Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kremikowa

MÓJ SYNEK CHODZI NA PALCACH....

Polecane posty

Gość kremikowa

Proszę o radę może ktoś spotkał się z takim problemem, mój synek chodzi na palcach ma 6 lat i ciągle myśleliśmy że z tego wyrośnie jednak tak sie nie dzieje, powinnam iść do lekarza wiem specjalisty ale może ktoś miał podobne doświadczenia, Ciągle zwracam mu uwagę,żeby kładł całą stope na ziemi ale gdy sie zapomni juz idzie na palcach, czy to wina wiązadeł, czy może nerwowość? dziękuję

Gość kremikowa
może jakaś mam miała podobnie ze soim dzieckiem?

Gość ewqa2
Wydaje mi sie,ze konieczna jest wizyta u neurologa. Przyczyna moze byc zbyt duze napiecie miesni, szkoda,ze tak pozno sie za to wezmiecie. Wczesniejsza rehabilitacja przynioslaby szybsze efekty ale nie uwazam zeby bylo za pozno na leczenie. Koniecznie sie tym zajmij, mysle,ze bedzie dobrze.

Gość kremikowa
bardzo dziękuje mój synek był nadpobudliwym dzieckiem i jeszcze widac to choć nie ma ADHD jest nerwowy byłam juz u wielu psychologów ale nie u neurologa dziękuje

Gość ewqa2
Moj syn ma teraz 12 lat. Jak byl maly , slabo podnosil glowke i strasznie zaciskal dlonie oraz napinal miesnie nog. Wtedy bylam u neurologa, potrzebna byla rehabilitacja, wszystko doszlo do normy w niedlugim czasie. Tez byl nadpobudliwym dzieckiem,balam sie ze ma ADHD ale okazalo sie,ze moje obawy byly nieuzasadnione. Wyrosl na madrego chlopca, zywy jest do tej pory,wszedzie jest go pelno,wesoly, nieraz nieposluszny. Jest jednak najkochanszy, wracajac do napinania rak i nog nie ma teraz zadnych dolegliwosci. Trenuje pilke nozna, wybiera sie do gimnazjum sportowego i z wf-u jeden z najlepszych. Glowa do gory, bedzie dobrze. Mozliwe,ze w Waszym przypadku trzeba bedzie jeszcze oprocz neurologa odwiedzic ortopede. Pozdrawiam.

Gość Małgorzata9886666
Może to też mieć związek ze ścięgnami.

Gość tak wpomnę
hejodpowiadam bo wydaje mi się że taka reakcja może byc związana z blokowanie kanałów nerwowych określonych partii mieśi, nie chcę straszyc ale moja znajoma miała tak z dzieckiem, w W-wie jest jakś pani neurolog - znachor z rosji która za pomocą akupunktury odblokowuje knały narwowe. Piszę o tym bo syn mojej znajomej miał problemy własnie ze stawianiem na całej stopie, na poczatku ale wszyscy myśleli że mu przejdzie, nie przeszło i w wieku 8 lat miał ciagłe problemy z bieganiem i ogóllnie sprawnym poruszaniem się, wiem że ta akupunktura bardzo pomogła. jakbyś chciał jakis namiar to postaram się spytac.

Gość kremikowa
dziękuje za odpowiedzi popytam u pediatry o skierowania do specjalisty jestem z pobliża Krakowa więc tu poszukam kogoś dziękuję

Gość kremikowa
mam nadzieje że wszystko będzie dobrze... :O

Gość HMMM A JA
MAM 23 LATA I DO TEJ PORY CHODZE NA PALCACH:P JAK BYLAM MALA LEKARZE MOWILI ZE WKONCU PRZESTANE CHODZIC BO SCIEGNA MI SIE ZROSNA ITD... NIESTETY NIE ODUCZONO MNIE TEGO...NIE BYLAM NADPOBUDLIWA DO TEJ PORY JESTEM RACZEJ SPOKOJNA:)TYLE ZE CHODZE NA PALUSZKACH:P ANI STOPY ANI NOGI NIE ULEGLY DEFORMACJI...ALE MUSZE PRZYZNAC ZE CZASEM BOLA MNIE LYDKI...CO NAJWAZNIEJSZE NIE MAM PROBLEMU Z TZW KOSLAWYMI NOGAMI, NAPRAWDE WIZUALNIE JEST WSZYSTKO OK, W PODSTAWOWCE NIESTETY BYLAM Z TEGO POWODU WYSMIEWANA:( WIEC JESLI TWOJ SYNEK UPRZE SIE POMIMO WSZELKICH STARAN ZEBY CHODZIC NA PALCACH TO NIE KARC GO ZA TO ZEBY W KOMPLEKSY NIE WPADL, CZASEM TO JEST SILNIEJSZE OD NAS SAMYCH..POZDRAWIAM

Gość to napewno zależy od
rozmiaru buta! Jak chłopak ma małą stopę to zawsze będzie źle chodził. Zauważcie że wszyscy co mają rozmiar buta powyżej 42 chodzą normalnie. Znam jednego kurdupla co ma małe stopy i też chodzi na palcach. W dodatku nie może przez to zrobić prawa jazdy ani uprawiać sexu!

Gość o rany to poważnie brzmi
Koniecznie weź go do lekarza bo kiedyś może mieć żal do Ciebie jak kiedyś będzie za późno na ewentualne leczenie.

