Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mama 6 latki

córce ropieją dziurki w uszach

Polecane posty

przesadzacie... kolczyki w uszach ma jakies 99% kobiet w Polsce to nie jest od razu tatuaz czy kolczyk w pepku paranoja

Gość nie pojmuje matek
Wiesz kaprysna, wbrew pozorom to wlasnie prowadzi do prostytucji. Po co przekluwasz dziecku uszy? Bo chce byc modne i ladnie wygladac. Ok. To teraz, a co bedzie za pare lat? Przekluje sobie pepek, albo lechtaczke! Bo bedzie chcialo modnie wygladac. Im dziewczyna starsza, tym chec modnego wygladu kierowana jest checia przypodobania sie mezczyznom. A jesli ty swojej corce bedziesz od malego na wszystko pozwalac, to ani sie obejrzysz jak nie dosc, ze zacznie cie terroryzowac i sobie z nia po prostu nie poradzisz, to jeszcze wyladuje na ulicy. W ten wlasnie sposob rodza sie przyszle kurewki albo dziewczynki uprawiajace sposnsoring (choc dla mnie to jest jedno i to samo). A wszystko to tylko i wylacznie z winy ich rodzicow (przewaznie matek).

Gość nie pojmuje matek
Martinella - jasne! 99% kobiet, a nie malych dzieci! Sama nosye kolcyzki, mam nawet kilka dyiurek w jednzm uchu, ale przeklulam je sobie w wieku 15 lat, kiedy mialam juz pelna swiadomosc! Jak bylam mala tez chcialam miec kolczyki, ale mama mi nie pozwolila i wytlumaczyla po prostu ze jestem za mloda. Zrozumialam i nie bylo tematu.

mysle ze przesadzasz z iloscia 99 procent swoja droga. skoro teraz ulegasz jej namowom jesli dziecko ma kilka lat. i pozwalasz jej na to to tym bardziej jesli zacznie samodzielnie myslec prawda? dla mnie to racjonalne. jesli pozwal;asz w pewnym sensie decydowac kilkulatkowi o sobie to potem tez bedziesz musiala bo bedziesz niekonsekwentna przynajmniej jesli chodzi o cialo:D

Gość nie pojmuje matek
cos mi sie stalo z klawiatura i pozamienialy mi sie z i y. Stad te bledy powyzej.

Gość nie pojmuje matek
Dziewczyny, wy nie rozumiecie o co mi chodzi. Jasne, ze od samego przekluwania uszu dziwka sie nie stajesz. Tu chodzi o sam fakt pozwalania malemu dziecku na wszystko, a szczegolnie na cos, co jest ozdabianiem ciala w celu podobania sie innym i bycia modnym. Czyli pusta, niekonieczna, wrecz prozna przyczyna. Takie male dziewczynki pozniej chca sie szybko malowac, chca sie szybko opalac, farbowac wlosy itd. Jesli matki im na to pozwalaja, a corki sa zadowolone bo widza dzieki temu wieksze zainteresowanie mezczyzn, to to sie posuwa jeszcze dalej. A potem ludzie sie dziwia, ze sa gwalty, bo takie mlode wymalowane i zakolczykowane siksy prowokuja facetow swoim strojem i zachowaniem. Gwalty, prostytucja i sponsoring. Powtarzam, ze nie zawsze musi tak byc, wszystko zalezy od matki.

tak to do mnie akurat przemawia. ale ja mysle ze wszystko zalezy od wyjasnienia dziecku co i jak. a nie pozwalania na decydowanie o wlasnym ciele w wieku kilku lat potem nastu ehhh szkoda mi tych dzieci.

Do nie pojmuję maatek. Przeczytaj ,co wypisujesz na tym forum i puknij się w głowę. Jakieś dziwne i wręcz nienormalne wysnuwasz tu hipotezy.To ,ze kobieta chce sie podobać mężczyźnie to jeszcze nic strasznego. Jaki to ma związek z prostytucją? A jaki przekłucie uszu z przekłuwaniem innych części ciała? Ja mam kolczyki od ósmego roku życia i jakos przez tyle lat nie przyszło mi do głowy kolczykowania pępka, brwi,łechtaczki. Myślę,że większoścc dziewczyn z przekłutymi uszami równiez nic poza nimi nie dziurawiła. Dziwna jesteś- kompleksy, brak powodzenia u mężczyzn, nienawiść do innych kobiet- w wielu widzisz przyszłe lub aktualne prostytutki, co Ty wypisujesz?

