Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkk w

pomózcie wybrac imiona dla dzieci na tę sama literę

Polecane posty

Gość kkk w

np KInga Kaja Weronika Wiesława. Tylko takie aby razem ładnie brzmiało

Gość a więc
Kinga Krystian Marta Maksym lub Maksymilian Alicja Andrzej itd itp

Gość Ania Anetka

Gość kkk w
nie, :D mi chodzi o dziecko jednej płci które będzie miało dwa imiona. I te dwa imiona musza byc na te sama literkę

Gość kkk w
Emanuela ELżbieta moze być? co sądzicie o tym imieniu?

Gość upspsps
kamila i klaudia ola i oliwka

Gość Monika Małgorzata

Gość Szymon Stefan

Kinga Katarzyna Monika Małgorzata Patrycja Pola Justynka Jola Anna Antonina Anna Aleksandra Maja Marysia

Gość a jakies to brzydkie
a mi nie podobają sie te imiona prste i popularne jak Ania małgosia, Ela , Ola, Agnieszka.

Gość najprościej
maria magdalena

Gość a jakies to brzydkie
a jak zdrobniale wołac na Lurę? a co do Emanueli, sliczne imię. A wam się podoba?

Gość dfyjudu
no to w takim razie imiona muszą też współbrzmieć na pewno Maria Magdalena brzmi dobrze i to klasyka, Aleksandra Anna, też brzmi dobrze, ale właśnie w takiej kolejności tak na moje ucho, co by tu jeszcze, przelecę się alfabetycznie: Barbara Bogna C sobie podaruję Dagmara Diana Eulalia Edna (pofantazjujmy, a co mi tam... ;D) Fryderyka Fawila (patrz, ciekawe!) Gniewosądka (dobra, żartuję).. Gabriela Gerda no, dobra, dalej mi się nie chce ogólnie wydaje mi się - spece od brzmienia mi podpowiadali - że dobrze coś brzmi gdy drugi człon nazwy ma mniej sylab (oczywiście to nie jedyna wskazówka, no i z nazwiskiem imiona też muszą się skomponować)

Gość dfyjudu
na Lurę... ? hmmm... Cienka Herbatko?

Gość e35
ja mam na imie ewa elżbieta

Gość wfrfrf
Laurka :))), dobre!

Gość oberżynka
alicja i aleks alicja i aleksandra / ala i ola maja i mikolaj piotr i pawel / troche pospolicie weronika i wiktoria bartłomiej i błażej aleksander i aleks /??? artur i agatka

A ja nie rozumiem, po co komu dwa imiona? Przeciez nigdy się tego drugiego nie uzywa, tylko w oficjalnych dokumentach więcej pisania,,,

Gość oberżynka
a ja malowana blondynka myslalam ze o bliznieta chodzi :P wstyd to jeszcze raz alicja aleksandra artur aleksander bartlomiej blazej maja marlena piotr pawel wiktoria weronika anna agnieszka

Gość pogrzebowy
ewo katolicy uzywają dwóch w dokumumentach a i tak jednym sie posłygują. W sumie nie kazdy katolik daje dwa imiona, ale większośc.

Emanuela brzmi dworsko, ale odradzam ci nazwac tak dziecko. To imie jest na codzien za dlugie i z zakretem E-manuela. Zobaczysz jak szybko zostanie jakas Emcia, Melka...albo jeszcze gorzej. Imie powinno tez troche pasowac do nazwiska, uwazam. Jesli jedno jest dlugie literowo, to drugie powinno byc krotkie. I jak ktos juz wyzej napisal, drugie imie to tylko do dokumentow, wiec nie az tak wazne czy decydujace. Ja osobiscie lubie cos prosto-orginalnego, np. Julka, Majka...itd. Ale to twoje dziecko, wiec ty masz ostatnie slowo...

Gość emilyta
Nietypowe imie Emanuela. ładne. Emi.

Gość Magdalena Michalina

Ja byłam wychowywana w wierze katolickiej, a razem z bratem mamy pojedyńcze imiona(taka tradycja w rodzinie taty), i uważam , że tak jest fajnie. Zresztą często budziłam tym zdziwinienie przy wypisywaniu jakiś dokumentów, gdzie było miejsce na drugie imię. Jeśli jednak rodzice chcą koniecznie dać 2imiona, to moim zdaniem powinny brzmieć razem dobrze np dość popularne \"Anna Maria\" czy \"Cyprian Kamil\".

Emi to bardziej od Emilki a nie od Emanueli. Poza tym nie lapie, jesli chce sie wolac na dziecko Emi dlaczego dac mu na imie Emanuela. To tak samo, jak zeby miec w domu Ole to daje sie na imie Aleksandra. Albo wolac na Roberta, Bob. Dajcie jakies krotkie imie ale uzywane calosciowo!

Gość emilyta
Jak jest dziecko Emanuela to ładnie wygląda w dokumentach i mozna zawołac Emanuelka!!!! obiad. Emanuelka!!!!! chodz do mamy. Czasami jednak potrzebny jest skrót i mozna wołac EMi, Emcia, Emisia.......