Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lufkana

Co sadzicie o pilotach? Ile zarabia pilot?

Polecane posty

Gość Lufkana

Jestem bardzo ciekawa? Macie znajomoego pilota? Ciezko sie jest dostac na pilotaz? Prosze o odpwowiedzi.

Co piwinien umieć pilot? Jakie szkoły pokończyć? Jakie mieć zdrowie i predyspozycje? Jak długo może pracować? Jaki stopień niebezpieczeństwa niesie ta praca? I potem pytaj o zarobki!

aby starac sie o przyjecia do np LOTu to trzeba byc juz pilotem z doswiadczeniem. tzn nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale trzeba zrobic licencje turystyczna, licencje zawodowa a potem licencje liniowa. Koszty tych licencji i pozniej doswiadczenia czyli wylatanych godzin to okolo 200 tys zlotych. Ta sume mozna zmniejszyc jesli wykonuje sie darmowe loty dla aeroklubu ale nie darmowe jesli chodzi o wylatane godziny. Jesli chcesz zostac pilotem zacznij od zrobienia licencji turystycznej za jedyne 20 tys.

kumpel jest w rzeszowie na czyms tam samolotywym, wczesniej zrobil kurs szybowcowy, mozna tez przez deblin tylko potwornie trudno sie dostac no i wtedy nie jest sie pilotem cywlinym.

Gość Omamana
No wlasnie ja tez jestem tym zainteresowana... Chcialabym zdawac na lotnictow... Napiszcie cos wiecej...?

Lubię pilotów. Kocham jednego. Jeszcze sprecyzuj czy to pilot wojskowy, czy cywilny. Cywilny zarabia więcej, ale prawie go nie ma w domu. Wojksowy zarabia mniej, częściej w domy bywa. Jeden i drugi ma zajebiście ciężką pracę... odpowiedzialną. Trzeba mieć nerwy ze stali, żeby być żoną pilota. I żadne pieniądze nie wynagrodzą czekania na męża.

Gość Meczarnia
Ja sie zakochalam w pilocie:) Mlodym pilocie...:) on chyba we mnie z reszta tez... duzo zarabia... ale nie dopytywalam ile konkretnie... Najwazniejsze, ze ma dobre serce... poza tym ma mnostwo zainteresowac i jest pezystojny:)