jest źle to szukam błędów u siebie, co ja źle zrobiłam, a potem szukam winy u innych.......... Pozdrawiam wszystkie Ewy i wszystkich , którzy mimo wszystko mają dobre zdanie o nich właśnie.

Gość ewa:
nie wyrażaja publicznie swoich uczuc, dlatego moga sie wydawac zimne i oschle, ale wewnatrz nich jest wulkan uczuc i czasami nie wiedza jak sobie z nimi radzic; inteligetne ; czule ; skryte ; samodzielne ; czesto feministki ; twardo stapaja po ziemi ; egoistki ktore czesto chca pomoc wszystkim wokol ; sa pelne przeciwieństw ; z zasadami ; silne ; potrawia przetrwac karzde przeciwnosci losu ; wytrwałe w dazeniu do celu ; nie lubia przegrywac ; ciezko sie pracuje na ich przyjazn, zaufanie czy milosc , ale za to jak juz to u niej ktos zdobedzie potrafi dl takiej osoby nawet zabic ; potrafia wybrac wlasciwa droge w kazdej sytuacji ; niezdecydowane ; dobre matki ; przede wszystkim kochajace, chc trudno im to okazac

Gość Ewcia:)
Jestem jedna z nich. Duzo osob mi mowi ze jestem uparta jak osiol, troche wredna ale to cos w rodzaju ze nie probuje ze wszytskich po kolei znanych mi osob robic sobie przyjaciol. Nie jestem typem slodkiej dziewczynki ktora wszystkim slodzi i tym chce zyskac sympatie. Wole zbudowac cos z mala grupka osob badz nawet w pojedynczymi jednostkami ale szczerego, trwalego. Coz jeszcze..drobiazgowosc to moja cecha. Prawie wszystko musi byc na osattni guzik, raczej systematyczna. Ambitna . Rozsadna. Raczej wole cos przemyslec niz na spontana( jesli chodzi o decyzje) Zdecydowanie dominujaca w sensie majaca zdanie, nie lubiaca falyszywosci. Wybuchowa. Ale dla "tych" osob co trzeba raczej mila, oddana i kochajaca.

