Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urughai

Ketonal, no dobra, jest ok, ale..

Polecane posty

Gość urughai

Tylko on mi pomaga na bóle głowy albo miesiaczkowe. żaden ibuprom zaden apap nie moze sie równac.. Jedyne co , to po Ketonalu mam cholerne zgagi, żoładek boli, zero apetytu, ble.,... Może ktoś zna jakiś podony skuteczny środek przeciwbólowy ale nie tak szkodliwy na słuzówkę zołądka..? dzięki.

Gość Diclac
Ma działanie podobne do Ketonalu ale nie podrażnia tak żołądka bo wchłania się w jelitach. Wypróbowałam na bóle okresowe i jest ok, a do tej pory to tylko ketonal mi pomagał. Diclac jest na receptę.

Gość tak tak tak...
ja mam oworzodzenie blon zoladka i dunastnicy nie wiedzilam o tym i wielam ketonal ojj maskara wyladowalam w szpitalu..i sie zajeli mna dosc konkretnie ... naprawde zle jedzenie strasnzie niszy zoladek ..lekarstwa itp mam 18 lat ....! duzo jadlam lekarst typu apap itp... nie jadlam miesa 4 lata .. i rozne akcije mialam zjedzeniem az sie dorpowadzilam do tkaiego stanu .. no ale treaz na nowo wszytko zaczyna dzialac ..;/ a wszytko zacelo sie od bakteri zoladka (helikobakterius) czy jakos tak .. masakra ..!

Gość ja mam wrzody czy też
No ja w ogóle nie biorę żadnych leków. Żadnych, nawet witamin czy Apapów, czy innego gócia. Nawet jak jestem chora, nie biorę. Bo mam fronkowca i zawsze przy każdej infekcji on sie rozwija. I nic mi nie pomoże, oprócz antybiotyków. A że nie chcę ich brać, to nic nie biorę:) I właśnie jedyna tabletka, jaka jest w mojej apteczce, jaka zabieram ze sobą wszędzie, to ten Ketonal. Bo nigdy nie wiem, kiedy dopadnie mnie ten wstretny okres:o I jeszcze Rennie;) \

Gość akupresura
Tez kiedys przechodziłm takie męki, mdlałam z bólu itd same wiecie więc nie będę opisywać...Wyczytałam gdzieś o akupresurze i bez większej wiary zaczęłam masować punkt odpowiedzialny za n.rodne, trochę to trwało ale widziałam, ze przy kazdej kolejnej miesiączce ból się zmniejsza:( więc masowalam dalej.Teraz bol jest do przezycia;) Aha,masowałam dzień w dzien początkowo ten masowany punt boli okropnie ale z czasem zmalał tzn rozmasowałam tak zwany złóg ktory się tam tworzy. I jeszcze radzę wam się przebadać czy nie macie endometriozy!

okres co 30-45 dni:O A nawet dłużej. Mimo że już mam okres od 11 lat...:o Ale nawet jak zanikł mi okres zupełnie, na skutek nerwicy, jak leczyłam się hormonalnie 3 lata, to podczas brania tych tabletek, chociaż miało mnie nie boleć, to bolało strasznie:o Nic mi chyba nie pomoże.

No wiadomo:O Na watrobę szkodzą KAŻDE tabletki, czy to witaminy, czy to skrzyp polny itd. Każdy wypełniacz stosowany do produkcji tabletek szkodzi wątrobie. A inne środki zawarte w lekach i innych specyfikach- też. Ale jak się bierze jedna tabletkę na 30-45 dni, góra dwie, to raczej się nie umrze... 🖐️

Gość zapodawac doodbytniczo
w postaci czopkow leki niesteroidowe przeciwzapalne. z reszta teraz produkuja dojelitowe...

Gość popierammm
akupresura jest ok:) pomogla mi!

ja mam wrzody czy też jak ja Cię rozumiem. Przechodzę przez to samo. Jak mam okres wiję sie na łóżku przez jakąś godzinę... chyba, że wczesniej wezmę ketonal. Nie mam po nim zadnych dolegliwości. Biorę jedną... góra dwie tabletki w wciągu miesiąca. apap, ibuprom, nospa - wcale mi nie pomagają. ale może spóbuję to , co podałyscie : solpadinę i diclac... nasłuchałam się o szkodliwości ketonalu... mimo ze na razie sama nie doswiadczylam wolę nie ryzykowac:)

mi na wszelkie bóle pomaga jedynie ketonal, biorę go co miesiąc jakieś 6razy. też wydaje mi sie nie za bardzo zdrowy ale cóż. jedyny ratunek.

