Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleegrankka

Pomozcie-znow Allegro -P

Polecane posty

Gość aleegrankka

Jestem w trakcie wystawianie 1-szego przedmiotu na Allegro i mam kilka pytan. 1. Zdjecie-udalo mi sie zmniejszyc jego rozmiar do 84 kb, a powinno byc 50 kb. Pierwotny rozmiar to 1.1 mB. Czy da sie je jeszcze zmniejszyc? 2. Chce pozwolic na przesylke pobraniowa i licze wlasnie koszt i np moj przedmiot wazy 0,6 kg i cena wynosi 10 zl, ale tam jest jeszcze opcja:sprawdzenie zawartości przesyłki pobraniowej przez odbiorcę (oplata to dodatkowe 5 zl). Ja myslalam, ze przesylka pobraniowa jest z tym rownoznaczna :-/ W kazdym razie ktory koszt umiescic-te 10 czy 15 zl? 3. Czy w opisie przedmiotu napisac, ze to moja 1-sza aukcja i prosze o wyrozumialosc, czy to nie jest wskazane? Dzieki za pomoc! :-)

Gość aleegrankka
Jeszcze mam kilka watpliwosci 4.Bo tu nalezy podac koszt wysylki (przy wplacie na konto), a ja np podalam opcje wysylki pocztowej i pocztowej priorytetowej to jak mam rozgraniczyc te koszty i gdzie je wpisac? ;-/ 5. Pozatym cennik podaje mi chyba cene za sama przesylke, a ja bede musiala wyslac to w kopercie babelkowej albo paczce to doplace i gdzie znalezc koszt tych opakowan?

Gość sdfdghh
wpisuj tylko to co wiesz a reszte dopiszesz na stronie w opisie.. albo nie wps\isuj nic w przesylce tylko napisz w opisie ze mozliwosc przesylki za pobraniem.. chociaz nie polecam chyba ze osoba z minimum 30-40 komentarzami , najlepiej przy wplacie na konto i dodaj ze wysylka 10 czy tam 15 zl tyle jescze jakies watpliwosci? i nie usmieszczaj niepotrzebnych fotek mozesz w koncu wyslac komus na maila wydasz tylko niepotrzebnie kase za wystawienie allegro tylko na to czeka.. masz jakies pytania/

Wstaw zdjęcie z zewnętrznego serwera będzie za darmo - skorzystaj z komendy html \"a href\" a zawieś fotkę na imageshacku - tam nawet będzie link to webstrony, wystarczy skopiować i wkleić. Zdjęcia można pomniejszać w irfanview`ie - komendą resize/resample do ządanego rozmiaru Przesyłka pobraniowa do 5 kg to koszt 12,50 i to wstawiam zawsze Nic nie pisz na stronie aukcji, staraj się po prostu dbac o kupujących, pytających, maximum kontaktu, w kosztach przesyłki (a w zasadzie pod nimi) jest opcja inne - zaznacz ją i dokonaj opisu, lub napisz to w treści aukcji - np. przy wpłacie na konto przesyłka ekonomiczna 8 zł, priorytetowa 10 zł, przy pobraniu ... średnia koperta bąbelkowa to koszt od 1,50 do 2,80

Gość sdfdghh
a w ogole moge wiedziec co chcesz wystawic?

Do 14 dnia kolejnego miesiąca otrzymasz powiadomienie allegro o kwocie wpłaty i koncie gdzie nalezy uiścic wpłate

Gość aleegrankka
ksiazke :-) Dziekuje Wam bardzo za pomoc! Z ta przesylka pobraniowa chodzi o to, ze jestem nowa sprzedajaca i ta opcja zwiekszy moja wiarygodnosc.

Ale łatwiej Cię wydymają. napisz, że pobranie dla osób z minimum jedną czerwoną, a wogóle najlepiej dwiema, gwaizdkami

To miało być do 14 listopada ? Nie martw się, dostaniesz ostateczne wezwanie do zapłaty mailem :D Nie popuszczą :D

Gość przeciez.....
allegro wysle Ci meila jak przekrpoczysz w opłatach 10 zlotych. Dopoki masz mniej to nikt sie nie upomni

Gość aleegrankka
A mam doliczac koszt tej kPerty babelkowej do ceny wysylki?