Gość Evus/evas/fefa/itd inaczej ewa
19:14 [zgłoś do usunięcia] ewerlastinglow O Ewie: Osobowość: Ta, co króluje w niebie i na ziemi Charakter: 95 % Promieniowanie: 97 % Rezonans: 120 000 drgań/sek. Kolor: Niebieski Główne cechy: Wola - Uczuciowość - Moralność - Aktywność Totem roślinny: Lilia Totem zwierzęcy: Gołębica Znak: Panna TYP: Choleryczny. Mają niełatwy charakter. To kobiety zdecydowane, pracowite, nieco chmurne, zazdrosne, ale posiadające bogactwo czułości i miłości. PSYCHIKA: Są introwertyczkami, to znaczy, że mają skłonność do zamykania się w sobie i nie zawsze ujawniają swe myśli i uczucia. Są nawet skryte. Mają wielką pewność siebie i dużą dozę zdecydowania. WOLA: Bardzo rozwinięta, nie pozostawia miejsca egoizmowi. Ich totemem jest lilia, symbol piękna, czystości i silnego zapachu, który jednak nie wszyscy znoszą. POBUDLIWOŚĆ: W połączeniu ze zdolnością reakcji daje mieszankę wybuchową! ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Silna! Gdy się z czymś nie zgadzają, bardzo ostro się przeciwstawiają. Są uparte. porażki sprawiają im przykrość, ale nie powstrzymują Ich. AKTYWNOŚĆ: Zazwyczaj są wzorowymi uczennicami. Pociągają je zajęcia, w których trzeba dawać dużo z siebie, a najpiękniejszym z nich jest pozycja matki rodziny. Lubią także zawody, w których mają kontakt z dziećmi i z chorymi: mogą być lekarkami, pielęgniarkami, nauczycielkami, zakonnicami. INTUICJA: Mają dobrą intuicję, ale nie ufają jej. Wolą spokojnie podążać utartymi ścieżkami, niż rzucać się w przygody. Stoją mocno nogami na ziemi. INTELIGENCJA: Nie starają się błyszczeć, a nawet wykazują pewną nieufność wobec ludzi, którzy próbują za wszelką cenę przyciągnąć uwagę. Mają inteligencję analityczną, to znaczy interesują się raczej szczegółami, niż ogólnymi zarysami. UCZUCIOWOŚĆ: Łatwo je obrazić czy zranić. Są zaborcze, ale bardziej z chęci ochraniania innych, niż posiadania ich. Zdolne są do głębokiej przyjaźni, ale ograniczają liczbę przyjaciół i starannie ich dobierają. MORALNOŚĆ: Przestrzegają bardzo surowych zasad. Posiadają wrodzony zmysł moralny, który zawsze objawia się w przełomowych chwilach. ZDROWIE: Posiadają dużą żywotność i solidne zdrowie. Powinny prowadzić regularny tryb życia, aby nie dopuścić do nadmiernego rozwinięcia się i tak silnej pobudliwości. Słabe punkty: jelita, płuca i skóra. ZMYSŁOWOŚĆ: Stanowi ważną część ich życia uczuciowego. Wszystkie przyjemności życia i wszystkie popędy wiążą się dla nich z miłością - w najszczytniejszym znaczeniu tego słowa. Najważniejsza jest dla nich radość dawania. DYNAMIZM: Sprawiają wrażenie, że wszystko przychodzi im z łatwością, podczas gdy w istocie muszą walczyć, by stanąć na wysokości zadania, którym jest "królowanie w niebie i na ziemi" dzięki zaletom serca. TOWARZYSKOŚĆ: Czują się swobodnie w towarzystwie, chociaż nie potrzebują innych. PODSUMOWANIE: Jako dzieci nie stwarzają problemów, albo raczej od najmłodszych lat umieją same rozwiązywać swe problemy, i później, kiedy staną przed nieuniknionymi trudnościami życia, doskonale potrafią same sobie poradzić. Hmm..porównałam to ze samą sobą ii .. wniosek: .. Niektóre cechy się zgadzają .. a niektóre nie.. ( nie ma człowieka o takim samym charakterze ) .. Ale imię te jak i wiele innych ma to coś .. to co ma każda ewa .. A wy na górze trochę mnie przeraziliście.. z tą fałszywością itp .. xD ..

Gość hhhee
niewiem to takie trudne

Gość zakochanyw Ewce
ja znam pewna Ewka sliczna dziewczyna. a co do charakteru to bardzo pewna siebie, intelegetna, pracowita, lojalna, strasznie uparta, lubi dominowac( w zwiazku z facetem musi byc zawsze na jej), cięzko zdobyc jej zaufanie, zazdrosna, nie ujawnia swoich uczuc i mysli, stwarza sobie poze takiej jakby ,,twardej babki'', lubi byc w centrum zainteresowania, łatwo nawiązuje kontakty z ludzmi, wygadana, lubi sie dobrze bawic, sama chce sobie radzic z problemami. a co najwazniejsze trudno sie jej oprzec. pozdrawiam wszystkie Ewki:*

Gość Ewa...
to najpiękniejsze imię kobiece :)

Gość .....prawda
najpiękniejsze :) Ewa..to moje Życie:)

Tak.........Ewy nie da się nie zauważyć ;)

Gość ewix3108
ja tez jestem Ewa, imie mi sie nie podoba, bo kojarzy mi sie z stara baba ;p wszystkie Ewy jaki zanm są nieładne, nieogarniete a ja? uwazam sie za osobe inteligentna , nie majaca problemow w szkole, osiagajaca w zyciu wszelkie awanse, jedyne co mi nie wycgodzi to zwiazki, ale to głownie z mojej winy , bo mam zbyt wyskokie wymagania i mysle ze nie wiadomo kim i jaka jestem. ;/ ale przynajmniej szczera jestem :)i zgadzam sie z opisami facetow ktorzy pisza ze osoby o tym imieniu udawaja niezalezne kobiety - prawda... ale nigdy nie okazujemy uczuc ;pp

Gość moja Ewa....
to kobiecość w 200 % :)