Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zieloneszkełko

Skutki uboczne Cerazette

Polecane posty

Gość zieloneszkełko

Czy któraś z Was bierze Cerazette? Boli mnie ostatnio brzuch, mam mdłości... normalnie czuję się tak jak w początkach ciąży. Do tego synek ostatnio nie chce piersi(przed chwilą znalazłam w jakiejś gazecie, że dziecko samo rezygnuje z piersi jak matka jest w ciąży) Wiecie, boję się, że to może być ciąża. Ale myślicie, że mimo Cerazette mo żna zajść? No i ostatnia @ mnie zdziwiła - trwała 11 dni! A przed ciążą miałam po 3-4dni. Wiem, wiem... zrobić test. Ale kupię go dopiero jutro, a teraz się zastanawiam. Z jednej strony marzę o drugim dziecku w niedługim czasie, z drugiej- teraz to chyba za wcześnie, organizm musi się chyba zregenerować. Miałyście, bądź słyszałyścue o podobnym przypadku?

Ja brałam po pierwszym porodzie. Czułam sie fatalnie po tym. Bolał mnie brzuch i byłam rodrazniona Wzięłam chyba tylko jedno opakowanie i podziekowałam. Jednak nie miałam krwawien tak długo,jak długo karmiłam córke. Pozdrawiam.

Ja biorę pól roku i oprócz podwyższonej nerwowości i braku okresu to nie narzekam na Cerazette No chyba ,że na cenę:D

Nie.Ja nie miałam problemu z karmieniem. U Ciebie raczej stawiałabym na to,że małemu lepiej jest pociągnąć z butli,niż z cycuszka. Dajesz mu butlę i jemu jest tak wygodniej. A co do antykoncepcji...no cóż...ja nic nowego nie wymyslę.Na ten okres karmienia najlepsze sa gumki. No chyba,że chcesz zastrzyk na trzy miesiące-Diprovera. To też jest skuteczna metoda antykoncepcji.No ale bardzo depresyjna niestety.

Witam! Ja dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę i powiedziłam dziękuję. Na początku było ok, brak okresu i żadnych skutków ubocznych. Ale przez ostatnie 3, 4 miesiące miewam straszne bóle brzucha, mdłości, zmiany nastroju itp. Brałam Cerazette przez ponad rok, moja pani gin powiedziała, że zdarzają się plamienia ale na ogół przy braniu tych pigułek nie ma się okresu i im dłużej się je bierze tym plamienia są rzadko. Ja potrafiłam krwawić przez trzy tygodnie!!! Dlatego powiedziałam stop. A dzisiaj to już czuje się zupełnie fatalnie. Żałuje że trułam się tak długo. Nie karmię już piersią od dwóch miesięcy, więc mogę zmienić pigułki ale i tak się zastanowie, czy znowu coś łykać. Po Cerazette troche się zniechęciłam do tabletek anty.

Powiem Wam tylko jeszcze,że po tych wrednych pigułach moja prolaktyna zwariowała i miałam okropny problem z zajsciem w druga ciąże. Ale to tak tylko na marginesie. Poprostu,ja przestałam karmić,a mleko nadal w piersiach zostało...i to na kolejne 2lata!!!!! Dramat. Ja pozdrawiam i uciekam spać

Zielone szkiełko ja nie miałam problemów z karmieniem. Próbowałam synka przesstawić na butelkę,ale nie dało rady.

Myślicie, że zdrowiej byłoby odstawić syna od piersi (podarować to CAŁE JEDNO karmienie na dobe) i przejść na coś normalnego? Jakieś \"zdrowsze pigułki\"?

no właśnie ja też mam jeszcze pokarm, może to są śladowe ilości ale są.

Tu Ci nie pomogę ,bo mój ssak praktycznie nic innego nie je:( Ale może popytaj kogoś kto się na tym zna.

