Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

va_neska

Ratunku zniszczyłam sobie włosy!!

Polecane posty

mialam ladne dlugie bardzo ciemno brązowe włosy. 3 miesiace temu cos mnie podkusilo zeby zaczac je rozjasniac, najpierw polozylam na cala głowe rozjasniacz i wyszly mi jakies plamy na glowie(czubek glowy zółty a pozostałe włosy rudawe) pożniej poszlam do fryzjera i zrobił mi balejaż. nawet mi sie podobal ale juz po trzech tygodniach zaczelam sama dalej rozjasniac wlosy bo uwazalam ze mam za malo widocznych jasnych pasemek i znow popaprałam rozjaśniaczem, po tygodniu znow polozylam to samo pozniej kupilam sobie farbe wella decore jasny platynoy blond i polozylam go na swoje jasne pasemka tzn na polowe moich włosow, ale oczywiscie nie podobalo mi sie znowu i nast dnia kupilam przeklety rozjasniacz:( i nie moglam zwalczyc rudego pasemka na grzywce co mnie bardziej wkurzylo i jeszce tego samego dnia kupilam nastepny rozjasniacz i sobie rozjasnilam pozostale wlosy ktore byly jeszce ciemne po balejazu, wieczorem natoomiast poszlam jeszce po jakas farbe do sklepu samooobslugowego kolor - jasna perła i nastepnego dnia stwierdzialm ze teraz to mam caly bialy czubek glowy a pozostale wlosy ciemniejsze!!- rudawe albo żółte :( no i nastepnego dnia znow kupilam sobie farbe ciemniejsza tzn blond popielaty i polozylam to na wlosy!! juz wtedy byly zniszczone:(:(: no i wtedy dopiero bylam zadowolona!!!! :) jednak farba zaczela szybko schodzic i musialam po 2 tygodniach znow ja nalozyc :( pozniej moje wlosy przypominaly juz siano:( wszyscy mi mowia ze powinnam przefarbowac wlosy na czarno bo w blondzie mi nie do twarzy (ciemne oczy, dosc okragla twarz, ciemne brwi) ale ja nie chce bo tyle w sumie wydalam pieniedzy ze mi juz nic nie zostalo a to byly moje jedyne pieniążki ktore odkładalam - zarobione podczas wakacji:( jestem studentka,.. ostatnio to znaczy w zeszlym tygodniu znow polozylam farbe ciemny satynowy blond i takie teraz mam. ciagle je odzywiam odzywkami ale to niewiele daje!! mialam naprawde btakie śliczne ciamne wlosy! a tak je schrzanilam. podcialam nawet koncowki ale tonic nie daje - wlosy sa zniszczone na calej powierzchni - nie chce narazie farbowac wlosow na ciemny kolor cche pobyc troche w jasnych,nie chce tez ich już podcinac - bo moj chlopak woli jak mam dlugie i on nie uwaza ze mam zniszczone::)Kochany jest:) tak mi zal moich wloskow !!!! co mi radzicie?

Gość olgaaaaa
więcej już nic nie mieszać z tymi farbami. Troche to potrwa ale w końcu sie zregenerują i znowu będą ladne. A narazie chodź z odrostami- za głurotę trzeba płacić. I kup sobie może tez jakis preparat w aptece , są takie na ladne włosy i paznokcie, ale nie pamietam nazwy

mam 3 odzywki w domu - dove maske - jest najlepsza elseve zolta i timotei do wlosow zniszczonych. pozatym mam sposob ostatnio na wlosy - podkrecsm koncowki lokowka i nie widac takbardzo zniszczenia

