Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mama 6 latki

córce ropieją dziurki w uszach

Polecane posty

Gość dzieki Martinella
🌼

ja ma przeklute uszy od kilkunastu lat, dawno zagojone ale.... ropieja mi zawsze kiedy zaloze kolczyki z kamieniem, niewazne czy cyrkonia czy inny kamien - ropieja po kilku godzinach a wczesniej koszmarnie swedza. niewazne czy jest to srebro, biale czy zolte zloto. po prostu mam alergie na kamienie i tyle. niewazne ze kamien jest szczelnie obudowany srebrem i praktycznie nie ma kontaktu ze skora. jedyny wyjatek stanowia naturalne bursztyny ale juz na zielony bursztyn mam uczulenie. proponuje zebys zalozyla corce gladkie kolczyki bez dodatkow, najlepiej takie koleczka ktore mozna od czasu do czasu przesunac w dziurce i ktore gwarantuja dostep powietrza

Gość okidzięki
:)

Gość gheheheheheheheh
do martinellle srebro hiperalergiczne to gwarancja hiperalegiii!!! brawo za pomysl!!! greki sie w szkole uczylas??

Gość imbirku dziekuje slicznie

Gość Supermatka
Oj, kobiety jakie wy glupie jestescie... Oczywiscie na takie miano sasluguja tylko te zakompleksione panie co dzieci nie maja, natomiast jedna z nich ma kilka dziurek w jednym uchu (to wlasnie traci prostytucja, checia zwrocenia na siebie uwagi, i duzym niesmakiem). Ja natomiast nie widze nic zlego w przekluciu uszu malym dziewczynkom, ktore o wiele bardziej czuja bol po stluczeniu kolana na podworku, niz przy przekluciu uszu.A jesli same chca nosic kolczyki wiec po co maja sie czuc gorsze od swoich rowiesniczek z przedszkola. Nie jest to rownoznaczne z przyzwoleniem pojscia samej na dyskoteke... Ja sama mam kolczyki (tylko w uszach), chodze do solarium i dbam o siebie jak tylko moge, ale dziwka nie jestem. I uwazam ze dziecko nalezy uczyc dbalosci o wyglad od malego, aby potem wyrosla z niej dowartosciowana kobieta. Oczywiscie nie mowie tu o farbowaniu wlosow, czy robieniu tipsow dziecku lecz o zawsze uczesanych wlosach, czystych ubrankach, o kolorze ktorych moze sama decydowac. a wszystko to po to aby dziecko bylo szczesliwe i nie mialo kompleksow. Pozdrawiam wszystkie madre mamy...

Gość gosc 123456
do nie pojmuje.... tez tak sadziłem kiedyś ...i też się zdziwisz ,....pamiętaj z babami w domu jeszcze nikt nie wygrał hehe

Gość gość
Wiecie co, nawet tego do końca nie czytam... Kojarzy mi się to z gdekaniem starych zmierzlych kwok, którym wszystko przeszkadza i które pozjadaly wszystkie rozumy. Kobieta, jakaś zaniepokojona matka, prosi o poradę innych kobiet w podobnej sytuacji, a tu się nagle zjawia jakaś jedna czy druga rozwrzeszczana kura, która nawet nie ma dzieci ale już daje sobie prawo do pouczania w kwestii wychowania... Wiersz KWOKA naprawdę idealnie tu pasuje

Gość Mama Oluni
Witam nie rozumiem tych Matek które mają wielkie Ale do kolczyków moja córcia ma 3.5 roczku znalazła kiedyś swoje kolczyki z chrztu i powiedziała że chce nosić jak inne dzieci spędziłam z nią dzień na tłumaczeniu jak to wygląda że trochę boli trzeba przemywać i uważać na uszka ale uparła się bo chciała mieć jak inne dzieciaczki i jej kuzynka w końcu poszłam z nią usiadła na fotel po chwili była zadowolona i każdemu pokazywała swoje kolczyki raz pojawiła się ropka bo musiała zatrzeć uszko czymś ale octanisept działa idealnie na takie rzeczy nawet kolczyka wyjmować nie musiała a tym bardziej nikt jej nie zmuszał do noszenia kolczyków chciała i ma ja mam ich 5 w uszach i nie widzę w tym nic złego ...