Gość kremikowa
każdy lekarz to ,,olewał,, ach przejdzie mu wymyśla,ąle teraz gdy ma 6 lat i dosyc dużą stopę a raczej odpowiadającą jego wiekowi 31 pora wziąść się za siebie :) dzięki za odpowiedzi

Gość kremikowa
i raczej nie zależy to od rozmiaru stopy wg mnie to głupota ma normalna stopę, nie zdeformowaną, dobrze się rozwija, fizycznie i psychicznie ale chodzi na palcach... nie ciągle ale większość czasu. Wiem,że trzeba rozwiązać problem przecież nie będzie chodził na palcach jako nastolatek...

Gość ale o co
chodzi?? w czym problem ze chodzi na palcach?? jesli nie sprawia mu to bolu ani innych powiklan nie zmuszaj dziecka do chodzenia pieta palec!!! w ogole mam wrazenie ze podchodzisz do tego jak do jakiegos uposledzenia..." Wiem,że trzeba rozwiązać problem przecież nie będzie chodził na palcach jako nastolatek..." a co jesli nie bedzie chodzil tak jak ty chcesz?? bedzie gorszy? bzdura...

Gość ohooo
moj kolega tak mial tzn ma:/ Zostalo mu, tak nie wiem skad to sie bierze ale on wrecz skacze a nie chodzi:( tak sie na tych paluchach odbija od ziemi

Gość chomikowa
hej ja też chodziłam do około 6 rż na palcach, nie ciągle ale bardzo dużo wyrosłam z tego bez żanej terapii czy ćwiczeń ale dla własnego spokoju udaj się do lekarza...może nawet do ortopedy powodzenia i buziaki dla syna :)

jak nie zależy od stopy jak zależy. Sama mam kolegę co jest niski, ma rozmiar buta 39 i chodzi na palcach. W dodatku nie może jeździć samochodem przez to że ma tak małą stopę, nie mówiąc już o kobietach. Jest nieszczęśliwy, do końca życia będzie sam!

Gość kremikowa
ech chomikowa dziękuję bardzo :) ale jeszcze dodam,że mój synek nie jest mały ani nie ma małej stopy, rozwija się dobrze a rodzice są wysocy więc nie powinien mieć kłopotów z tej strony ( poznania kobiety ani małej stopy) TO zupełnie inna sprawa z szacunkiem dla ,, to napewno zależy od,, dzięki pozdrawiam :)

Gość kremikowa
acha a jak to kobiety maja małe stopy a jeżżą autami :)

Gość kremikowa
ach jeszcze co do małych facetów tez mam kolkege ma małą stopę, chyba 38 -39 jest niski 0k 160 cm ma około 30 stki i piękną żonę może z 5 cm wyższą, kochaja się i są szczęsliwi. Myśłę że te małe stopy nie maja dużo wspólnego z chodzeniem na palcach.. napewno ma tu znaczenie wada ortopedyczna lub napięcie mięśniowe niedługo się dowiem.. pa

Kobiety to co innego !!! Kobiety z rozmiarem buta nawet 35 mogą bez problemu jeździć samochodem. Natomiast od faceta się więcej wymaga, Facet z rozmiarem buta 39 to nie facet! To ciota, gówno, zero! Taki nigdy nie zaspokoi przeciętnej kobiety nie mówiąc już o zrobieniu prawa jazdy i poprawnym chodzie !!!

Gość ale czy ty o sobie piszesz
z doświadczenia wiesz czy co.?

Tak mam kolegę kurdupla (170 cm) i chodzi na palcach, ma rozmair buta 39, jest po prostu zerem!. A prawa jazdy nigdy nie zrobi bo ma za małą stopę !!!

Gość justaaaaaaaaaaaa
a jak byl malutki to chodzil w chodziku???? bo gdzies czytalam ze jednym z negatywnych skutkow korzystania przez dziecko z chodzika jest przyzwyczajenie chodzenia na palcach czy cos takiego tylko to chyba ma raczej wplyw na mniejsze dzieci?

Gość łoj matylddoooooo
ale sie ktos uczepił biednych niskich chłopaków przeciez nie można wszystkich do jednego worka ładować , zmiłujcie się toże jeden ma małe stopy i jest nieudacznikiem nie znaczy że wszyscy niscy faceci maja na palcach chodzic i nie mieć prawa jazdy.. żałosne..

Gość na serio
uwazam ze problem jest znacznie wyolbrzymiony!!!co jest zlego w tym ze ktos chodzi na palcach??czy to znowu jakas moda na kafe??ze jak biust miejszy niz dd to kobieta gorsza, jak facet niski i z penisem mniejszym niz 22 cm to gorszy, a teraz chodzenie na palcach??

moim zdaniem idz z tym do psychologa.. kiedys czytaalm o tym, i okazalo sie ze dzieci chodzace na palcach, itd maja sklonnosci autystyczne......

Gość Radzę pójść do
ortopedy, on ewentualnie skieruje do neurologa Mam dwuletniego synka, który nim zaczął chodzić stawiał jedną nóżkę z podkurczonymi palcami Pomoc ortopedy i neurologa była niezbędna, przeszedł półroczną rehabilitację Obecnie chodzi niby normalnie,ale czasami na palcach, tak jakby dla "przypomnienia" Uważam że wizyta u ortopedy jest bardzo ważna Tak przy okazji - te wywody na temat "czegoś tam małego" bardzo nie rozśmieszyły, jak można wierzyc w takie głupstwa Pozdrawiam

Gość llllllllllllllll
myślę,że jest to jakimś problemem dzieci powinny prawidłowo chodzic całą stpą, nie jest chyba normą chodzenie na palcach, ciekawe która matka zostawiłaby problem nie rozwiązany chodzimy kladąc stopę na podłodze całą a nie wspinamy się na palcach prosze samemu spróbować chodzić na palcach przecież to męczące.. jakies rozwiązanie musi być..