No tak...miałam iść a nadal tu ślęcze :P:P:P Aga. Ja też miałam śladowe ilości.Ale miałam i to dwa lata. Zauważyłam dopiero podczas samobadania piersi,że mi kurcze coś leci.Mysle sobie RATUNKU!!!!Mam raka!!!A tu prolaktyna za wysoka. Zielone... Pewnie że są fajniejsze tabsy.Ale nie podczas karmienia. Ginekolog Ci dobierze tabletki,ale musisz przestac karmić.

JA TAm uwielbiałam cerazette, choć przyznaję na yasminie moje libido ma się lepiej. Mleko zniknęło mi po tygodniu, przez rok zadnych krawanień, do tego yasmin jest droższy. Czasami podobno dzieci same sie odsatwiają, idx do gina poros o wykluczenie ciąży i inne tabsy, skoro i taj nie chce jeść, szkoda nerw.

zieloneszkiełko ja biore cerazette drugi m-c-wykupiłam jeszcze 2 opak i chyba na tym poprzestane plamienia mam non stop a co do ciazy to napewno trzeba wziac całe opak i dopiero mazna bezpiecznie sie \"seksowac\"

Gość Hi
No wlasnie, ja biore Cerazette, czuje sie po nim bardzo dobrze, mialam juz dwie miesiączki... jednak teraz długo juz nie mam. Czy mozna zajsc w ciążę pomimo zażywania Cerazette??? Proszę o odp.

Gość Elix
Jeśli stosowałaś cerazette zgodnie z ulotką to zajście w ciążę jest praktycznie niemozliwe. Organizm po ciąży nawet długo po lubi płatać figle.

ja biore cerazette i dolegliwosci typu mdlosci, rozdraznienie i karawienie 1,5 tygodnia mialam jak bralam pierwsze opakowanie . a potem przeszlo , teraz czuje sie oki

stosowałam przez rok(od 3 tygodnia po porodzie,przez okres karmienia piersia) i nie kojarze zadnych,absolutnie zadnych skutkow ubocznych.pozdr

Gość dorcia33
Ja tez biore juz 3 ms i jest ok.

Gość jak narazie oki
miałam boleści żołądka i wątroby ale tylko raz i jeszcze niewiem na 100 proc ze to po cerazette moze to dieta bo mialam tam tylko raz plamienie trwało 4 dni i teraz spokój jestem juz na końcu opakowania prawie

Gość majeczka.kot
Stosuję cerazette już 9 miesiąc. początkowo miałam plamienia tzn. przy 2 pierwszych opakowaniach. teraz nie mam ani plamień ani miesiączki. Jakoś mi to specjalnie nie przeszkadza. A tak w ogóle to czuję się dobrze. Cały czas karmię małego, tylko w nocy ale zawsze. Z przejściem na butelkę był horror. W ogóle z piciemz butelki czegokolwiek to dramat. Od samego początku soki, herbatki z łyżeczki a teraz z kubka i to nie z niekapka!!!.

Gość gochna.lizik
Dla mnie cerazette to świetny wynalazek. Po porodzie nie chciałam znów zajść w ciążę a cały czas karmiłam. Tak więc zdecydowałam się na cerazette i dobrze. Obyło się bez skutków ubocznych.Polecam

Gość dorcia33
Wzielam ostatnie opakowanie z trzech..i zatrzymal mi sie okres.

Gość alcia.max
Do dzisiaj stosuję cerazette i jest to już 2 rok. Miesiączki nie mam to fakt. Ale nie mam też żadnych objawów ubocznych. bardzo sobie chwalę. Zaczęłam bo karmiłam i tak jest zresztą do tej pory.

Gość dorcia33
Moj okres wroci kiedys?Juz ich nie biore.

Gość rzuciłam to i juz
od 3 dni nie zażywam cerazette jestem 3 mce po porodzie i nie jem tego szkoda sie truc

Gość daria.wilk
I pewnie wierzysz, że karmienie zabezpiecza przed ciążą. Gratuluje!!!

Gość a mnie odpowiadają
A mnie bardzo odpowiadają. Każdy mo oczywiście własne doświadczenia. Dla mnie cerazette są ok. Nie mam zadnych skutków ubocznych a stosuje je juz kilka miesięcy.