No jasne, że masz doliczyć. Co to Caritas ? :D A jak już jestesmy przy allegro - kto zna adres zewnętrznego serwera gdzie mogę powiesić filmik ?

hej Słuchajcie, jakieś 3 dni temu zakonczyłam wszystkie moje auckje. Przedtem Allegro mi wsyłało rachunek za m-c listopad. Postanowiłam, że poczekam, aż zakoncze wszystkie aukcję, bo wszystkiego nie sprzedam i dostanę zwroty opłat. No i nie poszło mi kilka rzeczy w tym suknia slubna, w która wpakowałam wszytskie możliwe pogrubienia i podświetlenia na żółto i duże zdjęcia. Wczesniej mi oddawali a teraz nic. Pobralo tylko opłatę i prowizję za spzredane rzeczy a zwrotów zero. Tez tak mieliście? Mam jeszcze duzo rzeczy do sprzedania ale najpierw chcę żeby się ta sytuacja wyjasniła Aha, jeszcze jeden problem. Jupił ktoś mój przedmiot i nagle przez kolejne 24 godz nie mam go ani w \"sprzedaję\" ani w \"sprzedałem\" ani w \"nie sprzedałem\", nie dostaje żadnych maili z potwierdzeniem, dopiero na drugi dzień. Pisałam do Allegro ale mnie olali i napisali, że z ich strony jest tak jak ma być. Tez tak macie?

Heh szkoda, założyłam temat, może jest tu jakiś bystrzach, bo ja tez raczej z typu blondynek :D:D:D

Za podświetlenia, pogrubienia i stronę kategorii perowizja nie jest zwracana - to opłata bezzwrotna.

Gość zwrot dostaje sie tylko jak
się sprzeda...

Gość za wystawienie nigdy
nie oddają, oddaja np. za cenę minimalną ale tylko jeśli przedmiot sie sprzeda

Ale jak to? wcześniej też wystawiałam z podświetleniem i pogrubieniem i oddali wszystko, a teraz nic nie dostałam.

Gość nie mogli ci zwrocić
bo za : pogrubienie podświetlenie wyróznienie strone kategorii strona allegro głowna opłata nie podlega zwrotowi!! zwrot dostaje sie tylko za cene minimalną, jeśli przedmiot sie sprzeda i zaleznie od ceny przedmiotu jest to od 2-50zł

Gość a może w ostatnim czasie
zmieniły sie zasady na allegro

No żesz ...własnie oglądam swój rachunek i jak wół mam napisane tyle i tyle podświetlenie, tyle pogrubienie, tyle wystawienie tyle opł za zdjęcie i jak się skonczyła ta aukcja to dostawałam dokładnie całą sumę do zwrotu. A wyystawiałam juz kilka razy i zawsze tak było tylko nie tym razem.

Gość no to się chyba zasady
jednak zmieniły, bo ja specjalnie dałam opcje "sprzedaj" i sprawdziłam te opłaty i teraz nic oprócz ceny minimalnej nie podlega zwrotowi

No właśnie, coś mi tu nie grało. No to co oni sobie myślą, tak po cichaczu zmieniają zasady. Co ja mam co rusz zasady czytać. Niech mnie w dupe całują. A co mi mogą zrobic jak im nie zapłacę?

Gość to zalezy od kwoty
jak jest mała to zawiesza Ci tylko konto i zostawią w spokoju, jak duża (kilkaset złotych) to pewnie sprzedadzą Twój dług do firmy windykacyjnej i jakoś ta firma to od Ciebie ściągnie

\"Opłata za wystawienie przedmiotu oraz opłaty za opcje dodatkowe nie podlegają zwrotowi w przypadku niesfinalizowania transakcji. \" Własnie to wyczytałam w poradniku, no i bezzwrotna jest opłata od ceny minimalnej (1 %).

a potem czytam \"Opłaty za wystawienie przedmiotu oraz opcje dodatkowe są bezzwrotne.\" Już nic z tego nie rozumiem.