Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madra

Zab madrosci - pytanie

Polecane posty

Gość madra

Hej mam pytanie dotyczace zebow madrosci, zaczely mi rosnac juz jakis czas temu u gory i tam jest wszystko ok natomiast na dole od poczatku dziwnie rosnal i jakos wolno. Ostatnio sprawdzalam co tam sie dzieje bo troche boli gdy jem i okazalo sie ze ten zab nie do konca moze sie przebic, schowane pod dziaslem jest moze 1/3 zeba i nie wyglada mi na to zeby to sie moglo przebic gdyz jest on za niski i nad nim jest dziaslo. I mam teraz pytanie czy bede go musiala usunac (jesli tak to czy boli?) czy moze jakis inny zabieg wykonuja??

Gość eroooooooooo
mi w ciężkich bólach wychodzą już 3 rok ;( dentysta może ci coś poradzi, nie warto zwlekać i się męczyć

Gość madra
To mnie akurat nie boli, moze czasami jak jem i nacisne mocniej. Boje sie dentystow dlatego tutaj sie zapytalam ale chyba bede musiala sie wybrac :/ bo boje sie ze moze sie zrobic gorzej.

Gość eeew
ja mam zęby mądrości dolne na wpół wyrżnięte od jakichś 10 lat i nic, chyba już tak zostaną. Z tym że nigd mnie nie bolały

a ja wlasnie wrocilam od dentysty, mialam dlutowana ostatnio 8 i dzieki Bogu juz sie ich pozbyłam!!!ta ostatnia byla najgorsza bo siedziala w dziasle jeszce i bylo ciezko, ale pozostale 2 poszly lekko. ja za długo zwlekalam z wyrwaniem, a w miedzyczasie powykrzywialy mi sie zeby na dole i musze miec aparat!a poza tym od tego ze mi sie wyrzynala jedna 8 zrobilo mi zapalenie migdałka i ucha i bylo to gorsze niz wyrwanie zeba!!

Gość madra
nenemosha - no wlasnie tez sie boje takich konsekwencji, bo on dziwnie wyrosl. Chyba sie jednak wybiore w przyszlym roku, zwlekalam bo myslalam ze wybije sie normalnie ale chyba nie ma szans :(

Boze zabijcie mnie ludzie, bo juz nie moge..mialam wczoraj dłutowana ostatnia 8, cala noc chodzilam po scianach z bolu, spuchla mi szczeka tak ze nie moge glowy odwrocic..mialam korzenie 8 pod 7. dostalam antybiotyk i biore ketonal ale jestem zalamana cala sytuacja.. najdziwniejsze jest to ze minelo juz 12 godz a mi wciaz nie zeszlo znieczulenie!!czy tak w ogole bywa? dostalam 2 zastrzyki, z jednej czesci znieczulenie jakby zeszlo, ale nie czuje zupelnie pol wargi! dzwonilam do dentystki, ona mowi ze tak moze byc do 7 dni, ale czy znieczulenie nie powinno puscic juz po paru godz?? nigdy tak nie mialam:( do madrej: no chyba czeka Cie wyrwanie, jesli ona jest juz czesciowo wyrznieta to wyrwanie bedzie latwe i nie boli, gorzej jak siedzi schowana w dziasle, wtedy sa takie przeboje jak ja mam teraz..

prosze napiszcie czy ktos tak mial? mam obawy ze zostal uszkodzony nerw zuchwowy, bo wciaz nie mam czucia w wargdze dolnej, w innej czesci znieczulenie puscilo? dzwonilam do dentystki swojej, oan mowi ze dretwa wagra moze byc do tygodnia. czy to mozliwe? ja juz po prostu zaraz zwariuje,,,

Gość madra
no wlasnie czesc tej 8 mam schowanej pod dziaslo ale mozna je troche odciagnac i widac zeba ale nie calego. No to mnie teraz pocieszylas :/

madra: nie marwt sie na zapas, ja mialam 2 osemki usuniete bez problemu! jedna byla na dole, czesciowo wyrznieta i nie mialam komplikacji,a 2 niestety rosla poziomo i byla wielka skubana:( jestem 5 dzien po zabiegu a wciaz nie mam czucia na podbrodku i wardze:(:(