Gość .magda.
Do ''nie pojmuje matek'': "potem ludzie sie dziwia skad tyle prostytucji wsrod mlodych dziewczyn..."- czy ty jestes normalna? "Takie male dziewczynki pozniej chca sie szybko malowac, chca sie szybko opalac, farbowac wlosy itd. Jesli matki im na to pozwalaja, a corki sa zadowolone bo widza dzieki temu wieksze zainteresowanie mezczyzn, to to sie posuwa jeszcze dalej". -> własnie = JESLI matki im na to pozwalaja. To, ze dziewczynka ma przeklute uszy nie znaczy od razu, ze mama jej pozwala chodzic na solarium w wieku kilku lat czy sie malowac. Jestes lagodnie mowiac niepowazna. Zastanow sie nad tym co piszesz, nie oceniaj wszystkich dziewczynek, ktore maja kolczyki i ich matek w ten sposob. To bardzo niegrzeczne i niesprawiedliwe. Wspolczuje twojemu przyszlemu dziecku. Puknij sie w glowe, ale swoja droga swiat bylby nudny bez takich osob jak ty:)

Gość nie cierpie kolczykow
Na szczescie nikt mi jako dzieku nie przekul uszu. Bylabym teraz o to wsciekla.

Gość Jakastakasobie
:) Ubawilam mnie wasza dyskusja. Mam 27 lat. Uszy przebite od 6 roku zycia. Kilka lat temu zrezygnowalam z kolczukow wogole z powodu powtarzajacych sie ropien. Mysle ze ten fakt nie wplynal na mnie. Nawet na moj stosunek do bizuterii -- nosze lancuszek, branzoletke --- na wyjscie tylko cos bardziej widocznego. Moja siostrzenica ma przebite uszy od 2 roku zycia. Mysle ze tez to dla niej samej nie bedzie mialo znaczenia. Jak dorosnie i zacznie zauwazac takie rzeczy to sama zdecyduje, czy dalej chce je nosic czy nie. Jedne dziewczyny sa bardziej kobiece, lubia blyszczaca bizuterie i zwiewne fatalaszki inne wola umiar i wygode --- i to niewiele zalezy od rodzicow, na szczescie....

Gość .magda.
I jeszcze cos; to czy dziewczyna jest prostytutka, dziw.. itp zalezy od tego co ma w glowie a nie w uszach. Co ma jedno ma wspolnego z drugim?!?! Chyba naprawde masz powazne kompleksy. Albo sama jestes taka w jaki sposob piszesz o innych.

Gość Jakastakasobie
a na ropiejace uszy polecam szalwie i trybiotic pomocne moze byc zmienienie kolczykow na takie ze stali chirurgicznej, tytanu lub po prostu srebra ---- wbrew pozorom, czasem organizm nie toleruje zlota.... nie przejmuj sie opiniami powyzej :) najwazniejsze jest to zebys kochala corke a ona ciebie i bys nie pozwolila, by nabawila sie kompleksow z jakiegokolwiek powodu ---------------------------------- ja dzieki moim rodzicom zawsze myslalam ze jestem gruba - mo moja siostra byla szczuplejsza --- teraz jak patrze w stecz to widze ze bylam szczupla, a moja siostra po prostu wychudzona :)

Gość nie pojmuje matek
Ja juz nie bede z wami wiecej dyskutowac, bo widze ze to nie ma sensu. Nie zdziwie sie jak ktoras z was zazyczy sobie przeklucie uszu swojemu dopiero co narodzonemu dziecku, zaraz po porodzie. Przeciez wy jestescie jakies walniete! Same piszecie, ze dzieci nie rozumieja tego, ze takie dwuletnie w ogole nie zdaja sobie sprawy z tego co maja. No wiec pytam: po co w takim razie narazacie je na bol (bo przeciez one czuja bol kilka razy mocniej od doroslych) i na powiklania typu ropienie czy opuchniecie uszu???? Jezeli przekluwacie uszy dwuletniemu dziecku, to robicie to tylko i wylacznie dla siebie - zeby ozdobic swoje dziecko, zeby pokazac swoim kolezankom jaka to macie ladna modna laleczke! To jest chore i powinno sie to leczyc. Natomiast jezeli przekluwacie uszy szesciolatce czy siedmiolatce, ktora sama sie dopomina, to znaczy ze jestescie slabe i nieodpowiedzialne i ze ulegacie zachciankom waszego dziecka. Zamiast zaprotestowac i wytumaczyc dziecku ze to jeszcze nie pora, to leziecie z nim do kosmetyczki, a potem raz z glupia kosmetyczka zachwycacie sie efektem. To p owinno byc zakazane. W gabinetach powinni przekluwac uszy co najmniej od 12 roku zycia! A najlepsze sa matki, ktore nawet nei ida do gabinetu, tylko same przekluwaja dziecku uszy, np. przez ziemniaka! Jestescie posrane i wcale sie nie dziwie, ze potem wasze corki rosna takie same jak wy i przekazuja swoim dzieciom to samo co wy przekazywalyscie im i co wasze matki wam przekazaly. I tak dalej, i tak dalej, z pokolenia na pokolenie coraz wieksza glupota.