Gość Jorg50
Mój lekarz przepisał mi "Lanzul"(Lanzulek),który ma łagodzić skutki działania Ketonalu.Żołądek przestał boleć.Zgagi prawdopodobnie spowodowane są refluksem,który powoduje zapalenie odźwiernika.

Gość gdyby morfina nie uzależniała
i byłaby bez recepty...jednak na pewno jest zdrowsza niz chemiczne srodki bo jest N|||ATURAL|NA!!!

Nasza magisterka z którą mamy zajęcia w szpitalu, mówiła, że przy ketonalu trzeba brać też coś na żołądek, np. ranigast, ranisan.

Gość Cataflam
Wypróbujcie Cataflam

Gość cierpiąca z bólu menstr....
dziewczyny dlaczego my tak cierpimy?? ja tego nie rozumiem! Miałam już 5 takich ataków bólowych, ze miałam ochote sobie przywalić młotkiem w łeb...z bólu. Ginekolodzy mówią, ze tabletki są rozwiazaniem, albo ciąza. Antykoncepcji nie chce (są przeciwskazania), na ciąże nie czas. Mam problem tak jak wy z żołądkiem, dlatego tez rezygnuje z ketanolu. Dziś byłam na zastrzyku w przychodni... z bólu prosiłam o jak najszybszy zastrzyk, a lekarze potrafili robić mi problemy. W tym czasie zdązyłam sie zrzygać i leciałam do kibla bo na sraczke mi sie zebrało...porażka. Lakarka przypisała mi AGUFEM -w zaburzeniach cyklu miesiączkowego, zarzywa sie go przez 3 miesiace. Zaczne go stosować i mam nadzieje, że mi pomoże!!!! czy któraś z was stosowała i coś może powiedzieć..?? Wspomniałyście o akupunkturze i cieszę sie bardzo, jak najbardziej wypróbuje!! Dziewczynki powodzenia

Gość diamondxx
ja mam takie pytanie zdarza sie dzień w którym mam strasznie ukłócia z prawej strony czyli żołądek i wszystko do góry bylam z tym u lekarza ale powiedzial mi ze mam to na skutek stresu myślicie ze ketonal mi pomoze

Gość zwariowana monia
Witam Przyjmuję ketonal chyba już od "wieku" na kręgosłup -masakra żołądkowa to pikuś ....lek ten strasznie w moim wypadku upośledza działanie głowy czyli sprawność psycho-fizyczną , lecz ja niestety biorę go w dawce 100 mg dwa lub trzy razy dziennie -nie polecam ... dodam iż używam leku za wiedzą lekarza i przy ścisłej kontroli lekarskiej ,zamiennie stosuję voltaren (nigdy razem obydwu leków) Voltaren daje dużo lepsze efekty przy stanowczo mniejszych dawkach ,mniej upośledza i mniej rujnuje żołądek-moim zdaniem oczywiście. Cały czas kontroluję przyjmowanie leków i gdy tylko mogę to spędzam czas bez leków poszukując jakiegoś zamiennika bo leki niestety uzależniają . Tak jest w moim przypadku , ale ja jestem osobą schorowaną ,i jest to dla mnie na dziś jedyna możliwość poruszania się, a na bóle głowy proponuję etopirynę jeśli już coś z leków.

Gość dodatek
Jesli uwazasz, ze masz zgage po ketonalu w tabletkach, to wez go ampulach, ale doustnie- dopiero wowczas dowiesz sie co znaczy zgaga po ketonalu. Tylko nie rozcienczaj z cola, gdyz robi sie jakis dziwny "budyn". Najlepiej rozciencz z woda- inaczej sam wyglad zniecheci Cie do wypicia

Gość an12
Jest lek homeopatyczny, który może zastąpić Ketonal - to Hyoscyamus 10M - trzeba wziąć 5 dawek, co pół godziny kolejna, żeby efekt był podobny; Hyoscyamus w takiej potencji dostępny jest niestety na receptę, kupić go mozna w aptece, która również wysyła leki www.jelinowski.pl

Gość carpee_08
Ketonal to jeden z najmocniejszych leków. Dawany jest w szpitalach w kroplówkach jako środek przecciwbólowy. A tak normalnie to trzeba uważać, bo strasznie niszczy żołądek..

Gość an12
Jest masa leków homeopatycznych, którymi można skutecznie zastępować różne środki chemiczne, ale to nisza, którą zajmuje się coraz mniej osób. Poza tym istotą bólu jest jego przyczyna. Ból spowodowany sytuacją stresową a więc lękiem to nie ten sam ból, który powstaje np. po uderzeniu się. Właśnie takim różnicowaniem zajmuje się homeopatia. Tego w medycynie tradycyjnej nie ma, ale w homeopatii też można szukac uproszczeń, takich jak zastępowanie ketonalu czymś jednym.