ja tez tak kiedyś eksperymentowałam z wlosami, może nie tak az jak Ty, ale zniszczyła mi je kiedyś fryzjerka, Nalożyła rozjaśniacz i założyła ręcznik na głowę. Po jakims czasie włosy zaczęły sie topić. Udało mi się je w ostatniej chwili uratowac, ale częśc z nich, byla bardzo zniszczona. 1 zasada, to zadnego ponownego farbowania, 2 używałam odżywki \"wax\"-kupuje się aptece i jest ona podobno polecana przez lekarzy ludziom po lampach.Polecam.moje włosy odzyły. A ja potem profilaktycznie uzywam tej odżywki co roku.No i dobry jest Skrzyp Polny do łykania.teraz nie maluję.Poczekam aż będę miała kiedyś siwe, wtedy będę marzyć, żeby mieć ten wybór i móc nie malować...szkoda zdrowia i włosów, żeby aplikować się chemią...Kiedyś moje włosy upomna się o nowy kolor.Tymczasem ja nacieszę sie swoim, ślicznym kasztanowym :-).Jestem naturlana jasną szatynką ;-).

około 20 zł. ale wystarczy na kilka miesięcy. Trzeba robić przerwy w używaniugo. Ja myję głowę dwa razy w tygodniu.Co drugi raz używam tej odżywki. Jest dobra Polecam. www.wax.com.pl/ - 5k

około 20 zł. ale wystarczy na kilka miesięcy. Trzeba robić przerwy w używaniugo. Ja myję głowę dwa razy w tygodniu.Co drugi raz używam tej odżywki. Jest dobra Polecam. www.wax.com.pl/ - 5k

Gość *Agateczka*
Droga va_neska jestem początkujacą fryzjerką ale z tego co się zdążyłam nauczyć spróbuję coś doradzić. Pewne jest jedno zadałaś swoim włoskom bardzo dużo bólu ucierpiały tak wiele w tak krótkim czasie że musisz im teraz już dać spokój. Odżywką WAX jak tu powiedziała koleżanka jest naprawdę godna polecenia, kosztuje ponad 20 zł. do nabycia w aptece. Mogę Ci polecić byś się udała do fryzjera na konsultacje, i zabieg nawilżania włosków trzeba go co jakiś czas powtarzać ale jest naprawdę skuteczny. Moę ci również polecić byś kupiła sobie w hurtowni fryzjerskiej jakąś profesjonalną lecz niekoniecznie drogą maseczkę do suchych i zniszczonych włosów, najlepiej taką którą sie pozostawia na dłuższy czas. Jendo jest pewne, i o to proszę ja i twoje włosy :) abyś ich już nie farbowała!!! Jeżeli kiedyś kolwiek zdecydujesz się na rozjaśnianie idź lepiej do fryzjera albo jeśli robisz to sama użyj lepiej farby rozjaśniającej a nie rozjaśniacza który dwa razy bardziej niszczy włosy. Pozdrawiam ciepło.

Gość ja tez zniszczylam sobie wlosy
tydzien temu zrobilam sobie trwala.chcialam taka naturalna zeby po niej wlosy sie lepiej ukladaly a fryzierka mi zrobila burze lokow na glowie :( zalamka. w czyms takim nigdzie nie wyjde wiec kupilam sobie prostownice ale one nie chca sie po niej prostowac tak mocno mam skrecone wloski ale lepiej wygladaja po prostowaniu. robie sobie kucyk akonce zawijam i nie widac. za tydzien ide na chemiczne prostowanie wlosow.juz mam zniszczone ta trwla a po tym bede miec jeszcze bardziej :( ale musze bo to co mi zrobila na glowie jest straszne. mam siano na glowie atez milam sliczne dlugie wlosy z balejazem.nie obetne ich.kupilam sobie ten wax i tabketki silica mam nadzieje ze mi pomoga. za glupote trzeba placic :( a swoja droga to fryzierka jest winna ona sie przeciesz zna na tym ipowinna lepiej sie mnie wypytac co ja chce na tej glowie a nie robi co jej sie podoba.zawsze z tymi fryzierami tak jest np.mowisz jej ze chcesz obciac 1cm to ona tnie 5cm itd.. :(