Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motyl we włosach

Aparat cyfrowy-może ktoś mi pomoże

Polecane posty

czy warto kupić taki aparat-HP E427 EKRANlcd 2,0,slot kartSD ,USB2.0 sekwencje video 6 megapikseli zoom cyfrowy5x cena 300 zł jezeli nie ten to z jakimi parametrami szukac aparatu?

Gość HP
HP jest do dupy.. już 2 razy dawałam do naprawy, a za swój płaciłam 1200 PLN więc nie jakiś najtańszy.. żałuję... bo nie chce juz tracić kasy na naprawy.. wywalę na śmietnik!

Gość HELA MELA
ZA TA KWOTE O TAKICH PARAMETRACH JESLI JEST SPRAWNY TO JASNE ZE SIE OPLACA.JA MAM KODAKA O PODOBNYCH PARAMETRACH I UWAZAM ZE JEST SWIETNY.

przeczytałam tylko hp i od razu odpowiadam - nie warto! :P

moim skromnym zdaniem najlepsze obecnie aparaty to canon wybierając aparat patrz nie tylko żeby było dużo megapikseli ale też na wielkość fizyczną matrycy na jakiej są one upchane (zwykle oznaczenia to 1/2.5\" 1/1.8\" (lepsza jest ta o niższej wartości za kreską :D )); liczy się zoom optyczny bo cyfrowy jest do d... najlepiej poczytaj sobie forum typowo o aparatach (polecam cyberfoto) ale od razu napisze że za 300zł to nic porządnego nie kupisz :D :P

Zgadzam się, za 300 zł tylko kompletny badziew można kupić :p Dobre aparaty to Canon, Kodak, Olympus... i na tym chyba koniec. Może jeszcze Sony, ale to raczej te z wyższych półek cenowych.

Gość skoro już mamy tu
naszego kochanego Wielbiciela (to nie ironia, broń Boże!), to może napisz proszę konkretny model, który polecasz, wraz z szacunkową ceną.......

hmm.. kodak? jak ja kupowałam aparat (jakoś w tym roku jeszcze) nie były specjalnie zachwalane.. no ale jak kto uważa :P :)

Konkretnego modelu nie wskażę, jest tego naprawdę dużo, ale zasadnicza kwestia to finanse. Jak masz tylko 300 zł na ten cel, to poczekaj trochę, pozbieraj kasę i kup coś porządnego... te 700-800 zł to niezbędne minimum, choć naprawdę dobre aparaty zaczynają się powyżej 1000 zł. Kodaki...? Nie są idealne. Canony też nie, i Olympusy też :p Ale jeśli miałbym sam kupować, wybierałbym tylko z tych 3 marek.

Gość Wielbiciel powiedz
a co Ty byś kupił? cena nie gra roli, ale żeby nie było za dużo bajerów, bo to dla amatora......

Ha, jeśli mówimy o kompaktowych to może, nie znam się, ale lustrzanka Nikon śni mi się po nocach ;)

A ja rok temu nabyłam Canona A520 i od tego czasu odkrywam jego wewnętrzne fuj ;) niestety zdjęcia są w większości nieostre :o A teraz sobie przypominam, że koleżanka ma Olympusa z dużym zoomem, jest rzeczywiście dobry.

ale pomyśl że amator z czasem może bardziej chciałby sie zainteresować fotografią :) ja polecałabym zwrócić uwage na canona a610 (od 800zł); ma ciut mały zoom jak dla mnie ale już sie przyzwyczaiłam :D

anusia -> trzeba było brać a510 :D ;)

Konkretnego modelu teraz nie podam, bo musiałbym dokładnie porównać parametry :) ale jeśli już miałbym wywalać kasiorę, wybierałbym spośród 3 wspomnianych marek i z przedziału cenowego ok. 1-1,4 tys. I aparacik koniecznie ze stabilizatorem obrazu... dla przykładu: Canon PowerShot S1 IS http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/3902 ale nie wiem, czy nie znalazłbym czegoś lepszego w podobnej cenie.

Dobra rada, szkoda że rok spóźniona :o a co w nim takiego dobrego, co nie ma A520? Już coś takiego słyszałam, ale nie dotłumaczono dlaczego..

wybierając aparat patrz nie tylko żeby było dużo megapikseli ale też na wielkość fizyczną matrycy------>no wlasnie, a co do firm to ja np. uwazam ze taki fuji np. 5600 to jest cos;) odradzam aparaty z duzym zoomem(optycznymm oczywiscie bo o cyfrowym to nie ma sensu wspominac w ogole) maja jedyna zalete-latwo je pozniej sprzedac;);):D mam kodaka z740 wiec wiem co pisze;) najlepszy jest aparat dobrej firmy bez duzego zoomu;)

Gość Wielbiciel a ten
Canon Digital IXUS 55 co o nim sądzisz? i czy ktoś wie, ile on kosztuje??????

wielbiciel --> \"Tak, ale ten Canon ma słabą matrycę, więc raczej odpada... nie zwróciłem uwagi\" - odnośnie a610 to było? anusia --> sama byłam prawie zdecydowana na a510; z tego co się orientowałam a520 ma w stosunku do a510 o 1MP więcej na tej samej wielkości fizycznej matrycy co miało NIBY odzwierciedlenie w gorszej jakości zdjęć; ogólnie odradzano przepłacać

Gość Wielbiciel a ten
dziękuję za cenę, ale te parametry nic mi nie mówią..... doradź babie.....