Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maliszena

jak często myjecie dzieciom buzię?

Polecane posty

jak często myjecie swoim dzieciaczką buzię? Moj syn ma 6 miesięcy i bardzo tego nie lubi...ale w sumie się nie brudzi więc rzadko mu myję buzie zdarza sie że tylko raz na dzień...no chyba ze uleje...itp.

Gość lolila
maliszena..wiesz co? brak mi słów.. ciągle zakładasz jakieś głupie topiki..wyhamuj trochę

Gość MMMMMMMMMM_____________
Wtedy gdy jest tak brudne gdy chce sie upewnic,ze to moje heheh

bede zakładac takie topiki jakie mi sie podobaja...w koncu po to jest to forum. bynajmniej pisze na temat:)

Gość jesli juz
to PRZYNAJMNIEJ

Gość zuuuuuuuuuuuuzka
popieram MMMMMMMMMM_____________ :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Myje buzie Julce w zaleznosci od potrzeby :) Jak jest umazana zupką,deserkiem no i przy kąpieli ... W wieku 6-miesiecy dziecko bardzo sie ślini wiec straj sie utrzymywac higiene buzki małego ....Wycueraj pieluszką tetrowa :) Albo przetrzyj chusteczka nawilzoną. Pozdrawiam. Jak główka małęgo ?

No Acha widzę że jesteś jedyna tu normalną osobą...nie wiem że dużo osób patrzy tylko jak skrytykować człowieka. Chodziło mi raczej o to czy np jak rano dzidzia wstanie czy jej trzeba myć buźkę. Bo ma przecież czystą, ale ja np sobie myje po spaniu. Tyle tylko że mój syn bardzo tego nie lubi. Przezywam sajgon jak mu myje buźkę... Główka w porządku dzięki.

maliszenka_ jak nie ma spioszkóww oczach to może byc hjie,hjie :) A tak poważnie to jak bedzie miał ok 2 lat to zaczniesz uczy Go ,ze po nocy myje sie buzke :) Nie przejmuj się tak ! Dobrze dbasz o swojego synka ! 🖐️

Gość Niezapominajka Błotna
Ja tam nie przesadzam z higieną, moje dzieci nie są brudne, wg mnie nie trzeba trzymać się jakiegoś harmonogramu mycia jeśli chodzi o maluchy. Jesli w ciągu dnia ubrudzi się przy jedzeniu wycieram pieluszką tetrową, nie peple w wodzie, czasami zmoczę pieluszkę w ciepłej wodzie. Nie popieram chusteczek nawilżanych, bo to w końcu chemia. No i jak się ślini to wycieram.

A do pupy tez chusteczek nawilżanych nie uzywasz ? Ale osobiscie tez wole wytrzec Julce buzie pielucha flanelową:) Nie mozna dziecka trzymac na maxxxxxxxa sterylnie... Szybiej bedzie łapac infekcje. Dzieci \"spod klosza\" to niedobry wynalazek.

Gość Są takie chusteczki które
nadają się do całego ciałka,również do buzi.Na opakowaniu jest wtedy pokazana buzia a przy niej chusteczka. Ja mojemu myłam codziennie buzię przy kąpieli a jeśli miał pobrudzoną w ciągu dnia ( co jest nieuchronne ) to przecierałam mu pieluszką nawilżoną wodą lub w/w chusteczkami.