Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diabelska anielica

czy nietaktem jest pójście do Kościoła...

Polecane posty

Gość diabelska anielica

w czarnej czapce z czerwonymi rogami? Takiej zwykłej zimowej tylko jajcarskiej?

Gość o fujara
do koscioła mozesz isc ale w kosciele ja zdejmij, co?

Gość diabelska anielica
a jeśli kosciół jest nieogrzewany i wszyscy siedzą w czapkach a ja siedzę z tyłu w bocznej nawie?

przeciez wieksza radosc z jednego nawroconego diabelka niz z 99 sprawiedliwych ;)

Gość wqeewew
hihihiihii, niezła beka ;D powiem ci że nie wiem, te czapki są dosyć popularne i wiadomo że taki wzór o niczym nie świadczy, ale możliwe że czyjeś uczucia religijne obrazisz a i sama może będziesz się czuła głupio może lepiej zdejmij lub jednak idź w innej :)

Gość diabelska anielica
ale ja nie mam innej :( tzn ogólnie mam ale w domu a teraz nie jestem u siebie a przeciez nie kupie innej specjalnie, nie?

Gość blehheh
jeszcze sobie sfastyke przyczep ... ze swiatelkami

Gość diabelska anielica
swastykę jak już poza tym swastyka jako taka to symbol słonca - cos jeszcze? :P a pytam bo serio nie mam tu innej a często mi sie zdarza zapalenie ucha i wolę nie ryzykowac siedzenia w zimnym miejscu bez czapki

Gość w kościele
nawet nieogrzewanym nie siedzi się w czapce!!!

Gość diabelska anielica
właśnie że się siedzi! tzn kobiety siedzą nigdy nie widziałam, żeby kobiety zdejmowały czapki przed kościołem

Gość mogą siedzie w czapkach
ale myslę, ze nie takich. Chyba , ze chcesz celowo zwrócic na siebie uwage. Bo jesli idziesz tam w szczerych intencjach, pomodlic sie ( w co watpie bo bys znała odpowiedz na swoje pytanie) to nie powiinas jej nakładac.

Gość w kościele
to jest kwestia kultury, a ona wymaga aby się zdejmowało nakrycie głowy, gdy przechodzi się przez próg(nie tylko mężczyżni). Ale cóż, jeżeli dla ciebie to że inni nie zdejmują jest zasadą że się nie zciąga? Poza tym pytanie conajmniej durne...chyba że bierzesz udzial w jaselkach

Gość diabelska anielica
no przeciez tłumacze! normalnie idę a nie robic cyrk ale jak zdejme tą czapke to znowu bede miała tydzien wyjety z zyciorysu przez kolejne zapalenie ucha :O

to pożycz od kogos. Ni powinnas moim zdaniem byc w niej w kosciele. Moze jeszcze chcesz w niej komunię przyjac?

Gość diabelska anielica
nie, komunię nie a pozyczyc nie mam od kogo, musiałabym isc w moherowym berecie ciotki :O

Gość wqeewew
zwyczaj kulturowy jest jeden, niezmienny: mężczyźni ściągają czapki, kobiety NIE, "w kościele", dokształć się

To zrobisz jak zechcesz. Moim zdaniem nie powinnas.

\"w kościele\" - to nie chodzi o kulturę czy zasady ;) Kobiety nigdy nie ściągały nakrycia głowy w kościele, a mężczyźni tak. Jest to jakoś wytłumaczone (historia), ale szczerze mówiąc nie pamiętam, bo mnie to nie dotyczy. Więc jak chcesz robić wykłady o kulturze, to może najpierw się trochę zorientuj w temacie ;) I nie chodzi tylko o kościół katolicki ;)

Gość w kościele
jak si ę idzie do kogoś do domu to zciąga się czape. Kościół to Dom Boży... zwyczaj?Dokształcić się? W ekstremalnych przypadkach gdy jest bardzo zimno to mogę zrozumieć, ale po pierwsze zima w tym roku to nie zima, a zapalenie ucha możesz złapać jak jest przeciąg-wewnątrz raczej takowego nie ma. A na twoim miejscu w ogóle nie szlabym tam, bo co to za posługa dla Boga skoro caly czas będziesz myślała"przeziębię się czy nie"

Gość evvela
Macie problemy, najwyżej ktoś będzie urażony a ktoś się uśmieje....

Gość diabelska anielica
nie mogę nie iść, to msza za wujka. On by mi tej czapki za złe nie miał na pewno ale skoro tak mowicie to pojdę bez, najwyzej odchoruję :(

Gość evvela
Nie chcesz iść z rogami do Kościoła to sobie owiń głowę hustą, szalem itp. Dla niewtajemniczonych: przy zapaleniu ucha to ból jest nie tylko przy przeciągach ale w ogóle przy zmianie temperatury i generalnie jedynie ciepło przynosi ulgę. Z bolącym uchem za Chiny Ludowe bym nie zdejmowała czapki. Zdrowie ważniejsze do konwenansów....

Gość kościele
jarmułka to nie czapka i właściwie nie nosi się jej na codzień.Nikt nie zabrania, ale to odświętne nakrycie głowy

Nie masz kaptura? Moze ciocia ma jakas młoda sąsiadke. Obys tylko takie problemy miała w zyciu:) Pomysl i dasz rade. Jak pójdziesz w tej to Cie obgadaja do okoła i sama bedziesz sie zle czuła. Nie wypada w niej isc. znajdziesz rozwiazanie, ale nikt z forum czapki Tobie nie pozyczy :(

Gość corinne
to po co sie pytasz nas o zdanie jak i tak caly czas podajesz swoje argumenty zeby w niej pojsc :D

Gość diabelska anielica
może faktycznie z tym szalikiem to dobre wyjscie, chyba tak zrobię dzięki:)

Cienka ta prowokacja. :o Nie widziałem jeszcze żeby ktos siedział w czapce w kościele.

Gość evvela
Mervin, bo mni enie widziałeś....ja tam zawsze siedzę w czapce bo zmarzluch jestem...