Gość .magda.
A do autorki topicu - tak jak radza dziewczyny- zaloz corce srebrne kolczyki najlepiej kolka a nie takie ze sztyftem. Pozdrawiam:)

Gość .magda.
Haha:) To naprawde juz nie dyskutuj nienormalna dziewczyno. Pierwszy raz w zyciu slysze takie glupoty. Jestes po prostu bezczelna i zalosna.

Gość Beszija
Co droga Magdo słyszysz po raz pierwszy w życiu? Ze przekłuwanie uszy małemu dziecku, narazajac go w ten sposób na cierpienia spowodowane papraniem, lub naderwaniem ucha w złobku , przedszkolu jest chore? To po raz pierwszy w życiu słyszysz? Czy też , że uleganie kilkulatkowi i spełnianie jego głupich kaprysow jest chore? Kto w domu decyduje, rodzice, czy dziecko? Czy to, że kilkumiesięczne dziecko, lub kilkuletnie w kolczykach to horror i szczyt złego smaku? Gdzie takie rzeczy się stosuje?, w plemianiach jakis tam. To moze i kółko w nosie zafundowac dziecku?. Bo póżniej, ze strachu moze sie na to nie zdecydować.

nie pojmuje matek - zauwaz ,ze przekuła uszy USZY ,które matki przebijają dzieciom od wieków :O a może ty nie miałas :> dlatego ci żal ;)

ja mialam jak byłam malutka kurewka nie jestem , pusta tez nie , ani zadnym sponsoringiem nie maluje sie ostro , wlosy mam naturalne , i czekoladka po solarium tez nie jestem ! i co ?

Gość .magda.
Nie Beszija, pierwszy raz w zyciu slysze takie glupoty, ze przeklucie uszu prowadzi do prostytucji, ze przeklucie ucha to to samo, co przeklucie brodawki, pepka. I czemu od razu dopowiadanie rzeczy, ktorych nie ma? Czy autorka topicu napisala, ze przeklula dziecku lechtaczke? Ze wykupila corce karnet na solarium albo zafarbowala wlosy? Odpowiedz brzmi NIE.

Gość boromasz
Czego, ma byc mi żal? I wiesz, przed wiekami, ludzie mieszkali w jaskiniach, biegali po lesie z dzida polując na mamuty, tego tez mi nie żal. Tobie tak ? I w dalszym ciągu nie rozumiem, po jakie licho, miesięcznemu, lub likuletniemu dziecku niezbędne są kolczyki. Ja widzę same minusy.

Gość pytajnikk
po co przekłuwa się uszy małym dziewczynkom?

Gość zaniepokojona mam 6 latki
dziewczyny dajcie spokoj! poprosiłam o radę i zostałam zmasakrowana ,wrecz wykleta za ten straszny czyn jakim jest przekłucie uszu:) Kolczyki wyjełam,poszukam tych ze stali chirurgicznej:)Bardzo dziekuje za cenne rady dziewczynom które nie podniosły tego zabiegu do rangi przestepstwa:)Gdyby to byl kolczy w języku mogłabym mieć wątpliwosci ale zwykłe przekłucie uszu wiązac od razu z prostytucją -a fe ,nieładnie :D:D szczerze mówiąc nie wiem tylko gdzie mozna zakupić takie ze stali,czy dostanę je w sklepie z bizuterią ?

Gość zaniepokojona mam 6 latki
jeszcze wytłumaczę,corcia widziała w szkole inne dziewczynki z kolczykami[80% klasy o je nosi,nawet chłopcy :) ],prosiła o to od roku,traf chciał że dostała je w prezencie,więc nie widze problemu. Najwiekszym problemem jest to że uszy zaczęly ropiec i w tym temacie szukałam rad:)