Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mamy sans pewnie

do osob ktore braly kredyt na mieszkanie..

Polecane posty

sprawa wyglada tak: ja - zero dochodow, maz - 900zł -praca na czas nieokreslony, co miesiac premie uznaniowe- 900 zł, umowa o dzielo- na rok- 1300 zł + dodatkowe zlecenia..- wszystko to, od 3 miesiecy( 3 miesiace przepracowane na czas nieokreslony, umowy o dzielo i zlecenia od 3 miesiecy, premia uznaiowa od 3 miesiecy)- zastanawiam sie czy mamy szanse chocby na minimalny kredyt na mieszkanie- nie wiem nawet czy jest sens isc do banku z tym..

O ile dobrze pamiętam założyłaś już kiedyś taki topik. Szanse sa naprawdę niewielkie, ale idź do doradcy kredytowego (niech przedstawi ci oferty kilku banków, bo czasem różnią sie one drastycznie ;) ) i do SKOKu i sie po prostu spytaj. Każdy bank ma inne kryteria.

Gość lampa nocna
nie rozumiem takich osób,idz do jakiego ekspandera i zapytaj albo w banku bezposrednio,tu to mozna sobie gdybac

nie zakladalam jeszcze tegiego tematu - ale bede wdzieczna za linka - moze czegos ciekawego sie dowiem

Nie chcę ciebie martwić ale nie macie najmniejszych szans na kredyt. Musielibyście mieć oboje pracę na stałe. Już nie wspomnę o wysokości dochodów...

Gość Oko na marokooo
A mnie sie wydaje ze maja sznse- dochod maja ok 3500 tysiaka na miesiac. Przeciez to nie jest malo. jak nie maja dodatkowych zobowiazan jeszcze - to powinno byc dobrze. Tylko musisz podzwonic i sie dowiedziec w roznych bankach.

Ale warunkiem uzyskania kredytu mieszkaniowego jest umowa na stałe obojga małżonków. Dochód stały czyli ten z pracy na czas nieokreślony dzieli się na 2 i zobacz co wychodzi...

Umowa niekoniecznie na stałe, ale dochód musi być \"stały\" (tzn. banki raczej nie biora pod uwagę zleceń dodatkowych, które mogą być, ale nie muszą).

Gość Oko na marokooo
A gdzie wyczytalas ze obie osoby musza pracowac?? Po 1 - nie musza bo dochod jest ogolny na gospodarstwo, po 2 niekonieczna jest umowa na czas nieokreslony!!!!!!

przed chwila dzwonilam do pko- umowa nie musi byc na czas okreslony, licza sie zlecenia, premie uznaniowe.. mamy szanse na kredyt- niewielki bo do 120000 tys ale mamy:P:P

No jeśli ktoś zamierza brać kredyt w providencie to faktycznie macie rację. Ja mówię o poważnych bankach. Zresztą każda sprawa jest indywidualna ale na moje oko nie ma szans.