Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o jejku jejku

kto i kiedy uswiadomol wam ze mikolaj nie istnieje?

Polecane posty

Gość o jejku jejku

niestety-pamietam to jak dzis-mnie i cala moja klase(3klasa podstawowki) uswiadomila siostra zakonna!bylismy zrozpaczeni,kilka dzieci sie poplakalo.moi rodzice zawsze tak kombinowali,ze wierzylam w mikolaja,a przez ta siostre przezylam zalamanie;)teraz sie smieje ale wtedy to naprawde bylo przykre i rodzicom nie chcialam wierzyc.moj tato znalazl na to sposob-powiedzial:skoro nie wierzysz w mikolaja to nie dostaniesz prezentu.i to podzialalo!od tamtej pory w razie czego zawsze mowie,ze wierze;)

Gość o jejku jejku
i oczywiscie chodzilo mi o :"uswiadomil";)

Ja tez nie pamietam zebym wierzyła :) zawsze miałam świadomość, że to jest taka zabawa :P poza tym od kiedy pamietam zawsze wiedziałam w przedszkolu czyj tata przebrał sie w danym roku za Św. Mikołaja (miałam świra w temacie zegarków ;) )

Gość veuyevnme
obecnie to się dzieje bardziej brutalnie: http://patrz.pl?104362 :D w sumie lać mi sie chcało jak to zobaczyłem, mikołaju zaaapraszaaaam tutaj ;) :P

Gość co nie istnieje
Mikołaj????????????

ja od zawsze wiedzialam, ze go nie ma i to taka zabawa, jak u karnityny. Majac znakomicie rozwinieta pamiec - pamietam zdarzenie z wieku lat 3. Tata przyszedl i mowi do mnie: chodz, napiszemy list do mikolaja, zeby wiedzial jakie prezenty ma przyniejsc. Pomyslalam: biedny tata, jeszcze wierzy, nikt mu nie powiedzial. Spojrzalam na babcie, czyli mame mojego taty a ona z taka mina radosna. Mysle: co? Ona tez? Czy tylko tak gra przy swoim dziecku? Wiem, od malego dziecka bylam wyjatkowa ;)

pamietam jak uswiadomilam corke znajomych moich rodzicow. Corka miala 7 lat i opowiadala mi, jak widziala Mikolaja parkujacego reniferami kolo jej okna. Tego zniesc juz nie moglam, takiego nabijania w butelke nie moglam podarowac. Biedactwo mialo lzy w oczach, a ja mowilam, ze klamstwo ma krotkie nogi.

kurcze, to chyba musial byc proces ciagly, bez jakiegos pojedynczego szoku, bo nie pamietam, kiedy przestalam :) wiem, ze jeszcze w przedszkolu wierzylam, ze listy, ktore zostawiam na oknie naprawde zabiera Mikolaj ;)

Gość BeataB-jow
no ja tez konkretnie nie pamietamm.... mysle ze od zawsze wiedzialam ze go nie ma a moze hmm oo chyba tak wierzylam do 3lat moze a pozniej przedszkole i w ogole...to juz byli przebierancy:P Ale jakby nie bylo to nadal podswiadomie wierze w Mikołaja bo to tak miło